Linkse BN’ers springen in de bres voor Femke Halsema

BN’ers van linkse signatuur gaan op de barricades voor Femke Halsema, nu de GroenLinks-burgemeester van Amsterdam onder vuur ligt vanwege haar optreden op Tweede Pinksterdag. Dat is te volgen op Twitter. Terwijl je op een terras niet met meer dan twee mensen uit verschillende huishoudens bij elkaar mag zitten, mag je sinds maandag wel met duizenden vreemde mensen op de Dam protesteren. Het leidt tot boze reacties, maar een aantal linkse BN’ers is een stuk gematigder.

Het is onder meer Marc-Marie Huijbregts die het opneemt voor Halsema. “Alle vergelijkingen waarin gesteld wordt dat Burgemeester Halsema zeker geen mensen kent die in het ziekenhuis liggen gaan mank. Burgemeester maakte de enig verstandige beslissing. En wat een geduld en eloquentie bij het uitleggen hiervan.”

Ze heeft toch een inschattingsfout gemaakt? “Inschattingsfout zeker maar daar kan je weken over praten. Uiteindelijk is er de beste beslissing genomen. Maar goed, mensen hebben een tijdelijke stok gevonden om Burgemeester Halsema mee te slaan en dat pak je ze niet zo makkelijk af.”

Thijs Römer, bekend van de aan Geert Wilders gerichte tweet ‘Volkert, waar ben je als je land je nodig heeft’, zegt: “Diep respect voor onze burgemeester. Een Amsterdammer onder Amsterdammers. Wat zou het alternatief zijn geweest? Iedereen bekeuren? Waterkanonnen? Traangas? Het vuur openen?

En Henk Spaan: “Alle populisten vallen over Halsema. Maar ja, dat deden ze de vorige week ook. En de week daarvoor. En daarvoor. Op1 is opeens erg kritisch. Meehuilen met Duk, Dijkhof en Derksen. Volgende keer ook Hoekstra eens aanpakken, kneusjes.”

Georgina Verbaan vindt het ook geen probleem dat Halsema streng handhaaft op terrasjes, maar demonstranten hun gang laat gaan. “Ach, de closet racists doen nu alsof ze zo bezorgd zijn over corona en vallen -heel gek- alleen de demonstranten aan die op de Dam tegen racisme protesteerden met mondkapjes op en zoveel mogelijk afstand, maar vergeten voor het gemak de polonaiselopers en de strandgangers. Cute.”

Demonstreren is een grondrecht. Verder: in de koopgoot houdt men minder afstand. En kijk eens naar de mondkapjes.”

Halina Reijn herinnert haar volgers er ondertussen aan dat apartheid ‘een Nederlands woord’ is.

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (gisteren)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (vandaag)
Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’ (vandaag)
‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’ (vandaag)
Story kondigt mediaoorlog tegen Femke Halsema aan (vandaag)
Johan Derksen na ‘Dam’: ‘Ook voetballen met publiek!’ (vandaag)
Erik Mouthaan: ‘NL praat overal liever over dan racisme’ (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen