Mark Rutte eindelijk voor camera over Femke Halsema

Veel mensen zitten te wachten op de reactie van anderhalve-meter-goeroe Mark Rutte nu Femke Halsema een ferme middelvinger heeft opgestoken naar zijn coronamaatregelen, maar tot nu toe is die uitgebleven. Pas vandaag staat hij de media weer te woord. Dat heeft politiek watcher Xander van der Wulp dinsdag gezegd in Op1. De media jagen al anderhalve dag op Rutte. “We hebben wel gevraagd om hem voor camera te krijgen, maar dat wilde hij vandaag niet“, aldus Van der Wulp.

De minister-president staat later vandaag pas weer voor de camera’s. “Want dan is er een persconferentie over de vakanties.

Van der Wulp denkt dat Rutte ‘not amused’ is over het falen van Halsema, die in coronatijd de Dam heeft laten vollopen met duizenden protestanten. “Het is ook voor zijn geloofwaardigheid niet goed.”

Veel mensen zullen de 1,5-meter-regels nu met een korrel zout nemen. “Hij is de man die de hele tijd staat te vertellen: ‘Hou nou 1,5 meter afstand en dat is de basis van ons succes in Nederland om het virus onder controle te krijgen.’ Dan ziet iedereen deze beelden.

Waarom heeft Rutte zich nog niet laten zien? “De premier zien we niet, want die wil natuurlijk een beetje boven de partijen blijven.”

Wel zat VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff aan tafel bij Op1. Heeft hij het er met Rutte over gehad? “We hebben wel even contact gehad, maar ik ga niet vragen: ‘Wat vind je hiervan?’ Ik was zelf al boos, dus eerst ging ik zelf reageren.”

Het gaat natuurlijk om de gezondheid van mensen en dat is waar we dit voor doen. Veel mensen hebben offers moeten brengen. Dan zie je dit beeld en een nonchalante houding van: ‘Het kon niet anders en het is heel belangrijk.’”

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (maandag)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (dinsdag)
Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’ (dinsdag)
‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’ (dinsdag)
Story kondigt mediaoorlog tegen Femke Halsema aan (dinsdag)
Johan Derksen na ‘Dam’: ‘Ook voetballen met publiek!’ (dinsdag)
Erik Mouthaan: ‘NL praat overal liever over dan racisme’ (dinsdag)
Linkse BN’ers springen in de bres voor Femke Halsema (dinsdag)
Angela de Jong verbijsterd over Femke Halsema in Op1 (dinsdag)
Voorspelbaar: M met Sylvana op barricade voor Halsema (vandaag)

Foto: NOS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen