Linkse BN’ers springen in de bres voor Femke Halsema

Geplaatst op di 02 jun 2020 om 12:00

BN’ers van linkse signatuur gaan op de barricades voor Femke Halsema, nu de GroenLinks-burgemeester van Amsterdam onder vuur ligt vanwege haar optreden op Tweede Pinksterdag. Dat is te volgen op Twitter. Terwijl je op een terras niet met meer dan twee mensen uit verschillende huishoudens bij elkaar mag zitten, mag je sinds maandag wel met duizenden vreemde mensen op de Dam protesteren. Het leidt tot boze reacties, maar een aantal linkse BN’ers is een stuk gematigder.

Het is onder meer Marc-Marie Huijbregts die het opneemt voor Halsema. “Alle vergelijkingen waarin gesteld wordt dat Burgemeester Halsema zeker geen mensen kent die in het ziekenhuis liggen gaan mank. Burgemeester maakte de enig verstandige beslissing. En wat een geduld en eloquentie bij het uitleggen hiervan.”

Ze heeft toch een inschattingsfout gemaakt? “Inschattingsfout zeker maar daar kan je weken over praten. Uiteindelijk is er de beste beslissing genomen. Maar goed, mensen hebben een tijdelijke stok gevonden om Burgemeester Halsema mee te slaan en dat pak je ze niet zo makkelijk af.”

Thijs Römer, bekend van de aan Geert Wilders gerichte tweet ‘Volkert, waar ben je als je land je nodig heeft’, zegt: “Diep respect voor onze burgemeester. Een Amsterdammer onder Amsterdammers. Wat zou het alternatief zijn geweest? Iedereen bekeuren? Waterkanonnen? Traangas? Het vuur openen?

En Henk Spaan: “Alle populisten vallen over Halsema. Maar ja, dat deden ze de vorige week ook. En de week daarvoor. En daarvoor. Op1 is opeens erg kritisch. Meehuilen met Duk, Dijkhof en Derksen. Volgende keer ook Hoekstra eens aanpakken, kneusjes.”

Georgina Verbaan vindt het ook geen probleem dat Halsema streng handhaaft op terrasjes, maar demonstranten hun gang laat gaan. “Ach, de closet racists doen nu alsof ze zo bezorgd zijn over corona en vallen -heel gek- alleen de demonstranten aan die op de Dam tegen racisme protesteerden met mondkapjes op en zoveel mogelijk afstand, maar vergeten voor het gemak de polonaiselopers en de strandgangers. Cute.”

Demonstreren is een grondrecht. Verder: in de koopgoot houdt men minder afstand. En kijk eens naar de mondkapjes.”

Halina Reijn herinnert haar volgers er ondertussen aan dat apartheid ‘een Nederlands woord’ is.

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (gisteren)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (vandaag)
Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’ (vandaag)
‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’ (vandaag)
Story kondigt mediaoorlog tegen Femke Halsema aan (vandaag)
Johan Derksen na ‘Dam’: ‘Ook voetballen met publiek!’ (vandaag)
Erik Mouthaan: ‘NL praat overal liever over dan racisme’ (vandaag)

Foto: BNNVARA
108 Reacties op “Linkse BN’ers springen in de bres voor Femke Halsema”


 1. Anne

  De stellingen zijn betrokken, de loopgraven gegraven en de barricades opgeworpen.

  Let the shooting begin!

  Met losse flodders, dat dan weer wel

 2. rooie Rinus

  Ach, Dus als mevr verbaan morgen weer aan t werk gaat, en een hele crew even besmet, dan is dat omdat iedereen die dit wanbestuur vindt een racist? aparte logica.

 3. Albert Verlinken

  Even podium opklimmen als Burgemeester en oproep doen om instructies op te volgen is toch niet teveel gevraagd? Wat zou la Halsema gedaan hebben als Pegida op Dam stond? Maar ja, deugen is een groot goed en daar moet alles voor wijken.

 4. Dirk

  Ik vraag me echt af of Femke Halsema aan de drugs zit ofzo.

