Mark Rutte eindelijk voor camera over Femke Halsema

Geplaatst op wo 03 jun 2020 om 9:05

Veel mensen zitten te wachten op de reactie van anderhalve-meter-goeroe Mark Rutte nu Femke Halsema een ferme middelvinger heeft opgestoken naar zijn coronamaatregelen, maar tot nu toe is die uitgebleven. Pas vandaag staat hij de media weer te woord. Dat heeft politiek watcher Xander van der Wulp dinsdag gezegd in Op1. De media jagen al anderhalve dag op Rutte. “We hebben wel gevraagd om hem voor camera te krijgen, maar dat wilde hij vandaag niet“, aldus Van der Wulp.

De minister-president staat later vandaag pas weer voor de camera’s. “Want dan is er een persconferentie over de vakanties.

Van der Wulp denkt dat Rutte ‘not amused’ is over het falen van Halsema, die in coronatijd de Dam heeft laten vollopen met duizenden protestanten. “Het is ook voor zijn geloofwaardigheid niet goed.”

Veel mensen zullen de 1,5-meter-regels nu met een korrel zout nemen. “Hij is de man die de hele tijd staat te vertellen: ‘Hou nou 1,5 meter afstand en dat is de basis van ons succes in Nederland om het virus onder controle te krijgen.’ Dan ziet iedereen deze beelden.

Waarom heeft Rutte zich nog niet laten zien? “De premier zien we niet, want die wil natuurlijk een beetje boven de partijen blijven.”

Wel zat VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff aan tafel bij Op1. Heeft hij het er met Rutte over gehad? “We hebben wel even contact gehad, maar ik ga niet vragen: ‘Wat vind je hiervan?’ Ik was zelf al boos, dus eerst ging ik zelf reageren.”

Het gaat natuurlijk om de gezondheid van mensen en dat is waar we dit voor doen. Veel mensen hebben offers moeten brengen. Dan zie je dit beeld en een nonchalante houding van: ‘Het kon niet anders en het is heel belangrijk.’”

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (maandag)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (dinsdag)
Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’ (dinsdag)
‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’ (dinsdag)
Story kondigt mediaoorlog tegen Femke Halsema aan (dinsdag)
Johan Derksen na ‘Dam’: ‘Ook voetballen met publiek!’ (dinsdag)
Erik Mouthaan: ‘NL praat overal liever over dan racisme’ (dinsdag)
Linkse BN’ers springen in de bres voor Femke Halsema (dinsdag)
Angela de Jong verbijsterd over Femke Halsema in Op1 (dinsdag)
Voorspelbaar: M met Sylvana op barricade voor Halsema (vandaag)

Foto: NOS
40 Reacties op “Mark Rutte eindelijk voor camera over Femke Halsema”


 1. vd Berg

  Ze was al niet van onbesproken gedrag, maar positie Halsema nu helemaal onhoudbaar, ondanks haar zemelbrief van vanmorgen.
  Tot ziens.

 2. PIPPA

  Hij wist er vanaf. Na het zien van de beelden moest kojak van begrip (1,5 meter) ineens harde taal uit slaan van Rutte III.

  Hypocrieten VVD/CDA/CU/D66.

 3. Lachgas

  Geloofwaardigheid van veel mensen op het spel.
  Wordt het geen uitbraak, dan blijkt dat 1.5m helemaal niet nodig is. Virologen hebben het dan mis, dus wie geloofd ze nog?
  Ook Ruttes geloofwaardigheid staat dan op het spel!

 4. MolTalk

  Mark tegen Halsema: “Oprutte!”

 5. Nana Mouskouri

  Blijf het selectief vinden. Buiten geen grote kans op besmetting (bron RIVM), veel mensen met mondkapjes (om te voorkomen dat jij het verspreid bron RIVM). Dus de kans op een golf door deze demonstratie is zeer laag.

  Ik zou mij meer druk maken over de wijze hoe men er is gekomen.

 6. Xxxx

  Groot gelijk Mark dat je niet wil reageren voor een land vol kleine volwassen en onvolwassen kleuters die niet willen luisteren en zich niet weten te gedragen. Ik zou graag weer terug verlangen naar de tijd dat het woord: discriminatie en corona nog niet bestond. Waar is hier de uitgang?

 7. Claploper

  Hilarisch: “…Halsema, die de Dam liet vollopen met duizenden protestanten”.

  Had de burgemeester die protestanten uit de kerk laten komen? En waren er geen rooms-katholieken bij, of Boeddhisten, Hindoes, moslims of atheïsten?

 8. Tycho Graagnat

  Het ‘dekt’ elkaar steeds weer.
  Een boete voor als je met vriendinnetje in het park zit en een sissende slang laten wegkomen met……NIKS

 9. MediaPrak

  Beste MC, we weten zo onderhand uw mening in deze kwestie wel. Boze blanke man, waarschijnlijk met opgekropte woede verhuisd uit de hoofdstad. Gaan we ons nu weer richten op de core business? Media, weet u wel? Als je wilt pissen op F Halsema, ga dan naar De Dagelijkse Standaard (FvD huisblaadje)

 10. Respect ✌️

  Die Halsema is totaal ongeschikt maar dat wisten de echte Amsterdammers allang want die zouden nooit voor dat wicht kiezen..verwacht dat die Femke uiteindelijk sorry zegt en vrolijk aanblijft.

 11. Kuis

  Al die aandacht (honger) voor politici maakt ze alleen maar groter. Dat veroorzaakt meer problemen dan dat het oplost.

 12. Dries Roel Vink

  Waar de politiek om de hoek komt verdwijnt de logica ;-)

 13. M.

  Bedankt Femke Halsema, u bent de trots en de hoop in een land bedorven door racisme en jaarlijkse vernedering door een karikatuur als ZWART PIET. Wat in Amsterdam plaatsvond afgelopen was absoluut niet goed te praten, ik keur het af, het waren teveel bij elkaar in deze tijd, daar horen excuus en relativering bij. Het kon gewoon niet.

 14. Klaas Flink

  Kom op zeg, als je Halsema als burgemeester installeert dan weet je dat het geen hardliner is. Ze hebben daar dure inschattingsfout gemaakt en iedereen vindt er wat van. Het is stom en de gemeenteraad gaat daar over. Dit ging niet over de vraag aan een gekleurde Nederlander: ben jij weleens gediscrimineerd, met als antwoord uiteraard, ja heel veel; dit gaat over het geinstutionaliseerde racisme in de Amerikaanse samenleving met een president die weigert staatshoofd te zijn voor alle inwoners. Dat is de echte schande, niet die storm in een glas water bij ons.

 15. Huismaker

  Rutte: nog een opdracht. Die vriendin van je, Ollengren, liegt net zo hard alsof het gedrukt staat. Kijk eens naar Aron Wellens (Youtube) over de leugens van haar over “Geld van de Russen”. Een compleet verzonnen verhaal, waar Baudet het moet ontgelden. Net als Zijlstra moet zij vandaag nog de kamer verlaten !!!! Schande !

 16. Grote Grief

  Iedereen moet alert blijven. Maar ik begrijp niet dat deze demonstratie precies op de dag moest plaatsvinden, toen alles weer openging. In hoeverre is hier overleg over geweest met organisatie en overheden? Gelukkig leren mensen snel en zijn overige demonstraties beter gestroomlijnd. Pffff…

 17. 💭🗣

  Ondanks alles: ik zou haar doen…..

 18. Dr. Corrie

  Voor al die mannen die roepen: “ik zou haar doen”. Weet waar je aan begint. Je loopt zo een SOA op.

  Want Halsema draagt geen mondkapje. Zij zal dus ook wel neuken zonder condoom.

 19. Kuis

  @Corrie
  Mannen die dat roepen neuken sowieso zonder.

 20. Jeroen

  Dat halsema wordt ontslagen is 100% zeker. Je kunt anders de 1.5meter samenleving niet meer in stand houden. Ze had een max in moeten stellen en dan was het nooit zo ver gekomen. Ze heeft hiermee de volksgezondheid in gevaar gebracht. Dus als ze slim is bied ze haar excusses aan en neemt ze zelf ontslag.

 21. tonio

  Femke haal de SORRYS maar weer uit de kast je zal ze nodig hebben…………

 22. Ron

  Femke hoeft helemaal niets in eerste instantie, die heeft gewoon gedaan wat billijk is in deze situatie. De situatie dus niet uit de hand te laten lopen door het plein te ontruimen. John van de Heuvel, niet de grootste fan van Halsema gaf haar in wezen best gelijk in wat ze gedaan heeft, gisteren in Boulevard.

 23. Captain Caveman

  Zolang die onzin zich lekker in de Randstad afspeelt,👌
  Gejank om criminelen die 5000 km verderop de boel verpestten voor veel mensen. Gevang zit daar vol met uitsluitend onschuldige kerkgangers!

 24. Denk Na

  Dacht dat er geen persconferenties meer gehouden werden? Lekker consequent weer dit.

 25. JasperV

  Halsema had nooit tot burgemeester mogen worden benoemd, nu zit je met de gebakken peren. Triest voor onze mooie stad Amsterdam.

 26. Terrence Hill

  @Denk Na. Luisteren en nadenken blijven moeilijk, hè! Echt hilarisch dat je dan juist deze nickname kiest.

 27. Denk Na

  @Terrence Hill: nee jouw nickname dan…lekker belangrijk ook.

 28. anoniem

  meneer Rutte

  u bent top

  vergeet niet de oudjes

  voor als we straks een hitte golf krijgen

  corona gaat te paard met longen

 29. Terrence Hill

  @Denk Na. Zo mooi ook dat je te dom bent om te begrijpen dat je met je reactie mijn gelijk aantoont.

 30. teuntje

  Ze bakt er niks van Halsema moet oprotten ze blijft arrogant maakt geen excuses totaal niet geloofwaardig met haar gezemel opstappen muts

 31. MM

  Een vrouw als burgemeester ! Ga koken trut.

 32. De Zwarte Knecht

  Ik ben benieuwd wat hij vindt van het feit dat er alleen nog maar roetveegpieten rondlopen in Amsterdam. Moet de hoofdstad niet een voorbeeld zijn voor de rest van Nederland en daarom een mengeling tonen van Zwarte Pieten, roetveegpieten en blanke Pieten? Zwarte Piet blijft enorm populair dus het is verbijsterend dat er geen enkele Zwarte Piet bij de intocht in Amsterdam rondlopen.

 33. Thomas

  Rutte is wel verantwoordelijk dat een mevrouw met nul komma nul bestuurlijke ervaring, niet in het openbare bestuur en al helemaal niet in bedrijfsleven geparachuteerd is als burgermeester van de grootste stad van Nederland, waar al haar voorgangers een CV hadden die klonk als een klok zit er nu een waarvan de CV niet verder gaat dan de vaatwasser vullen en uitruimen, welke idioten maken zo iemand burgermeester.

 34. Dirk

  Het NOS komt nu extra met verzonnen corona uitbraken in het buitenland, want wat Femke heeft gedaan, is de 1.5 meter niet meer geloofwaardig, maar op vakantie naar die landen toe gaan is helemaal prima hoor! (Krijgen we straks van Rutte te horen)

  Het is niet aan het NOS om Femke uit de wind proberen te houden.
  Foutje, bedankt!

  Ik hoop echt dat er niemand tussen heeft gezeten op de Dam die besmet was en dat de Zorg niet weer een overspannen toestand krijgt en ik bied mijn verontschuldigingen aan, aan de mensen die een dierbare weggebracht heeft, dat doe ik dan maar omdat Femke daar de moed niet voor heeft.

  En veel Groenlinks’ers mogen ook wel eens wat meer verantwoordelijkheidsgevoel gaan krijgen, net zo onbeschoft als Halsema… oproepen om naar de Dam te komen 🤦‍♂️

 35. Joop

  Zal Femke leugenaar Halsema besmet zijn? Ik wens het haar toe! En nu optiefen incompetente leugenachtige ouwe (s)linkse graftak.

 36. Dirk

  Een bijzonder zwak antwoord van Rutte op Femke… Femke had de 1,5 meter al in twijfel getrokken, maar Rutte zorgt er nu zelf ook voor dat meer mensen gaan denken dat Corona een hoax is.

  Iets als wat Halsema heeft gedaan, kan niet zonder consequenties blijven.
  Ook degene die aanwezig waren en opgedragen waren om 2 weken in quarantaine te gaan, wordt ook al aan de laars gelapt.

 37. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Ik verwacht niet veel van deze ruggengraatloze EU-lakei.

 38. Marie-Louise

  Kom kom Prak, álle media berichten uitgebreid over het schénden van de grondwet, jaja, door ene Halsema. Volstrékt logisch dat MEDIACOURANT daar verslag van doet!! Bovendien, níemand dwingt je op deze site te klikken….

 39. anoniem

  Kuddegedrag kan goede en slechte eigenschappen bevatten… :-)

 40. J.Bouwmeister

  Als het iemand van de PVV was overkomen dan was hij of zij al weggeweest.
  HOEZO DISCRIMINATIE???

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.