Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’

Geplaatst op ma 01 jun 2020 om 21:43

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft vandaag eigenhandig een bom gelegd onder het draagvlak voor de anderhalvemetersamenleving. Horeca-ondernemers en sportschoolhouders moeten op hun tenen lopen om aan alle coronaregels te voldoen, maar Halsema heeft vandaag de hele Dam vol laten lopen met 5.000 mensen die protesteerden tegen racisme. Er is enorm veel kritiek op deze coronamiddelvinger van de burgemeester, maar niet van Jandino Asporaat.

Jandino Asporaat is boos over de kritiek op de demonstratie. “Beste jij, ja jij… Waar was je verontwaardiging? Wekenlang zaten mensen massaal gezellig met z’n allen in parken. Bouwmarkten zaten vol! Er waren rijen voor Ikea! Volle stranden! Illegale feestjes waren overal! Je was f*cking stil. Maar nu mensen op het Dam samen komen tegen Racisme, komen jullie met: corona, corona. Tief op met je hypocriete gedrag.

Veel BN’ers protesteerden op de Dam, waaronder Anna Nooshin, Humberto Tan, Halina Reijn, Tim Hofman, Thijs Boontjes en Eric Corton. Ondanks dat duizenden mensen dicht op elkaar stonden, vond Halsema de demonstratie te belangrijk om te beëindigen.

Ongelooflijk, vinden velen. Advocaat Alexander Knoops: “Hoe valt dit nog uit te leggen aan burgers die wel voor schending van de 1,5 meter worden beboet? Juridisch kunnen zij boete aanvechten ogv willekeurig handhaven van de corona-regels.”

KINK-dj Michiel Veenstra: “Wat is zo’n polonaise in een Brabants café dan ineens onschuldig hè Persoon die hand voor zijn gezicht houdt.

NOS-ster Ron Fresen: “Sprak minister-president Rutte twee weken terug aan op willekeur bij handhaving corona regels. Dat zal deze week opnieuw gebeuren lijkt me zo als ik alle (politieke) reacties zo zie. Iets met draagvlak…

Talkshowhost Robert Jensen: “Had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen: HALSEMA BEDANKT! Dit toont aan dat die 1,5 m bullshit niet werkbaar is en ik voorspel nu al dat we door dit GEEN piek gaan zien in de Cojona ‘besmettingen’. Einde lockdown, geen 1,5 m nonsens. Back to normality! NU!

Boulevard-host Luuk Ikink: “Zit wel echt met open mond te kijken naar die enorme mensenmassa. Zoveel mensen op elkaar, in deze tijd. Tuurlijk, voor een goed doel, maar je vraagt je af of het wel goed gaat, ‘corona-technisch’. En of dit dan wel zo slim was om door te laten gaan.”

Boulevard-bekendheid Diederik Jekel: “Idd loopt dit uit de hand. In ieder geval moet de komende dagen dit anders aangepakt worden. Als de demonstratie naar Rotterdam en Den Haag gaat moet hier een slimme oplossing voor komen. Je zou bijna op een publiek net een demonstratie-uur willen hebben. Met ieders eigen zaak.”

Cabaretier Freek de Jonge: “ik zie voor Carré geen beperkingen meer als ik mijn voorstelling een #demonstratie noem.

Zanger Henk Westbroek: “Wat een bestuurlijk incompetentie om dit goed te vinden( los van het doel want daar heb ik alle sympathie voor). En morgen weer de BOAs op pad sturen om de anderhalve meter regel te handhaven omdat het nou eenmaal voorgeschreven is.”

VVD-Kamerlid Klaas Dijkhoff: “De een ziet het voortbestaan van zijn bedrijf bedreigd. Een ander kan haar demente moeder niet bezoeken. Onze kinderen kunnen opa en oma niet knuffelen. En soms moet je een demonstratie stoppen omdat het te druk wordt. We zouden dit allemaal samen doen.”

Schrijfster Heleen van Royen: “Wat Klaas zegt.”

