Erik Mouthaan: ‘NL praat overal liever over dan racisme’

De ophef die er is ontstaan over de grote mensenmassa tijdens het racismeprotest op de Dam, toont aan dat Nederland overal liever over praat dan over racisme. Dat zegt Amerikacorrespondent Erik Mouthaan van RTL Nieuws op Twitter. Mouthaan vindt het gedrag van Nederlanders walgelijk. Hij steunt de mensen die bij het racismeprotest waren. “Massaal boos zijn op de hoeveelheid mensen op de Dam. Nederland praat echt overal liever over dan over racisme en kolonialisme.”

Waar de meeste tweets van Mouthaan enkele tientallen reacties uitlokken, is er op deze tweet meer dan 1.000 keer gereageerd. Veel mensen zijn er boos over. “Je bent echt te lang weg uit NL. Tijd voor rotatie, voor je activist bent in plaats van journalist?“, zegt opiniemaker Sywert van Lienden bijvoorbeeld.

Telegraaf-presentator Pim Sedee: “Erik. Dat zijn toch twee verschillende zaken. Volgens mij heeft iedereen rillingen over zijn hele lijf over wat zich bij jou afspeelt. Punt. Maar dit gaat ook over openbare orde, en vooral gezondheidszorg.

Journaliste Wouke van Scherrenburg: “Dit is echt nonsens Erik, ongerust en boos zijn over racisme gaat heel goed samen met boosheid en ongerustheid over massale bijeenkomst.

Telegraaf-columnist Rob Hoogland: “Djiezus, Erik. Wat is er in je gevaren, man. Heb je enig idee wat zich hier dankzij de regels waaraan iedereen zich moest houden bijvoorbeeld in de verpleeghuizen heeft afgespeeld? Bovendien is men over het algemeen niet boos op die mensen, maar op degene die ze er toeliet.

Erik Mouthaan: “Oei. Veel gevoelige tenen bij een poging tot tweet met knipoog en mijn geliefde landgenoten spiegel voorhouden. Ja, ik verbaas me hier ook over hoe mensen Corona voorschriften opeens acht zich laten. Soms zeg ik iets vanuit Amerikaans perspectief om tweeps aan denken te zetten 😘.

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (gisteren)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (vandaag)
Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’ (vandaag)
‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’ (vandaag)
Story kondigt mediaoorlog tegen Femke Halsema aan (vandaag)
Johan Derksen na ‘Dam’: ‘Ook voetballen met publiek!’ (vandaag)

De tweet:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen