Voorspelbaar: M met Sylvana op barricade voor Halsema

Geplaatst op wo 03 jun 2020 om 8:00

De kloof tussen de media enerzijds en de gewone man anderzijds had al een prominente plek in het meubilair van De Wereld Draait Door, maar zit bij M als een soort schreeuwende Prem Radhakishun aan tafel, elke dag weer. De talkshow van Margriet van der Linden heeft zich ontpopt tot hét podium van de linkse ‘highbrow’ uit de ‘hoofdstedelijke bubbel’, zoals Angela de Jong het noemt. Met Sylvana Simons ging M dinsdag als enige talkshow op de barricades voor Femke Halsema.

Sylvana kreeg ruim baan om haar steun uit te spreken voor Halsema, die in de politiek wél van links tot rechts is aangevallen vanwege haar wanbeleid in Amsterdam. Ze greep niet in toen er maandag, ondanks de coronacrisis, duizenden mensen bij elkaar kwamen op de Dam om te protesteren.

De politieke diva, die in de Amsterdamse gemeenteraad zit, zei: “Ja, de burgemeester heeft wat mij betreft de enige juiste beslissing genomen, omdat elke andere beslissing naar zeer grote waarschijnlijkheid tot calamiteit had geleid. In acht nemende de reden dat mensen daar stonden en in acht nemende dat iedereen die daar was – ik was er zelf ook – een mondkapje op had, denk ik dat elke andere beslissing totaal verkeerd had uit kunnen pakken.”

Halsema wordt flink aangepakt. “De kritiek vind ik opportunistisch, zeker richting de burgemeester. Ze stond voor een duivels dilemma, had daar een afweging in gemaakt en had het eigenlijk nooit goed kunnen doen. Ik denk dat op deze manier een hoop ellende is gekomen.”

‘Politie is schuldig’

Net als Halsema wijst Sylvana met de boze vinger naar de politie. “Ik denk dat de inschatting die de politie heeft gemaakt, op basis van de informatie die zij zeggen dat ze voor handen hadden, dat daar iets mis is gegaan. Het is in mijn ogen naïef dat daar maar een paar honderd mensen zouden komen. Tegelijkertijd denk ik dat niemand dit grote aantal heeft kunnen voorzien. Helemaal niemand. Ik stond ertussen en heb me pas gerealiseerd hoe druk het was toen ik achteraf de beelden zag.”

Het is een misser van de politie, vindt Sylvana. “Als je over zo veel mensen praat, dan vind ik het wat naïef dat je daar als politie aan de voorkant niet de juiste inschatting in maakt.”

Tranen in ogen

Margriet van der Linden gooide het vooral op de emotie. “Maak je je ook wel eens zorgen dat je toch denkt van: over vier jaar kijk ik naar een foto van mezelf op de Dam en dan schieten de tranen me in de ogen, want: o ja, dat is alweer vier jaar geleden en nu staan we er weer.”

Sylvana: “Dat hoop ik niet. Ik hoop dat we over vier jaar kunnen zeggen dat we mede dankzij mijn partij er Kamerleden van kleur zijn en dat de representatie in de breedte is toegenomen.”

Quarantaine

Eén ding is zeker: Sylvana houdt zich niet aan de oproep van de initiatiefnemers van het Dam-protest om in quarantaine te gaan nu het tijdens het protest niet is gelukt om 1,5 meter afstand te bewaren.

In een verklaring roept de organisatie ‘alle aanwezigen op om de komende twee weken zoveel mogelijk thuis te blijven’. Gezien Sylvana’s optreden bij M, denkt de politica daar anders over.

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (maandag)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (dinsdag)
Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’ (dinsdag)
‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’ (dinsdag)
Story kondigt mediaoorlog tegen Femke Halsema aan (dinsdag)
Johan Derksen na ‘Dam’: ‘Ook voetballen met publiek!’ (dinsdag)
Erik Mouthaan: ‘NL praat overal liever over dan racisme’ (dinsdag)
Linkse BN’ers springen in de bres voor Femke Halsema (dinsdag)
Angela de Jong verbijsterd over Femke Halsema in Op1 (dinsdag)

Foto: KRO-NCRV
74 Reacties op “Voorspelbaar: M met Sylvana op barricade voor Halsema”


 1. rob

  Wat is dit voor een raar polariserend artikel?

 2. HUGO

  Het ging over racisme.

  Sterk van beide dames.

 3. Jan

  Typisch M. Dat programma is echt ultralinks aan het geworden. Helemaal eens met Angela De Jong.

 4. J.P.

  ,in beiden lid van de heimelijk heropgerichte Rote Armee Fraction.

 5. Solidarikots

  De enige manier hoe je dat extreem zure wijf nog aan kan horen is met een rennie op.

 6. oja

  Dat linkse geklets vond ik altijd flauwekul, maar M is absoluut een voorbeeld van links

 7. Apfelflapf

  Ik ben geen racist maar dankzij Sylvana Simons ben ik wel van plan het te worden .

 8. Ik arie ben jij

  Twee Gestapo agenten van de linkse kliek daar in Hilversum.

 9. Dennis

  Sylvana moet 14 dagen in thuisisolatie. Wat deed ze daar?? Margriet is nu ook besmet!

 10. Fox Mulder

  Tijd voor sterke koffie. Iemand?

 11. Solidarikots

  Haar gezeik doet zelfs koffieapparaten vastlopen.

 12. Sjaak

  Sylvana is net als een onkruid.

 13. brakieba

  Dit zegt veel over het soort demonstranten. Ze worden blijkbaar agressief als er met een beroep op de volksgezondheid voor het hele land zou worden opgetreden.

 14. Solidarikots

  @ sjaak

  Dat is racistisch tegenover onkruid.

 15. brakieba

  Dan nog iets. Sylvana zei dat iedereen een mondkapje droeg, nou Halsema in ieder geval niet.

 16. robb

  Mag het na elke morgen van 7 tot 10 het rechts geluid van wnl.

 17. Solidarikots

  Zij kan beter een monddeken gebruiken.

  Kunnen we niet voor 1 iemand wel een boerka toestaan?

 18. Curryworst

  Het linkse college van B&W zal Halsema niet laten valllen. Zou ook een blamage zijn als er weer een vrouwelijke burgemeester uit haar functie gezet wordt. Remember Paulien Krikke van Den Haag.
  Maar topadvocaat Geert Jan Knoops spant namens een tweetal cliënten een rechtszaak tegen haar aan. Alle feiten zullen nu boven water en in de media verschijnen.
  Dus het disfunctioneren van Halsema blijft nog lang dooretteren.

 19. Captain Caveman

  Verdacht stil in de media. Als er iemand met een zak houtskool langs een moskee loopt staat het hele circus op de achterste benen. Getracht wordt om een beeld te scheppen waarbij de getroffen burger volledig begrip heeft voor de ‘problemen’ van bepaalde groepen burgers. Van hun sjagrijn over racisme is een dekmantel voor de plank misslaan door voortijdig school verlaten, criminaliteit en geen zin hebben om je goed in te zetten! Blanken beheersen de dr@gs handel afgerond op miljoenen. De gekleurde allochtoon moet het hebben van een tientje van een toerist die een stukje plakgum koopt bij het station!

 20. Michiel

  Iemand moet het doen. Het hele medialandschap is zo rechts geradicaliseerd dat zelfs de gedachte dat Halsema het misschien niet eens zo verkeerd heeft gedaan volkomen taboe is. Alleen de politiek correcte meningen van de rechtse elite mag gehoord worden. Je moet wat natuurlijk. Je kan als rechtse witte meneer alleen maar zwijgen als het gaat over de politie in de VS. Maar zodra mensen te dicht op elkaar staan bij een vreedzame demonstratie zonder geweld dan kan er ineens weer gesproken worden. Man man man, zo doorzichtig allemaal.

 21. bassie

  Zo af en toe zapte ik langs De Wereld Draait Doorrrr en bleef wel eens plakken. Bij M heb ik nu een paar keer een poging gedaan, maar het is echt niet te doen. Wat een verschrikkelijk programma is dat, zelfs voor iemand die niet uitgesproken links of rechts is.

 22. Solidarikots

  De frieten van de andere M zijn nog heter dan deze M.

 23. Claploper

  T.o.v. Mathijs scoort Margriet al 40% lagere kijkcijfers. En de daling is nog lang niet gestopt. Binnen 1 jaar is M van de buis, want zelfs voor linkse NPO geldt dat het geld wel verdiend moet worden.

 24. Floor

  Opmerkelijk dat dit soort programma`s zwijgen als vrouwen het slachtoffer worden van geweld zoals Oma Toni. Lijkt op ongelijke behandeling en seksisme.

 25. Henk van Boven

  Surinamers moeten niet zon grote bek opzetten. Zij kunnen nog terug naar bananaland. Wij hollanders kunnen nergens heen met al dat racistische politie geweld, wat zich uit in bonnetjes schrijven en sneaky snelheidscontroles!! Negers en islamieten worden met heilig respect behandeld door de politie. Beleid van positieve discriminatie. Teamleider nodig? Nee, niet fie zeer geschikte en geliefde collega die wit is maar een wildvreemde, onkundige en voor halve dagen ‘werkende’ moslima met overgewicht en mannen angst!

 26. One And only

  M dat is toch dat isis propaganda tv programma van de npo?

 27. Jules

  Doodziek van deze zieke, narcistische mensen.

 28. gerdien

  Dan kijk je toch niet? Ik vind het wel goed dat M de andere kant eens belicht na al dat gejeremiëer over de klap in het gezicht van de coronamensen. Wat heel vals is, want deze mensen deden juist hun best om zich wél aan de regels te houden, zelfs toen het veel te druk werd. Een klap in het gezicht zijn polonaisende cafébezoekers, mensen in winkels die zich bewust aan geen enkele regel houden, in het ov met mondkap bungelend aan éen oor, op een kluitje in het park en op het strand: dat zijn mensen die welbewust schijt hebben aan de regels en die het grote gevaar op besmetting vormen. De verontwaardiging over de demonstratie op de Dam is ingegeven door een hekel aan Halsema en een afkeer van BLM want wij zijn niet racistisch, Zwarte Piet is een kindervriend, en zolang je hier woont moet je je bek houden en alles best vinden, heb je nergens last van. Nederland, lekker hypocriet, zo kennen we mekaar weer!

 29. gerdien

  Ik heb het nog niet geplaatst en daar was Henk van Boven: dat bedoel ik dus. Maar discrimineren doen wij blanke Nederlanders niet!

 30. Gerard Cocks

  Het was een tenenkrommend, kritiekloos en eenzijdig potje podium bieden aan een omhooggevallen tuthola wiens talent meer ligt bij kooidansen in de IT, seksquizjes presenteren en rijke witte mannen aan de haak slaan. Hier wint #BLM de oorlog niet mee.

 31. Sender

  @bassie,

  Dat is wel verklaarbaar. Het programma van van Nieuwkerk was ook regelmatig wel een rondje ‘ Grachtengordel’ bewoners en ondervond ook net als M nu vaak hevige kritiek. Te vaak dezelfde gasten, links lullen en een presentator die ondertussen rechts vult. Zo zie je, kritiek is van alle tijden en dat zal ook zo blijven.
  Een beetje boos maken over een onderwerp in een talkshow bevestigd ook tegelijkertijd dat het gesprek tussen de host en de gast heeft gewerkt omdat men er een dag later over napraat bij de koffieautomaat en ja internet.
  Maar eerlijk is eerlijk bassie, van der Linden heeft met haar journalistieke opleiding en ruime ervaring bij diverse programma’s echt wel iets te melden. Maar ze mist enkele ‘basistools’ zoals warmte en de daarbij horende prettige uitstraling.
  Die uitstraling is, ( indruk die ze achterlaat) nodig om iedereen tussen zeven en acht mee te nemen en goed geinformeerd en met een prettig/goed gevoel achter te laten.
  Nou laat DAT in ieder geval maar wel aan van Nieuwkerk over.

 32. Dominee Bonk

  Silvana Simons moet verstandig zijn en haar verdere leven in quarantaine blijven. Vind ik. Amen, God zij met mij, ik ben Uw Godheid op Aarde. Kusjes van uw Bonkje, de enige ware Dominee

 33. 💭🗣

  De populatie in de Nederlandse justitiële inrichtingen bestaat voor 80% uit individuen met een kleurtje. Waar hebben we het over…..

 34. Xxxx

  Vele culturen op een kussen daar schuilt de duivel tussen.

 35. ome H

  Hoe gaat het nog met de rohyngia?

 36. Xxxx

  Oftewel: Veel nationaliteiten in een land proppen brengt veel ellende met zich mee!

 37. Marco B.

  Toch zou ik ze allebei doen.

 38. Xxxx

  Solidarikots. Volgens mij heb je het hele pakje Rennies nodig om naar Silvana Simons te kunnen luisteren.

 39. Lies

  Ik ben fan van M en hou van Sil!

 40. Dries Roel Vink

  Wie zit er te wachten op de mening van die oerlelijke ragebol? Onbegrijpelijk dat deze ultralinkse zielepoot steeds maar weer de kans krijgt om haar evangelie (Nederland moet kapot) te verkondigen.

 41. Bart

  Dat was natuurlijk voor 100% voorspelbaar dat Sylvana bij M zou zitten.
  Wat een slecht programma met een hele slechte host. Je kon vinden wat je wilde van het linkse sausje (dat niet nodig was) bij DWDD maar alles klopte aan dat programma. M is in geen 1000 jaar een waardige vervanger voor DWDD. Onmiddellijke stoppen met dit slechte programma.

 42. Joop

  Zo blijkt maar weer: de Staatsomroep is ziek.

 43. Kodi

  Na de eerste zin van Simons was ik al weggezapt. Waarom staat er bij M altijd het KRO/NCRV-logo in beeld? Ik kan me niet voorstellen dat deze omroepen blij zijn met dit soort links NPO-activisme.

 44. StefanV

  Het viel te verwachten dat Sylvana Simons weer prominent aandacht zou krijgen. Ze heeft krapaan één zeteltje in de gemeenteraad, maar ze is niet van de TV te slaan. Haar vlotte babbel en media-ervaring zal ook wel een rol spelen. Identity politics is een geweldig verdienmodel. En deugende BN’ers staan klaar om je een podium te bieden.

 45. Peter

  Ja veel reacties hierboven geven de ware aard van nogal wat Nederlanders weer. Racistische gevoelens komen boven drijven. In die zin gaat het hier niet veel anders dan in de V.S. Gelukkig hebben we met M nog een programma wat de situatie relativeert. Gelukkig maar, anders moeten we alleen maar die opruiende commentaren horen van blank rechts wakker Nederland. Ja natuurlijk moet je in deze tijd je aan regels houden om een virus te bedwingen, maar ga niet meer dan 3 eeuwen aan discriminatie onderschikt maken aan 3 maanden corona crisis.

 46. MERS Pardoel

  Als Halsema WEL de demonstratie had opgebroken, mensen had laten arresteren en weet ik wat dan waren de krantenkoppen nu geweest: “Witte burgemeester stuurt politie af op zwarte demonstranten!”.

  Dus Halsema had het nooit goed kunnen doen. Ook al vind ik het “we zijn overdonderd” argument zwak, want een beetje twitteraar en facebook-er had dit wel kunnen zien aankomen.

 47. Gerard Cocks

  Het is WIT RECHTS NEDERLAND, @Peter. Racistisch van je.

 48. Alfa159

  Volkomen terecht deze kritiek op M en mevrouw Simons. Hier heeft een burgemeester op alle fronten gefaald met crisis management. Vertrek zou recht doen aan de enorme blunder en het verweer zonder hand in eigen boezem te steken. Mevrouw Simons vindt dat je voor het goede doel van deze demonstratie alle corona maatregelen kunt negeren. Het lijkt erop dat zij haar doel belangrijker vindt dan het zeer reële risico op eiken, doden en een nieuwe lockdown met alle ellende van dien. Natuurlijk is discriminatie uit den boze, echter door haar structureel verwijtende en op emoties inspelende gedrag draagt zij in grote mate bij aan polarisatie.
  Als we echt iets willen doen aan discriminatie is er verbinding nodig en begrip voor elkaars gevoelens en emoties. Met haar negatieve opstelling zal zij precies het tegenovergestelde bereiken. Polarisatie leidt altijd tot toename van discriminatie. Daarnaast vraag ik mij telkens af waarom iemand die landelijk geen draagvlak heeft kunnen krijgen en in Amsterdam slechts met moeite 1 schamele beter heeft weten te bemachtigen überhaupt aandacht krijgt in de media.
  Over het algemeen kan ik de programma’s van de publieke omroep waarderen. Echter m besteed structureel aandacht aan haar eigen beperkte niche. Daar moet ruimte voor zijn binnen de publieke omroep maar niet dagelijks op primetime

 49. Guttegut

  Gezien reacties hierboven is de racisme demonstratie niet zo gek hé?? Filtert MC nergens meer op of zo?

 50. Patrick

  @gerdien: Je voelt je zo verheven boven sommige mensen, maar je bent hypocriet en scheert mensen over één kam. Zing eens een toontje lager en kijk in de spiegel voor je met je vingertje wijst.

 51. Ron

  Goed en helder optreden van Sylvana gisteren, geen speld tussen te krijgen.

 52. RaymondVL

  Sylvana de pruiken dragende zwartjоekel. Gerdien wordt graag in haar kоnt genоmen door drie dikke Bokito nеgers. Lekker gutsen van het zwrate goud.

 53. Bart

  Ha Ha Ron! Wat ben je toch erg.

 54. 1984

  Als je altijd vrijwillig naar M kijkt zonder enige vorm van kritiek, dan ben je echt heel triest.
  Ron, bijvoorbeeld.

 55. HadieDave

  Sylvana schrijf je als Sylphana, met “ph” vanwege de zuurgraad van dat wijf.

 56. Jaap SmulPaap

  Als Sylvana besmet is wat iedereen hoopt, dan is nu M ook besmet!

 57. Girlly

  Was weer een dikke vinger naar iedereen die, zich wel aan de corona maatregelen houdt, dus lekker schijt hebben aan het zorg personeel, aan al die bedrijven die moeten sluiten, al die bewoners die al 10 weken in de lock down zitten. schijt schijt schijt zo klaar met die zweefteven

 58. Momo

  @Michiel

  Je bent sarcastisch, neem ik aan. Dit programma toont aan dat het juist omgekeerd is.

 59. Icare

  M is een smerig manwijf dat ook gewoon vond dat je terroristen kon betalen en interviewen.

 60. Michiel

  @Momo. Eén programma toont helemaal niks aan.

 61. Bimmy

  Ah Sylvana, kijk eens naar je zwartgenoot David Dorn. Vermoord door een andere zwartgenoot van je die aan het looten was…tja black on black crime is niet belangrijk.

 62. Mw. Janssen

  Sylvana Simons vind ik een gevaarlijke haat zaaiende psychiatrische vrouw. Heerlijk als deze lachwekkende oliedomme negerin terug zou gaan naar dat corrupte, failliete en racistische Suriname.

 63. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Dit kan niet. Deze mensen zijn zo ver doorgeschoten dat ze een gevaar vormen voor de maatschappij. Ze hebben zich zo verloren in hun ideologie dat ze blind zijn geworden voor de realiteit. Verontrustend, zeer verontrustend.

 64. Solidarikots

  Ik vraag me neurologisch af wat er gebeurd als het bij iemand zo mis kan gaan…

 65. Fikkie

  Ach gut het vogelnestje staat ook weer even in de belangstelling. Trouwens heb nog een tip voor S.S……De kappers zijn ook al open om even alles af te knippen.

 66. Fikkie

  Black lives matter? Neen all lives matter. Zwart, wit, groen, geel, homo, hetero. En tot slot, de vrouw is baas in eigen buik als het over abortus gaat en niet de reli fanatici.

 67. Fikkie

  @Lies …dan ben je een van die 2 %, want die overige 98% kan S.S wel door de plee weg laten spoelen.

 68. linksehekshalsema

  Dank sylvana jij begrijpt me tenminste. Jouw wijze en genuanceerde mening is altijd al een grote steun voor me geweest in onze strijd tegen domme witte mannen die denken dat ze het beter weten dan wij. Ik stond inderdaad voor een “duivels dilemma”: op vreedzame wijze proberen de toestroom naar de dam te beperken, maar wel mijn links/radicale achterban teleurstellen of de mogelijkheid de gezondheid in gevaar brengen van vele Nederlanders die straks in contact komen mijn actievoerende vrienden. Gelukkig heb ik voor dat laatste gekozen.

 69. Wijze van Zion

  Misschien moeten ze ‘ns van pruik ruilen….

 70. Sookie Stackhouse

  Margriet was zltijd ok maar sinds haar eigen show M is ze een domme meeloper geworden.

 71. Weg Ermee

  Gelukkig heb ik M weer links laten liggen!

 72. Donald Dumb

  Straks wordt M wel leuk, Weg Ermee…

 73. Sip

  Simons discrimineert zich zelf en is zuur. Zij leeft in het verleden en kan daardoor geen toekomst opbouwen.

 74. Dirk

  Waarom krijgt Sylvana altijd toch weer een podium, nou dat komt omdat Sylvana ervoor betaald en zo staat ze weer zoals ze dat graag heeft weer in de picture of het nu positief of negatief is, dat doet er niet toe.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.