 5. Alex

  Nogmaals, ja ze had niet met geweld moeten optreden, maar dat wat niet de enige optie. Iets wat zij wel constant beweert.

  Had mensen gezegd dat ze afstand moeten bewaren en had wat straten rondom het centrum direct afgesloten. Halsema moest zorgen dat het niet groter werd ivm corona, niet dat het protest afgeblazen werd.

  Nu heeft ze met voorbedachte raden de wet overtreden door niet in te grijpen op landelijk afgesproken beleid. Tijd om daar consequenties aan mee te geven.

 6. Alex

  Ik begrijp dat ingrijpen door de politie niet gewenst was, met name door de aard van dot protest. Maar om het dan maar te laten gebeuren…
  Volgens mij hadden ze prima, ter plekke, mensen kunnen wijzen op de regels en het gevaar, zonder verder in te grijpen. Ze heeft nu gewoon NIETS gedaan. Laten we hopen dat we over 2 weken niet de gevolgen zien want dan hebben we met zijn allen een echt probleem. Als deze mogelijke gevolgen uitblijven zijn we wel een stap verder in de oplossing maar ik geeft het 50-50. Hopen maar!

 7. tim Amsterdam

  Dit wordt de ondergang van Halsema. Zo, is dat ook mooi opgelost!

 8. steef

  linkse gutmenschen proberen weer hun fouten recht te praten. en 1 polonaise filmpje vergelijken met dit #hoedan….

 9. Ron

  Eindelijk wat verstandige geluiden tussen al die wijzende populistische vingertjes.

 10. anymous1

  @Steef,
  het is alle 2 fout / in strijd met de maatregelen, waar eenieder zich dient aan te houden. Punt uit.
  Dus hoezo recht praten.

 11. Ab Austerlitz

  Het corona-virus kwam van rechts….

 12. Mopsie

  @Ron: zeg dat maar tegen die mensen die hierdoor over 3 weken op de IC’s liggen. Zeg dat ook maar tegen al die verpleegkundigen en doktoren die zich een slag in de rondte moeten werken om die mensen beter te krijgen, of erger: te begeleiden met sterven.

 13. Joost

  Wat is er toch in hemelsnaam met Georgina Verbaan gebeurd? Het was ooit zo’n leuk en vrolijk mens.

 14. merel

  Ik had ook niet ingegrepen als ik Halsema was. Denk je eens in dat het een fikse knokpartij had geworden met de politie. In Amerika had men er schande van gesproken.
  Bij ons in het overdekte winkelcentrum is het de afgelopen maanden (!!) minstens zo druk geweest. De markt was gesloten, dus de mensen kwamen met hele gezinnen boodschappen doen. Daar heb ik toen helemaal niemand over gehoord.

 15. Minou

  Eens met deze BN’ers.

 16. FemkeH

  Ik was blij dat het mijn eigen achterban was. Stel je voor dat het Pegida was of een andere groep met een niet linkse mening. Dan had ik gewoon de wet moeten handhaven.

 17. Dirk

  Groenlinks had zelfs opgeroepen om naar de Dam te komen… facepalm.

 18. teuntje

  Weg Halsema oprotten ERik Dijstra heeft gelijk wat als Pegida stond te demonstreren dan was er politie te paard op afgestuurd…….

 19. teuntje

  Nu blijkt dat die Bnners domme hufters zijn

 20. kritisch avro-lid

  Duidelijk. Dit is gewoon de grachtengordelende linkse BnnVara DWDD-bubbel die spreekt. Heerlijk die ivoren toren binnen het gegoede gedeelte binnen “de ring” van Amsterdam.

 21. joke wildschut

  Ik ben tegen RACISME!

  Wat hier is gebeurd nadat onze hele verzorging enorm hard heeft moeten

  werken en keuzes maken,had dit nu niet mogen gebeuren!

  Een petitie moeten tekenen van Amnesty International,overal,dit daarna

  naar President Trump moeten sturen had meer zin gehad.

 22. MolTalk

  Te laat, het kwaad is al geschied, Halsema heeft haar eigen glazen onherstelbaar ingegooid.

 23. Dirk

  @Alex
  Helemaal juist, met voorbedachte raden is het idd, maar tegenwoordig gaat het zo…
  Iets fout doen en weten dat je op het eind je excuses aan moet bieden en alles is weer opgelost.
  Weten dus dat je dit al op het eind moet gaan doen, dan ik het idd met voorbedachte rade geweest.
  Wellicht nog even wat rekken zodat de baantjescarrousel op het juist punt staat als het echt opstappen gaat worden.

 24. Dirk

  Café-uitbater in Op1: als zij mogen, mag ik mij terras ook volgooien.
  Derksen in VI: als zij mogen, dan mag er ook voor publiek worden gespeeld.
  Als zij mogen, als zij mogen, als zij mogen…

  Zelfs als dit goed afloopt (dwz zonder coronagolf in de stad) hebben die demonstranten met hun actie het draagvlak onder de anderhalvemetersamenleving in één klap weggeslagen.

  Het is gewoon niet te verdedigen.

 25. John de Don

  Ik ben een linksdragende lul, maar politiek gezien weet ik het niet.

 26. Xavier

  Je gunt die grachtengordeldeugers een Halsema als burgemeester. Ben benieuwd hoe ver ze de grond wordt ingestampt als ze een onwelgevallige beslissing neemt. Michael Moore is er inmiddels achter wat er dan gebeurt.

 27. Momo

  Tuurlijk, dat linkse tuig meet altijd met twee maten.

 28. Ron

  @Mopsie: ah daar hebben we weer een trol. Hoe vaak moet ik die dooddoeners die maar wat graag gebruikt worden door walgelijke hysterica als u.

 29. B

  Ze had de microfoon moeten pakken en uitleggen aan de Dam dat dit niet echt handig is. Mensen verzoeken weg te gaan om te zorgen dat moeder of oma over twee weken ook nog leeft. Is niet gebeurt , gemiste kans en schot op open doel voor Telegraaf jankers.

 30. Dirk

  Waar zijn de voorgedrukte aangiftes tegen Femke Halsema?!

 31. Stanislav

  De ironie.. Halsema in ernstige verlegenheid gebracht door KOZP..

 32. MC bezoeker 23

  Geen één reden is valide om nu samenkomsten goed te praten. Iets ergers dan oorlog is er namelijk niet…

 33. Maas

  Ik ga deze week de story kopen.

 34. Chelsey

  Beste BN ers het gaat niet om de aard van de demonstratie van gisteravond, snap dat toch eens! Racisme is nier juist en er mag tegen gedemonstreerd worden dat is niet het punt. Het gaat om de situatie rondom het dodelijke corona virus waarin we heden ten dage mee te maken hebben. Zo’n demonstratie had gewoon door kunnen gaan en de media had daar ruim aandacht aan schenken, maar wél met inachtneming van de reeds bekende veiligheidsmaatregelen waarmee ruim van te voren rekening mee genomen had moeten worden door deze “Burgermeester” van Amsterdam! Wat voor ons als burgers geldt, geldt ook voor BN ers en deze demonstranten zoals ook geldt voor café en restauranthouder etcetera! Niemand staat wat dat betreft boven de wet. Een verantwoordelijkheid die Mevrouw Halsema op zich had moeten nemen door voor te sorteren op mogelijke knelpunten! Zij wist ruim van te voren dat deze demonstratie plaats zou gaan vinden, ze heeft immers zelf, en terecht ook, toestemming daarvoor verleend! In de uitvoering van haar verantwoordelijkheden heeft ze flinke steken laten vallen! Of ze nu door BN ers wordt verdedigd of niet maakt in deze totaal niets uit; zo heeft ook de intentie van de demonstratie er niets mee te maken! Mevrouw Halsema kan beter de eer aan zichzelf houden en aftreden, doet ze dat niet dan is het even afwachten totdat ze straks verplicht de deur wordt gewezen. Aangezien haar positie hiermee onhoudbaar is geworden en het vertrouwen in haar is afgenomen! Ze heeft reeds bewezen incapabel te zijn voor deze ambt!

 35. WEST*

  Gelukkig hebben de meeste weer iets om druk over te maken in een wereld waar het bestaan bij de meeste zo leeg is! ,en de media hebben weer vol op werk !
  inbraken geweld en ander nieuws wordt even op de 2e plaats gezet , want dat een oude vrouw weer bestolen is van haar AOW is niet zo belangrijk , en het jongetje dat bijna in de gracht verzoop ook niet !

 36. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Breaking news: Jensen is fan geworden van Femke Halsema.

 37. Flauwe Kul

  corona verbindt… oh nee, dat was 3 maanden geleden.

  Tsja Rutte, nu kan je bewijzen, dat je een echte leider bent.Waar was je gisteren?

  Moest Dijkhoff het weer voor je proberen op te lossen met een politiek getint tweetje? Of krullenbol Grapperhaus?

 38. X

  GroenLinks is zo rechts als wat met kakmadam Halsema voorop.

 39. Lachgas

  Druiven zijn zuur voor links. Kennelijk wordt alle commotie hierover als rechts bestempeld.

 40. Sjors van Kempen

  Ik heb vrijwel geen neger gezien op de Dam, alleen maar links werkschuw tuig aangevuld met wat hysterische BN’ers die de moord op een onschuldige man aangrijpen voor hun eigen PR.

 41. HBaz

  Buiten loop je vrijwel geen risico. Dat heeft onderzoek inmiddels uitgewezen. Dus een pluim voor Halsema! Als er rellen waren uitgebroken was het hek helemaal van de dam geweest.

 42. iemand

  Waarom hoor je deze linksen nooit als hulpverleners, ambulancepersoneel, brandweer in bepaalde wijken gemolesteerd worden in eigen land nog wel. Vreselijke lui je hoort ze ook nooit over Zuid-Afrika waar wekelijks blanke boeren door zwarten worden vermoord.

 43. Peter Beense

  Lik toch mijn pik

 44. Jan

  Piepkuiken, Sjors, de ex van Katja, de niet-grappige van het duo Spaan/Vermeegen. Allemaal solidair. Solidair met de Amerikaanse protesten. Solidair met Halsema.

  Behalve met die gezinnen die papa/mama zonder afscheid door de klapdeuren naar de ic zagen gaan en terugkregen in een kist. Behalve met opa/oma in het verpleeghuis, die hoestend en kuchend eenzaam de laatste uren doormaakte. Behalve met opa/oma waar al 2,5 maand geen bezoek mag komen en die door eenzaamheid van ellende wegkwijnde.

  Maar wat zijn we solidair.

 45. domdommerdomst

  Die thijs is echt de grootste sukkel . Wat ziet die Igone toch in die lamstraal? Neem nog een snuifje joh!

 46. Nog net geen opa

  @HBaz
  di 02 jun 2020 om 13:11

  Kun je een link plaatsen die jouw bewering wetenschappelijk ondersteunt?

 47. Jezus Christus

  Als die gasten van de dam corona krijgen en er aan dood gaan geen plekje vrij voor hen in mijn hemel maar rechtstreeks burn in hell

 48. Bep

  Marc- Marie, Georgina,Halina, zwevende, onzekere,wispelturige mensen.Morgen volgen ze weer een andere goeroe.

 49. Wendy's dealertje

  Halina Reijn herinnert haar volgers er ondertussen aan dat apartheid ‘een Nederlands woord’ is.

  en ‘dom wicht’ zijn 2 nederlandse woorden.

 50. Matroosje Jimmie

  020 stink stad. Jammer dat met die die metro aanleg heel die stad niet in een donker gat is verdwenen.

 51. Jaap SmulPaap

  Georgina Verbaan net zoals Sylvana simons een heel eng mens geworden wat vroeger zo’n leuke meid was.
  Erg gevaarlijk die 2

 52. Tsja

  Zo kwalijk dat ze de mensen die zich zorgen maken over de coronamaatregelen nu worden beschuldigd van racisme. Alsof je niet boos kan zijn en je aan de regels houden tegelijkertijd. Schaamteloos wat ze roepen.

 53. HadieDave

  Zzp-ers die al 3 maanden zonder inkomsten zitten, waaronder gezinnen met kinderen, mogen voor wat betreft de soapies zoals Halina, Georgina nog wel 3 extra maanden zonder inkomsten zitten als de boel straks weer een keer op slot gaat door het oliedomme “niet handelen” van Halsema. Andere burgemeester. En snel een beetje.

 54. robert

  Rare discussie; je kunt toch voor de demonstratie en tegen racisme zijn en het toch raar vinden dat Halsema geen oproep deed om te stoppen? Of mogen we niet aan Halsema komen? Ze moet gewoon zeggen dat ze een blunder heeft begaan. Mea culpa, maar dat past haar niet.

 55. HadieDave

  Ik ben tijdens deze coronacrisis drie familieleden kwijtgeraakt waaronder mijn neef, mijn eigen moeder en twee weken daarna ook nog eens haar zus (mijn tante). In deze periode verloor ik alle opdrachten zit volledig zonder geld. Ik wist niet was ik zag toen op tv de beelden verschenen van De Dam. Burgemeester Halsema zou er goed aan doen haar functie neer te leggen.

 56. gerdien

  Och, och, al die mensen die zich ineens zo druk maken over naleving van de coronamaatregelen: je zou er bijna tranen van in je ogen krijgen! Hartverwarmend! Jammer alleen dat het dezelfde zijn die eerst klaagden over de overdreven lockdown die de economie kapot maakt terwijl er toch alleen maar dikke, oude, ongezonde mensen ziek werden en dood gingen. Het is zo doorzichtig, die selectieve verontwaardiging. Je verschuilen achter corona omdat je toch al de pest hebt aan Halsema en je je toch al kapot ergert aan die BLMltypes, ook als er maar tweehonderd mensen op die demonstratie waren afgekomen.

 57. Eco Nome

  Ze heeft 5000 x €390 laten liggen.

 58. gerdien

  PS Wat niet wil zeggen dat Halsema geen inschattingsfout heeft gemaakt maar de reacties erop zijn zwaar overdreven. Vooral als je ziet dat het buiten was, er teveel mensen waren maar er nog best ruimte was en de meesten een mondkapje op hadden. Bovendien is het virus over zijn hoogtepunt heen. Volgens deskundigen is de kans op een grote uitbraak hierdoor minimaal.

 59. HadieDave

  Gerdien, uw reactie geeft uw bekrompen gedachtengang weer.

 60. Lottie

  @Gerdien, wie zijn die deskundigen? Dries Roelvink en Peter R de Vries? De viruskenners die er voor gestudeerd hebben, zeggen toch iets anders.

 61. John

  Gerdien

  Je praat wel anders als er dadelijk weer ’n lockdown komt,
  en wat denk je van die mensen die hun zaak gesloten moesten houden,
  je kunt ook anders demonsteren.

 62. Pauline

  Vanavond natuurlijk weer met z’n allen aanschuiven bij die linkse deugmuts van M maar een tegengeluid wordt natuurlijk niet uitgenodigd. Mensen die niet op bezoek mogen in de verzorging centra waar bewoners zitten weg te kwijnen of nabestaanden die hun geliefden Niet fatsoenlijk mogen begraven. Tief op zei Jandino vanochtend tegen mij maar ik ze het nu tegen jullie!

 63. Ron

  @gerdien: eens met je heldere betoog.

 64. Sip

  Bij dit soort zaken hoor je altijd Anti-zwarte-Piet en de slavernij. Hier hoort deze discussie niet; we hebben met z’n allen afgesproken op 1,5 meter te blijven en niet met meer dan 30 personen. Halsema wist dat hier mensen op af konden komen en had de demonstratie moeten verbieden; dates de kern van de discussie.

 65. RaymondVL

  Ach Ron, wat ben je ook een slijmballetje. Oh gerdien, gerdien, welk één helder betoog. Welk één sprekend pleidooi! Zeg dan meteen eerlijk waar het op staat, dat je gerdien met jouw harde tampelоeres in hаar baarmoederhals wilt naаien.

 66. Jaap van Dissel

  Al deze linkse gekkies aub formulier tekenen voor het afstaan van ic mocht u deze nodig hebben voor corona. Mondkapjes hebben geen NUT

 67. Patrick

  Ik vind die samenscholing op de Dam schandalig. Dit vind ik omdat ik mij al vanaf het begin heel strikt heb gehouden aan de coronamaatregelen. Ik ben de laatste tijd maximaal twee keer per week de deur uit geweest. Niet zozeer om mezelf te beschermen, want ik ben 38, maar voor mijn medemens. Ik herhaal het, want dit moet je letterlijk nemen: ik ben maximaal twee keer per week de deur uit geweest. Ik heb hier nooit ook maar één seconde over geklaagd.

  Het valt me dan ook vies tegen dat verschillende mensen, o.a. gerdien om 14.24 uur, mij nu wegzetten als iemand die klaagde over “de overdreven lockdown die de economie kapot maakt terwijl er toch alleen maar dikke, oude, ongezonde mensen ziek werden en dood gingen”. Dat deze mensen mij selectieve verontwaardiging verwijten en beweren dat ik me verschuil achter corona omdat ik toch al de pest heb aan Halsema en ik me toch al kapot ergert aan die BLM-types.

  Feit is dat ik me kapot ergerde aan die anti-lockdown-demonstranten van de week in Den Haag en ik het een goede zaak vond dat er boetes werden uitgedeeld wegens het niet naleven van de regels. Zo ergerde ik me gisteren ook aan de 5000 mensen op de Dam, wiens missie ik een warm hart toedraag. Echter, zij hadden net zo behandeld moeten worden als die anti-lockdown-types. Het doet er daarbij niet toe of ik achter hun protest sta, zoals dat in A’dam, of dat ik vind dat het om mafkezen gaat, zoals die in DH. Gelijke monniken…

  @gerdien: Waar haal je het lef vandaan om mensen van selectieve verontwaardiging te beschuldigen? Jij hebt zelf op MC je ergernis uitgesproken over tegenstanders van de coronamaatregelen. Nu ben je ineens gekant tegen mensen die verontwaardigd zijn over wat er zich afspeelde op de Dam. Is dat niet JUIST selectieve verontwaardiging?

 68. TegenLicht

  Ik ben benieuwd of Halsema ook andere demonstraties goedgekeurd zou hebben als die een mening vertegenwoordigen die haar goedkeuring niet krijgen..
  Ik dacht het niet! Kijk nou eens naar Aboutaleb; hij zegt gewoon dat er max 80 demonstranten mogen komen. Daarmee laat je toch demonstreren en frustreer je het draagvlak voor het overheidsbeleid niet. Halsema heeft haar langste tijd gehad

 69. Richard de Bie

  Ik heb niks afgesproken op anderhalve meter (hou me er aan om dat het door de strot geduwd woord ) maar buiten is gebleken ben je zo veilig als wat maar andere geluiden mag je blijkbaar niet hebben of geven .En ja mensen er zijn medicijnen kost 15 euro en dan ben je genezen van de corona vrij simpel ga er liever achter aan waarom dat in de doofpot moet gehouden en dat je ongevraagd een app op je telefoon heb de nieuwere modellen gezondheid heet die aan klikken en ja hoor cornid 19 en nu mag de rivm ook de zendmasten uitlezen logika tuurlijk hoor ga je gang

 70. Adèle

  @Richard de Bie

  15 euro en je bent genezen. Helpt dat nepmedicijn van je ook tegen door complоttheorieën aangetaste hersenen? Koop het dan maar gauw, want je bent bijna niet meer te redden met je geraaskal.

 71. T

  Die BNers die schreeuwen dat demonstreren een grondwet is… Georgina Verbaan voorop. Dit klopt ook, behalve als de demonstratie een gevaar is voor de volksgezondheid; check de link en lees het zelf.

  https://www.denederlandsegrondwet.nl/9353000/1/j9vvkl1oucfq6v2/vgrnbkb31dzy

 72. Dirk

  @Adèle

  Al die complotidioten proberen nog te redden wat er te redden valt nu Corona alle complotverhalen als een kaartenhuis in elkaar heeft laten storten.

 73. Jeffrey Airfryer

  Was weer gezellig met al mijn linkse tokkie vrienden , alleen mijn bijstand is alweer op.

 74. Blender

  Henk Spaan Linkse beroeps engnek loopt gelukkig op zijn laatste gras.

 75. Heilig Boontje

  Er zijn altijd mensen die van een crisis weten te profiteren, en als die er niet is kunnen ze hem wel in gang zetten.

 76. jmp

  Men heeft altijd de mond vol over (extreem) rechts, maar, zo zie ja maar weer links Nederland is een veel groter gevaar voor de maatschappij.

 77. jmp

  Maar ach, lees ook even de namen, Georgina Verbaan, ene Thijs Römer, piepkuiken Marc-Marie en, last but not least, Halina Reijn. Tja, dan is verder commentaar toch ook overbodig.

 78. Elise

  Femke Halsema met haar criminele zoon en man staat niet boven de partijen. Ze stond in de mensenmassa op de Dam die gek zonder enige bescherming. Deze vrouw moet aftreden.
  Ze steekt haar linkse middelvinger op tegen al die mensen in de zorg die op hun tandvlees lopen, ze steekt haar middelvinger op tegen de slachtoffers van corona, ze steekt haar middelvinger op tegen al die mensen die zich wel de regels houden om verspreiding van het virus te voorkomen, dus geen bezoek, geen sport, geen clubjes, geen kleinkinderen, niet op bezoek bij vader en moeder, ze steekt een middelvinger op tegen al die ondernemers die machteloos zijn en in de problemen komen. Halsema is een enge activiste en kan geen burgemeester zijn. Weg met deze mafketel!

  Die lachwekkende selectief verontwaardigde zeer laffe bange deugers neem ik niet serieus. Het is te hopen dat ze een keer geconfronteerd zullen worden met de realiteit die haatzaaiers/huilstruiken.

 79. Don

  Slim volk dit zeg.. NOT!!!

 80. Flits Bom

  We zien toch dat het fakking poldermodel een totale mislukking is. Tijd voor een machtverschuiving naar rechts! En al die linkse flapdrollen op TV moeten ophouden onze jeugd te vergiftigen.

 81. Ingmar

  Nu wordt het direct allemaal zsm goed gepraat en de gene die er iets van vindt wordt DIRECT als racist neer gezet. Als we straks oma een zoentje willen geven volgt er WEL direct een boete. Uitgeschreven door een omhoog gevallen achterstandswijk allochtoontje! Dé nieuwe orde troepen van de n haag: Army of handhavers en BOA Tijes!

 82. Mopsie

  @ Ron: ja hoor, mijn reactie is er 1 van een trol…. Dream on, linksgekkie.

 83. Ron

  @Mopsie: links gekkie tegen rechts gekkie. Aangenaam.

 84. Snollebollekes

  Georgina loop tegen een bus tering hoer

 85. Solidarikots

  Dwdd is gestopt.

  Die piep in mn oor helaas nog niet.

 86. Sandra Reijers

  Halsema heeft het goed gedaan! Leven de vrijheid! Neem hem en pak het terug!

 87. Solidarikots

  @ Sandra,

  Kun je vrijheid alleen terugnemen dmv een demonstratie????

  Er lijken mij wel meer manieren te zijn dan dat maar misschien heb ik het mis.

 88. gerdien

  De meeste deskundigen denken helemaal niet dat er gisteten een groot besmettingsgevaar was, behalve Ernst Kuiper. Die moet eens hoognodig naar de supermarkt want daar is de kans op besmetting een stuk groter dan gisteren op de Dam. Niemand die nog een mand of kar schoonmaakt, niemand die zich aan de anderhalve meter houdt, iederen zit weer in de bakken met groente, fruit en broodjes te graaien, niemand heeft een mondkapje op en dat allemaal in een afgesloten ruimte. En niemand die zich dáár druk om maakt…… Hoezo: hypocriet?

 89. Dirk

  Niet te geloven dat Antifa tuig Burgemeester kan worden.

  Only in The Netherlands.

 90. Denk Na

  @gerdien: en dan ook te bedenken dat de broodnodige ventilatie in deze tijd nogal te wensen over laat in supermarkten, en dat is nog maar zacht uitgedrukt.
  Ik mis weer het perspectief in de berichtgeving van de MSM.

 91. Donаld Dumb

  Hé kеnkеrgerdien, gef eens antwoord op Patrick, smerig links wegkruiperig mormel!

 92. Leo knots

  Natuurlijk, en Brian Roy was een goede voetballer

 93. Donald Dumb

  Inderdaad, gerdien.
  Men laat de regels beetje bij beetje varen…
  Bij mijn supermarkt echter nog wel karretjes die netjes worden schokngemaakt e.d.

 94. zanger Rinus

  zelfs ik met mijn mongolen kop weet wat 1,5 meter is .

 95. snoezigkleinhertje

  Deze weerzinwekkende subsidie melkers willen gewoon op een weerzinwekkende manier doorgaan met hun wanstaltige gedrag.

 96. Iam

  Cru genoeg houdt men doorgaans niet van gemaskerde demonstranten.

 97. Lies

  Enkele weken geleden zagen we onze koning een krans leggen op de Dam. Een compleet verlaten plein.
  Enkel het geluid van meeuwen en duiven.
  Dodenherdenking. 4 mei.

 98. Lies

  Ton wisten we nog niet dat die krsns was voor 5000 eigenwijze roeptoeters die binnenkort allemaal het loodje leggn, net als hun voorbeeld meneer Floyd. God hebbe jullie ziel, oproerkraaiers

 99. Jan

  Bekende Nederlanders?? Uitgerangeerde zullen ze bedoelen…

 100. Pablo ijscobar the first

  Tja, er is al heel veel gezegd over dit onderwerp en iets wat door moet gaan als burgemeester. Ik bekijk het hele gebeuren met een positief oog en op een voor mij uit een financieel oogpunt. Nog deze week open ik mijn dames bordeel. Ik heb de bezwaarschriften al klaar liggen. Ik gebruik exact dezelfde bewoordingen die deze troela gebruikte in de media. Omdat zij niet gesanctioneerd wordt op wat voor manier ook, zal er geen commissielid van de bezwaarcommissie van 020 zijn, die mijn bezwaarschrift afwijst. Helaas voor de overige steden, ook dit kan in 020. Dus collega’s uit mijn branche: Gaan met die banaan !

 101. jaap

  alle ellende komt uit Amsterdam
  Dat begon al in de middeleeuwen.

  zegt genoeg…

 102. Solidarikots

  Als marcmarie helium slikt dan krijgt ie z’n normale stem weer terug.

 103. david

  wie is nu Henk Spaan??
  Zatlap eerste klas

 104. Captain Caveman

  Dat volk wat op die demonstraties komt zijn ook meestal van die vreemde figuren die in het dagelijkse leven door niemand serieus worden genomen met hun velletjes karton met wazige kreten er op. Volgende keer een paar uur later demonstraties ivm chronisch uitslaap gedrag!

 105. Captain Caveman

  Lekker in je vrije tijd demonstreren voor de rechten van criminelen die veel leed aanrichten. Maar dat is de schuld van de politie. Moeten ze maar niemand arresteren bij een kleine onschuldige vergrijpje zoals berovingkje , mishandelingetje of inbraakje! Moet de witmank maar niet zo hard werken voor mooie spullen.

 106. Solidarikots

  @captain

  Die stukjes karton zijn niet goed voor het klimaat toch? Vanwege de ontbossing…. Nu kan het blijkbaar wel.

 107. Banaal

  Demonstreren was belangrijker dan corona, hoe krijg je dat je bek uit en hoe ga je je hier uitpraten, 3de rel inmiddels voor Femke, wat een minachting en arrogantie toont deze vrouw, ben benieuwd of de slappe gemeenteraad van amsterdam harde maatregelen gaat treffen en wat Rutte hierover te melden heeft…ik hou mijn hart vast.

 108. Sip

  Weer een demonstratie in Rotterdam. Waarom niet stoppen met deze onzin.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.