‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’

De duizenden mensen die maandag op de Dam stonden om te protesteren tegen racistisch politiegeweld in de Verenigde Staten, waaronder een aantal BN’ers, moeten per direct in zelfquarantaine. Die oproep doen prominente politici als VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer en burgemeester Harm-Jan van Schaik van Harderwijk in de media. Zij vrezen dat deze mensen in coronatijd een gevaar zijn voor de volksgezondheid.

Het gaat om een hele serie BN’ers. Bij het massaprotest op de Dam waren onder anderen Georgina Verbaan, Halina Reijn, Anna Nooshin, Hadewych Minis, Maan de Steenwinkel, Eric Corton, Alkan Çöklü, Tim Hofman, Faberyayo, Doutzen Kroes, Humberto Tan en Thijs Boontjes aanwezig.

VVD’s Klaas Dijkhoff: “Maak me niet alleen boos, maar ook heel erg zorgen om de beelden uit Amsterdam. Als iemand daar het virus heeft verspreid, zijn we terug bij af. Als u daar geweest bent, meld het aub bij de GGD en ga 2 weken in thuisisolatie.

En burgemeester Marianne Schuurmans: “Ik maak me ongerust over het grote aantal mensen vanmiddag op de dam tijdens de demonstratie. Wanneer u daarbij aanwezig was, blijf 2 weken thuis! Wanneer u verkouden wordt of andere klachten krijgt bel de GGD, telefoonnr. 0800-1202 en laat u testen. Neem uw verantwoordelijkheid.

Er wordt schande van gesproken dat die duizenden mensen niet alleen een terechte middelvinger opstaken naar racisme, maar ook een middelvinger naar alle mensen die zich wél voorbeeldig aan de coronaregels houden.

Waar er in de straten naar de Dam met een duimstok wordt gemeten of de mensen op terrasjes wel genoeg afstand tot elkaar hebben, stond iedereen voor het koninklijk paleis hutje-mutje om met elkaar te protesteren.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen