‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’

Geplaatst op di 02 jun 2020 om 9:00

De duizenden mensen die maandag op de Dam stonden om te protesteren tegen racistisch politiegeweld in de Verenigde Staten, waaronder een aantal BN’ers, moeten per direct in zelfquarantaine. Die oproep doen prominente politici als VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer en burgemeester Harm-Jan van Schaik van Harderwijk in de media. Zij vrezen dat deze mensen in coronatijd een gevaar zijn voor de volksgezondheid.

Het gaat om een hele serie BN’ers. Bij het massaprotest op de Dam waren onder anderen Georgina Verbaan, Halina Reijn, Anna Nooshin, Hadewych Minis, Maan de Steenwinkel, Eric Corton, Alkan Çöklü, Tim Hofman, Faberyayo, Doutzen Kroes, Humberto Tan en Thijs Boontjes aanwezig.

VVD’s Klaas Dijkhoff: “Maak me niet alleen boos, maar ook heel erg zorgen om de beelden uit Amsterdam. Als iemand daar het virus heeft verspreid, zijn we terug bij af. Als u daar geweest bent, meld het aub bij de GGD en ga 2 weken in thuisisolatie.

En burgemeester Marianne Schuurmans: “Ik maak me ongerust over het grote aantal mensen vanmiddag op de dam tijdens de demonstratie. Wanneer u daarbij aanwezig was, blijf 2 weken thuis! Wanneer u verkouden wordt of andere klachten krijgt bel de GGD, telefoonnr. 0800-1202 en laat u testen. Neem uw verantwoordelijkheid.

Er wordt schande van gesproken dat die duizenden mensen niet alleen een terechte middelvinger opstaken naar racisme, maar ook een middelvinger naar alle mensen die zich wél voorbeeldig aan de coronaregels houden.

Waar er in de straten naar de Dam met een duimstok wordt gemeten of de mensen op terrasjes wel genoeg afstand tot elkaar hebben, stond iedereen voor het koninklijk paleis hutje-mutje om met elkaar te protesteren.

Foto: RTL
33 Reacties op “‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’”


 1. Patty Poep

  Haha, al die gekke aandachtstrekkertjes in quarantaine.
  Ik draai er nog ééntje op de tafel.
  Er gaat niets boven een eerlijke bruine bolus midden in de huiskamer.

 2. Paul Lamote

  Beetje overdreven aangezien bijna iedereen een mondkapje op had en het in de open lucht was. Wat er in Esbeek gebeurde in een besloten café was was qua risico veel kwalijker.

 3. Bianca

  Social media zombies ten voeten uit, ze veronderstellen dat hun mening en imago belangrijker is dan mensenlevens.

 4. CB

  En doorrrrr!

 5. pro RTL

  Als we allemaal nou eens 14 dagen lang RTL 4 kijken, dan is de crisis zo voorbij

 6. William

  Had Mw Halsema ook zo tolerant geweest als bv de boeren massaal hadden komen betogen?

 7. HUGO

  Scheveningen en trouwens heel de kust was gisteren bomvol.

  Alle strandgangers ook in quarantaine!

  Welke burgemeesters moeten er nog meer aftreden?

 8. Snake Charmer

  Nu opeens maakt iedereen zich zorgen… maar toen parken, stranden, Ikea en Hornbach vol zaten kon het gewoon? Please.

 9. janus

  Maurice vat het allemaal nog even mooi samen:

  https://www.maurice.nl/2020/06/01/is-de-damdemonstratie-een-superspreading-event/

 10. Curryworst

  Hahaha, Black Lives Matters…
  Over twee weken ligt de halve Bijlmer aan de beademingsapparatuur vanwege de demonstratie op de Dam.
  Dan kunnen ze ook zeggen ‘I can’t breathe’.

 11. Piepmuis

  Al die bn’ers zijn ook beroepsdemonstranten. Dus weg van de buis. Verder wens ik iedereen die gisteren op de dam stond incl. Halalsema een goede Carina. En alles op eigen kosten wanneer het tot IC komt.

 12. Sjors van Kempen

  Vrijwel alle demonstranten (opvallend weinig negers trouwens) komen uit de gutmenschgrachtengordelkliek. Ruimt lekker op als die allemaal ten onder gaan aan corona.

 13. Sip

  Ja, ja, BNNers vinden dat ze moeten protesteren met het risico ziek te worden; hoe dom kun je zijn.

 14. Mohammed B.

  nou mogen we hopen dat de activisten op de Dam allemaal aan de beademing komen te liggen….en dat de BN-ers die daar ook waren het loodje leggen door ede corona…..
  Ruimt weer lekker wat bevolkingsoverschot op….

 15. Jantien Visser

  De beelden van de uitvaart van Jack Vermeulen gezien? =Bericht in AD: Honderden FC Utrecht-supporters namen vandaag afscheid van Jack Vermeulen=
  Bij dit afscheid stonden deze supporters ook hutje-aan-mutje.
  Ook allemaal 2 weken in quarantaine! En zo zal er in heel Nederland van alles samen hebben geklonterd. Niet te doen. De tijd zal uitwijzen of we weer allemaal ziek worden en weer massaal doodgaan, waar zovelen nog steeds spookbenauwd voor zijn.

 16. Lachgas

  Horeca gewoon open. We protesteren!
  Festivals. We protesteren.
  Iedere rechter zal hier rekening mee moeten houden.

 17. aldus

  Hutje mutje? Er waren 4-5 duizend mensen op de dam waarvan de meerderheid met mondkapjes. Daar kunnen er met gemak 20 duizend staan. Hoezo hutje mutje. Lekkere sensatie journalistiek weer van o.a. MC.

 18. Peter Beense

  En ik mocht er met mijn vette pens niet eens langs !

 19. Ad

  @aldus
  Aldus, de woordvoerder van Halsema.

 20. TON

  Afscheid van deze mensen

 21. Denk Na

  Idioterie natuurlijk, is helemaal nergens voor nodig.

 22. Tonny

  Halsema kan haar zoon met wapen en haar man wil geen taakstraf uitvoeren niet handhaven.dus weg ermee en geen wachtgeld voor mevrouw. Wat opvalt jasser klaver heeft nog niet gereageerd.normaal staat hij meteen klaar met commentaar.

 23. Dominee Bonk

  Wat een godszegen (vanuit de hemel): Halina Reijn en Hadewich Minis in een levenslange thuis-isolatie. Wat zijn dat toch voor goddeloze en vooral hysterisch-stupide wezens? Zij stonden tijdens de schepping der mensheid en het verdelen van intelligentie blijkbaar in de aller achterste gelederen. Maar goed, Corona brengt veel goeds: levenslange quarantaine voor de twee mislukte actreutels. Amen en tongkusjes van uw godsvruchtige Dominee Bonk. God en de Heer zijn met mij en ik ben met U.

 24. Sandra Reijers

  Hou eens op met die onzin.

 25. Keta Minek

  Wat op de dam gebeurde ging te ver.

 26. Dirk

  Veel werklozen hier, als je in de Zorg werkt heb je namelijk met je eigen ogen wel wat anders gezien… bedankt Femke dat we straks weer voor 200% kunnen gaan draaien terwijl veel mensen werkzaam in de Zorg er nog niet eens bovenop zijn van wat er allemaal om hun heen gaande is geweest met deze eerste crisis… we zitten nog in de verwerking vase van een flinke trauma, Femke!

 27. Roël

  Protesteren om iemand die in Amerika is vermoord, maar schijt hebben aan al die duizenden corona doden?
  Iedereen die daar heeft staan protesteren is verantwoordelijk voor alle ellende die daardoor straks uitbreekt.

 28. WEST*

  Dirk Deze demonstratie is ook niet echt ingegeven> op misschien enkele na < omdat we het zo erg vinden !
  Nee ze doen andere landen na , die ermee zijn begonnen, en voor vele is het goedkoop amusement En vooral nu het mooi weer is
  Als het 7 graden onder nul zou vriezen in de winter, zat en de meeste thuis lekker bij de open haard!

 29. Jezus Christus

  Als die gasten van de dam corona krijgen en er aan dood gaan geen plekje vrij voor hen in mijn hemel maar rechtstreeks burn to hell

 30. One And only

  Haline Rijn lijkt op Michael Jackson

 31. RaymondVL

  Klopt, net als Michael heeft Halina allerlei kindekes misbruikt en aan de piеmel getrokken.

 32. Geer

  Als het allemaal niet zo erg is, kunnen we de festivals ook wel weer opstarten en alle zorgmedewerkers hun verdiende vakantie van zeker 4 laten nemen. Er gebeurd volgens dat stelletje minkukels toch niets.

 33. RaymondVL

  Ik droom ervan om Halina haar mond vol te blаffen met mijn zaad. Per ongeluk in haar luchtpijp zodat ze alles er weer keihard uit moet hoesten! Dat upload ik dan op Рornhub.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.