Revu-baas Jonathan Ursem: “Als je als burgemeester de volksgezondheid zó in gevaar brengt, rest er maar één ding: aftreden.”

EO-ster Andries Knevel: “Arme politieagenten op de Dam. Ze zien dat #coronaregels met voeten worden getreden. Maar mogen van hun bazen niet ingrijpen. Wat een frustratie.”

NPO-presentator Özcan Akyol: “Jammer dat een sympathieke en broodnodige betoging wordt overschaduwd door de geldingsdrang van een burgemeester. En jammer dat het nu alleen over haar gaat en niet over de zaak waarvoor die mensen staan.”

PowNed-baas Dominique Weesie: “Na bijna 3 maanden lockdown spuugt burgemeester Halsema even heel Nederland in de bek...”

Ziggo Sport-gezicht Jack van Gelder: “Ajax mag vanaf het begin van het seizoen met publiek spelen. Lees maar. Onze burgemeester vindt de demonstratie terecht heel belangrijk maar de afstand van 1.5 meter is de verantwoordelijkheid van de mensen zelf. Kortom een volle Arena over een paar maanden. Toch?

Musicalbobo Maurice Wijnen: “Hoe belangrijk de #blacklivesmatter protesten in Nederland ook zijn, deze menigte toestaan terwijl bedrijven kapot gaan aan de beperkingen is volslagen idioot.”

Vanavond is Femke Halsema te gast in Op1.

Foto: NOS
116 Reacties op “Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’”


 1. Piet Pannelap

  Volle dam heeft altijd overal schijt 💩 aan. Behalve aan coke. Dat is wel belangrijk voor de zingende palingvissers….

 2. Denk Na

  Ja, dit ging echt te ver. Over 2 weken weer een monster uitbraak in de regio Amsterdam waar je U tegen zegt..! Oh wacht, nee de media klopt dit relletje weer gelijk op, het was natuurlijk wel een beetje een té vrolijke dag voor de MSM dus kunnen ze lekker los gaan op deze goedbedoelde demonstratie. En natuurlijk het voorvalletje van een polonaise van nog geen paar minuten in een cafeetje. Goh wat erg allemaal….

 3. Lilly Labiamus

  Jandino Asporaat is een tarrel in de marge. Geen aandacht besteden aan dat onleuk gebit. Het was idd een stomme actie van Halsema. Niet uit te leggen aan mensen die zich keurig aan de anderhalve meter-regels houden.

 4. MC bezoeker 23

  Zullen we de IC-bedjes maar vast klaarzetten? Ook voor dat personeel in dat leuke horecagelegenheidje in Brabant. Bizarre beelden. Om hier van te leren moet het eerst weer mis gaan….

 5. scott_0

  Niks mis met racisme.

 6. Wendy's dealertje

  Op naar de kroeg demonstreren.

 7. Chelsey

  Doe nou niet Mevrouw Halsema, want voor je het weet moet het straks alsnog allemaal weer op slot! Een volgende lock down zal door dit gedrag van je slechts Spaans/Italiaanse vormen gaan aannemen, niet meer doen dus!

 8. Halve zolen opgelet!

  En voor de stomme mensen die gaan zeggen:

  ‘Robert Jensen kan niet eens corona spellen’. Hij doet dat expres.

 9. Ron

  Niets aan de hand, iedereen droeg netjes een maskertje zoals het RIVM wenst. Dus die hypocriete reacties zoals van ene Jack van Gelder, roeptoeter en hysterica-uitvinder slaan nergens op.

 10. Dennis

  Je kan ook op een andere manier demonstreren…

  Het kan ook heel mooi zijn om iets op dezelfde tijd uit het raam te hangen?

  De wereld gaat kapot en dit zijn de laatste zetjes. De mensheid heeft verloren. Net als de Dinosauriërs 67 milj geleden

 11. Bimmy

  Jij moet je domme bek eens gaan houden Jandino, een product van geforceerde diversiteit, je bent niet grappig je schreeuwt alleen maar en je verkleed je als drag en hebt geen moeite met het beledigen van vrouwen maar oh wee als iemand iets zegt over het gedrag van zwarte onruststokers zoals jij.

 12. Kaatje

  Zijn wij nu opeens de nieuwe j0den?

 13. Grace

  Dom dom dom

 14. Coronapolizei

  GRACE DRAAG JIJ JE KAPJE WEL?

 15. One And only

  Dit is gewoon een aanval van Halsema op de volksgezondheid, wat een mensen haatster (I love it, stiekem)

 16. Anne

  Allemaal lafaards door toch nog even te moeten zeggen dat de demonstratie broodnodig en heel belangrijk is. Schijterds!

 17. Kareltje

  Al mijn eigen frustraties van de afgelopen weken komen hier bij elkaar. Tegen de lockdown en tegen vieze machtmisbruikende agenten. Helemaal prima deze demonstratie.
  En die politiek correcte gasten op tv weten niet meer welke kant ze nu moeten kiezen, prachtig. Principeloze mutsen.

 18. The Henk

  Femke maakt een einde aan het Corona-gejank en alle Corona-jankers. Yeee … back to normal. En Femke for president!

 19. Icare

  De enige mensen die moeite met de politie hebben zijn criminelen, die verdienen allemaal de ellende die ze krijgen.

 20. Arie op Safari

  Jandino… wel een hintje scoren over anderhalve meter.. waarom heeft hij dit dan gemaakt? Waar was hij dan in de media de afgelopen weken.. dat is pas hypocriet gedrag..

  Mislukte zoon van Humberto.. gaat ook te veel in zichzelf geloven..

  Het is op zijn minst apart te noemen dat de zorg weken onder druk heeft gestaan, de experts adviezen meegeven en dan Halsema dit zo laat plaats vinden..

 21. A. Tempelman

  Het is de zuigtribune aan de zijlijn die nou ineens de coronatroefkaart uitspeelt. Ook bij OP1 hameren ze maar door op Femke Halsema die het enige gedaan heeft wat mogelijk is, geen politie te paard afsturen op vreedzame demonstranten.

  Er is niet geplunderd!

  Ik ben trots op Amsterdam.

  Hou nou eens op met elkaar de maat te nemen, OP1!

 22. John de Don

  Femke gaat straf krijgen van haar grote bazen in Brussel

 23. Wim

  A. Tempelman.
  Als er morgen 10 personen in het Vondelpark re dicht op elkaar staan hebben ze 390 euro aan hun broek hangen.

 24. Uuuh

  Vroeg op de avond was het volgens het programma M toch erg mooi al die mensen op de Dam, en zojuist in Op1 was het weer O Foei!

 25. Corrie

  De witte man/vrouw is verontwaardigd. Ze krijgen geen gelijke behandeling. Waarom zij wel een boete en andersom niet?
  Waar ken ik dit verhaal toch van? Oh wacht… Daar heeft de zwarte man/vrouw al zijn hele leven mee te maken.

 26. Neefje van Dissel

  De 1,5 meter regel is een verzinsel waar geen enkel wetenschappelijk bewijs voor bestaat. En onze grondwet is geen basis om demonstraties te verbieden. Ik ben benieuwd, maar geloof er niks van dat over twee weken een nieuwe uitbraak zal plaatsvinden n.a.v. de bijeenkomst op de Dam in de open lucht. Als er door politie was opgetreden waren mensen op elkaar gedrukt. Dan was het risico op besmetting alleen maar groter geworden.

 27. Tim

  We zijn als maatschappijen in het Westen gewoon te dom en chaotisch.

  De Oost Aziatische landen verdien het om de wereldheerschappij over te nemen.

 28. Wim

  Uuuh, wat wil je daarmee zeggen, het zijn 2 verschillende programma’s.
  Rutte zegt dat we niet naar het buitenland op vakantie moeten gaan,terwijl het RIVM zegt dat we gerust naar het buitenland kunnen.

 29. Tsja

  Als Amsterdammer kan ik bevestigen dat de verontwaardiging over Halsema vanavond als een lopend vuurtje door de stad ging. Haar populariteit was al historisch laag, maar er is nu werkelijk niemand meer die met een stalen gezicht kan zeggen dat ze een goede burgemeester is. Complete aanfluiting.

  Staat overigens los van steun voor de protesten in Amerika. Maar dat zijn toch echt twee verschillende scenario’s.

 30. Chelsey

  Hoe zit het dan met dat protest van failliet gaande taxichauffeurs die niet mochten demonstreren op het Malieveld in Den Haag? Na lang wikken en wegen mochten uiteindelijk hooguit 30 man deelnemen waarbij onderling 1,5 meter afstand gehouden moest worden. Er werden zelfs mensen gearresteerd die volgens de politie te dicht op elkaar stonden. We zitten nu in een verlichting van de lockdown, echter is mij niets bekend van een regel waarin het wordt toegestaan dat personen met mondkapjes op met vijfduizenden tegelijk op elkaar gepakt mogen gaan staan? Dan nog is het de vraag of al die mensen mondkapjes op hadden wat ik ernstig betwijfel? Wat bent u nou aan het doen Burgermeester Halsema! Zo kun je natuurlijk gewoon weer voetbalwedstrijden gaan houden en grote evenementen organiseren met 5000 bezoekers. Ik vraag me nu werkelijk af of de regering nu blij met u is? U creëert onduidelijkheid, partijdigheid, u zet zo bevolkingsgroepen tegen elkaar op door uw willekeur! Aftreden Mevrouw Halsema en snel, want u maakt er nu wel een heel ongeregeld potje van !

 31. Denk Na

  Halsema heeft het helemaal niet verkeerd gedaan. Ze bewijst gelijk dat die 1,5 meter samenleving totaal ridicuul is waar we gisteren al mee zouden moeten stoppen…

 32. Boerenverstand

  Hele mooie testcase om te kijken of massa-evenementen weer kunnen. Over een week of twee weten we meer, en kunnen we evenementen vanaf laatste week juni weer toestaan. Bedankt burgemeester Halsema!
  En verder natuurlijk een prima doel: we hebben een grondwettelijk recht om te demonstreren, en een signaal naar de VS over het politiekorps daar is ook prima.

 33. HBaz

  En wat vindt Donald Trump er van? Heb je die niet om commentaar gevraagd?

 34. eva

  Dacht in mijn onschuld dat er een demonstratie verbod momenteel was.

 35. HBaz

  Onderzoeken hebben uitgewezen dat die anderhalve meter buiten niet gehandhaafd hoeft te worden omdat er vrijwel geen besmettingen buiten plaatsvinden. Dus waarom daar steeds zo verkrampt over doen?

 36. anoniem

  Liep daarnet even langs wat terrasjes en volgens mij worden de regels massaal aan hun laars gelapt… Wel wat schijnmaatregelen zoals tegenwoordig erg in is.. :-)

 37. Boerenverstand

  Bij deze dan ook maar tegelijk een bedankje voor de BOA’s van Den Haag, die het strand van Scheveningen zo druk vonden, dat ze er niet meer tegen op konden treden. Die strandgangers hadden geen mondkapjes op, dus een mooi verschil met de demonstranten op de Dam. Ook een prima testcase om te weten te komen of we de 1,5m in de buitenlucht kunnen schrappen. Over twee weken weten we meer!

 38. Boerenverstand

  @eva: een grondwettelijk recht kun je niet verbieden. Het recht om te demonstreren is een zeer zwaarwegend recht. De burgemeester had voor de demonstratie wel een andere locatie dan de Dam aan kunnen wijzen waar meer ruimte geweest zou zijn.
  Maar als rasechte linksliberaal strijdt Halsema nu mee om van de beperkingen van de anderhalvemetersamenleving af te komen.

 39. Momo

  KOZP en al hun vriendjes krijgen alle ruimte die ze willen, zoals altijd.

 40. Boerenverstand

  Overigens moet er de komende weken dan niet in ene veel meer getest gaan worden, want meer testen leidt tot meer ontdekte coronabesmettingen. Dus dat soepeler testbeleid vanaf vandaag moet het kabinet ook maar terugdraaien.

 41. Momo

  @Ron

  Je kletst, ik zag toch echt een grote foto met Halsema tussen de demonstranten ZONDER mondkapje.

 42. Blinde Herdershond

  Morgen met 50 man naar de kroeg, demonstreren.

 43. Bram

  Als je je bijeenkomst een demonstratie noemt, mag dus alles. Goeds om tse weetsen, burgemeesstser Sliskema. Neem ik voortaan een spandoekie mee het park in, just in case.

 44. Race

  Formula 1, all that matters.

 45. Bart

  Zwarte aapjes kijken heerlijk toch

 46. Henk

  Wat een blunder is die vrouw. Vanavond op 01 gezien. Complete schande.

 47. Boerenverstand

  @blinde herdershond, @Bram: je moet je demonstratie wel minimaal 24 uur van tevoren bij de burgemeester aanmelden. Die kan dan eventueel een andere locatie voor je demonstratie aanwijzen, of deze – als de openbare orde echt verstoord dreigt te worden en er geen enkele andere mogelijkheid is – op het geplande tijdstip verbieden.

 48. Remond

  Dit aapje gaat nog een staartje krijgen voor Burgermeester Halsema, ze kan haar koffers alvast gaan inpakken. Dat prachtige grachtenpand zal ze binnenkort moeten gaan verlaten! Een totaal incapabele Burgermeester!

 49. Niels777

  Bizar niets mag en dit mag, puur omdat dit in het straatje van Halsema valt. Zeer vreedzame demonstratie zei ze, maar ze kon geen handhaving inzetten want dat zou het tot gigantische rellen leiden. Wie snapt het nog?

  Gaan we nu ook demonstreren en rellen iedere keer als er een blank persoon wordt omgebracht door een gekleurd persoon?

 50. Fakedown

  Zo zie je maar weer dat we al 3 maanden voorgelogen zijn. Die hele corona maatregelen zijn bullshit net als die 1.5 meter onzin. Waarom blijven zoveel mensen in deze poppenkast intrappen. Ga je schamen. Kom voor jezelf op. Het is overduidelijk dat we voor de gek worden gehouden.

 51. MediaPrak

  Een strand welke te vol dreigt te lopen sluit je af. Die veeg je niet schoon. Een demonstratie waar ipv 500, 5000 mensen op af komen, laat je rustig doorgaan en veeg je niet door de ME uit elkaar. Geen looting, geen rellen. Kortom prima geregeld. Met 50% kennis moet je 100% je gezond verstand gebruiken.

 52. Bart

  @Ron Wat ben je toch eng links gekeurd altijd. Los van de reden van de demonstratie want daarvoor niets dan goeds maar voor de rest valt dit niet te verkopen in deze tijd. En bijna niemand had een mondkapje op en dat weet je donders goed.

 53. Chelsey

  Van die mogelijkheid is gebruikgemaakt in de Wet openbare manifestaties (Wom), ook wel bekend als de Nederlandse demonstratiewet. In deze wet is aan de gemeenteraad de bevoegdheid toegekend om te verplichten dat van iedere demonstratie voorafgaand bij de burgemeester kennis wordt gegeven (art. 4 Wom). Op basis hiervan heeft iedere Nederlandse gemeente het voorafgaand kennisgeven van een demonstratie verplicht gesteld. Het dient om de burgemeester in staat te stellen om zijn taak als hoeder van de rechtsstaat naar behoren uit te kunnen oefenen. Enerzijds moet de burgemeester zich inspannen om demonstraties zoveel als redelijkerwijs mogelijk te beschermen en te faciliteren. Anderzijds heeft hij de plicht om de samenleving te behoeden voor fysieke effecten van de demonstratie die onwenselijk zijn.

  Om die reden kan de burgemeester aan een demonstratie van tevoren beperkingen stellen of een verbod geven (art. 5 Wom). Tijdens een demonstratie kan hij aanwijzingen geven (art. 6 Wom) of de demonstratie beëindigen (art. 7 Wom). Een verbod alsook een beëindiging wordt gezien als een ultimum remedium en is uitsluitend toegestaan indien minder vergaande beperkende maatregelen onvoldoende soelaas bieden.

 54. Wennemars de schaatslul

  Zeg krijsneegur.

  Ga bananen plukken in je thuisland en laat ons met rust.

 55. Chelsey

  Burgermeester Halsema had van te voren kunnen ingrijpen dan wel ervoor zorgen dat deze demonstratie op een ruimere locatie gehouden zou kunnen worden. Ze had ook een beperking kunnen stellen aan het aantal deelnemer door op die locatie dranghekken te plaatsen met één toegangspoort zodat het aantal deelnemers geteld en tegelijkertijd gecontroleerd zou kan worden op mondkapjes. Burgermeester Halsema heeft nagelaten om dit van tevoren te regelen, terwijl ze ruim de tijd had om dit kunnen ordentelijk te kunnen organiseren. Een ernstige vorm van nalatigheid waardoor ze de demonstranten onrechtmatig heeft blootgesteld aan de risico van besmetting met het coronavirus. Burgermeester Ahmed Aboutaalib van Rotterdam had dit 100% van te voren zo geregeld dat hij niet overdonderd zou kunnen gaan worden door het grote aantal demonstrant, dichttimmeren heet zoiets! Burgermeester Halsema wringt zich nu in allerlei bochten met gelieg en draaierij. Ze kan slechts één conclusie trekken en dat is zo snel mogelijk aftreden. Mevrouw Halsema heeft bewezen ongeschikt en incapabel te zijn voor het Burgermeesterschap van onze Hoofdstad!

 56. Jelle ten Dam (de jonge)

  Deze neeegur verdient een nekklem!

  Goejunafunt mehnsuh

  Lekker kip eetuh!

 57. mem vissur

  Daaahsu, swinguh en wieburur mehsuh.
  Wij zijn wan piepul mehsuh.

 58. Bastiaan

  Halsema, aftreden, weg ermee

 59. Ron

  @Bart: en ook die andere trol, beter kijken!

 60. Boerenverstand

  @Chelsey: je hebt grotendeels gelijk, maar niet over het controleren op het dragen van mondkapjes. Dat is namelijk niet verplicht op straat.

  De burgemeester had wel een grotere locatie aan moeten wijzen. Zeker toen steeds meer BN’ers aankondigden ook naar de demonstratie te gaan, was duidelijk dat deze fors zou worden. Daarnaast hadden toegangsroutes naar de Dam afgesloten kunnen worden toen het daar te druk werd.

  Maar geluk bij een ongeluk: we weten over twee weken de gevolgen van een grote mensenmassa. Kan het kabinet mooi gebruiken om over de verdere aanpak van corona te besluiten.

 61. Momo

  @Ron

  Je moet zelf beter kijken, engnek. Er zijn talloze foto’s van demonstranten zonder mondkapje.

 62. Stampa

  Ik weet niet waar die Jandino het over heeft. Mijn vrienden, familie en ik, allemaal mensen die al in geen tijden sociale contcten hebben gehad, hebben het de laatste maanden over niks anders dan al die debielen die half op elkaar kruipen in parken, bouwmarkten, de Ikea, stranden en illegale feestjes.

  Nu ik zeg dat ook die idioten op de Dam complete tyfuskneuzen zijn is dat ineens het enige waar ik over klaag? TIEF LEKKER ZELF OP, LUL! Ik heb mijn ouders godverdomme al geen maanden gezien omdat ik netjes afstand van alles en iedereen hou, niet meer gezellig uitga met vrienden, geen verjaardagen meer vier, en dan komt zo’n klootzak die dat samendrommen op de Dam goedpraat MIJ de les lezen? KRIJG LEKKER EEN ROLBEROERTE, MAFKEES!

 63. Julia

  Hopelijk volgt de tweede piek heel snel

 64. Indra

  @MediaPrak

  Looting? Weet je niet hoe je loting moet schrijven of bedoel je plunderen?

 65. Chelsey

  Wanneer een grote groep van maximaal 100 personen bijeenkomt is handhaving van de 1,5 meter afstand verplicht gesteld, lukt dit om de één of andere reden niet dan is het dragen van een mondkapje verplicht dit geldt op dit moment al voor gebedshuizen bruiloften etcetera. De vraag is nu waarom er toestemming is gegeven voor zo’n demonstratie zonder daar vooraf voorzorgsmaatregelen te treffen om die conform de geldende regels rondom de bestrijding van het corona virus te laten verlopen? Niet in de laatste plaats wel zo eerlijk en consequent ten opzichte van al die die restaurants en cafe’s die zich met veel pijn en moeite wel aan de regels proberen te houden. Burgermeester Halsema is daarbij in ernstig gebreke gebleven. Tevens geeft zij hiermee een totaal verkeerd signaal af aan de maatschappij en heeft zij bovendien de demonstranten blootgesteld aan de gevaren voor een besmetting met het corona virus. Burgermeester Halsema kan maar één conclusie trekken en dat is aftreden!

 66. David

  Komt ervan als je buurtvrouwtje burgermeester maakt.
  Stil zijn anders stuurt ze haar man met pistool op je af of haar zoontje een gewone Amsterdamse jongen. zijn haar woorden

 67. Gereformeerd joch

  Heb vandaag in de kerk ook niet echt meer op de 1,5 m. gelet.
  Waarom zou ik, in het Huis van God wordt er goed op me gelet.
  Hij beschermt ons.

 68. Ron

  @Julia: dom meisje.

 69. Femke Halsema moet aftreden

  De ECHTE Amsterdammer is het zat! Een burgermeester die geen burgermeester wou worden, die nu de hele stad verloochent. Tijd om op te stappen!

 70. Boerenverstand

  @Chelsey: voor uitvaarten, bruiloften en religieuze bijeenkomsten geldt een maximum van 30 personen, niet 100. Bovendien zijn die 30 alleen toegestaan als er 1,5m afstand gehouden kan worden. Het is niet zo dat met mondkapjes mensen bij dit soort gelegenheden dichter bij elkaar mogen komen. Dat geldt alleen voor het OV. Alleen wettelijk verplichte bijeenkomsten, zoals raads- en statenvergaderingen, mogen tot 100 personen tellen, en ook dan alleen als de 1,5m afstand gehouden kan worden. Ook hier mogen mensen niet dichter bij elkaar komen met mondkapjes. De anderhalve meter is bepalend.
  Voor buiten gelden geen maxima (met honderden op het strand of in het park mag), maar moeten mensen wel aan de anderhalve meter voldoen. Dat had bij deze demonstratie ook gemoeten. Het advies is: vermijd drukte, als je ergens niet anderhalve meter afstand kan houden, ga dan weg.

 71. Ron

  Een enkeling zonder mondkapje op velen die hem wel droegen, who cares!

 72. Ron

  @Chelsey: Halsema gaat helemaal nergens heen, die heeft gewoon uitgevoerd zoals ze het moet doen. Punt.

 73. Boerenverstand

  @Chelsey: overigens is er geen sprake van “toestemming geven” voor een demonstratie. Demonstreren is een grondrecht. Je moet alleen bij de burgemeester melden dat je gaat demonstreren. Die geeft daarvoor geen toestemming, maar kan hooguit na overleg met het OM en de politie een demonstratie verbieden of naar een andere locaties of tijdstip verplaatsen als de openbare orde in het gevaar dreigt te komen.

  De volksgezondheid zal daarbij niet voldoende grondslag zijn voor een verbod. Daar zijn rechters al duidelijk over geweest. Een groot deel van de noodverordeningen van de veiligheidsregio’s zijn daarom ook onwettig op de onderdelen waar grondwettelijke rechten ingeperkt worden. Die mensen in die moskee hadden bijvoorbeeld een grondwettig recht op een religieuze bijeenkomst. Die zullen niet veroordeeld kunnen worden dat ze daar samen kwamen, ook al stond in de noodverordening dat het niet mocht. Uitermate onverstandig was het wel.

 74. Gereformeerd joch

  Amsterdam.
  Een doorn in het oog van God.
  Deze stad van Satan krijgt wat het verdiend. De duivelin die Halsema heet.

 75. Nick

  Zin in een banaan.

 76. 123

  Het uit elkaar slaan van de demonstratie had veel grotere gevolgen gehad. Halsema heeft slim gehandeld. Eigen verantwoordelijkheid aangeven, en zorgen dat het geweld niet overslaat naar NL. Want wat we in de VS hebben gezien, is de echte pandemie. Het slaat ondertussen al over naar allerlei landen, waaronder Brazilië, waar arme mensen – veelal donker – achtergesteld worden. Tijd dat daar aandacht voor gaat komen!

 77. Dreetje

  Van mij mogen al die anti-racismezeikerds flinke corona krijgen.

 78. Gereformeerd joch

  Corona. Een zegen voor de wereld…

 79. Dreetje

  @123: Helaas blijft er steeds minder dom werk (= geschikt voor soewartjes) over en wordt steeds meer werk geautomatiseerd en gemechaniseerd. Daar kunnen deze “mensen” niet in mee vanwege hun lage IQ. Dat is de reden waarom ze het steeds minder krijgen.

 80. Gereformeerd joch

  Dreetje. Wat is uw professie?
  God Bless.

 81. Solidarikots

  Zelfs tussen de stoeptegels zit meer ruimte tussen.

 82. Solidarikots

  Van mij hadden ze eerder nog ebola-20 kunnen krijgen. Op een bedje van covid-19 oversprenkeld met sars-03 met een zika-16 droge witte wijn.

 83. Momo

  @Ron

  Nee, het was zeker meer dan “een enkeling”. En zelfs dan moet je 1,5 meter afstand houden, wat ze dus absoluut niet deden!

 84. Solidarikots

  Het leven van deze man is zo veel meer waard dan wat gekkies die bij elkaar komen op een plein.

  Snappen ze het zelf nog vraag ik me af. Eerst klimaatdemonstraties en corona daaraan linken en vervolgens dat doorbreken in een ander solidariteitsbijeenkomstje waar ze allemaal bij elkaar komen.

  Het is nog een kwestie van tijd tot klimaatverandering wordt gelinkt aan racisme.

 85. Apfelflapf

  Wij zijn bang om niet te deugen en dat is belangrijker dan de volksgezondheid .

 86. Apfelflapf

  Laten we de zwarte bevolking meteen maar heilig verklaren , die deugen allemaal voor 100% .

 87. gtstfites

  @Dreetje
  Geef ze maar een dodelijk eenzijdig ongeval. Scheelt weer Coronverspreiding.

  Mensen protesteren tegen dat er geen zwarte meer vermoord worden. Nou over een paar weken zijn er mee zwarte doden door Corona.

 88. Don

  Tja Valsema he!.. gauw ophoepelen!!!

 89. man pan

  Femke Halsema, wat een waardeloze burgemeester. Dit is helemaal fout gegaan, opkomst totaal verkeerd ingeschat en daarna niet de ballen om mensen naar huis te sturen. Dit hoeft echt niet gepaard te gaan met keiharde politieoptreden.

  Daarna bij Op1 voornamelijk bezig haar straatje schoon te vegen. Haar zwakste smoes , eigen verantwoordelijkheid van burgers, komt rechtstreeks uit een VVD handboek. In plat Amerikaans, she is full of bullshit!

 90. Dr. Bibber

  Onbegrijpelijk dat er voor je besloten wordt dat black lives matter ineens belangrijker is dan de levens van diegene die nu en over twee weken op de IC liggen met een tube in hun longen.

 91. Dr. Bibber

  Bovendien: liep deze Jandino niet als Judeska in een clipje ‘anderhalf meter, bitch’ te kraaien? Nog niet eens zo lang geleden. Wie is er dan hypocriet?

 92. Apfelflapf

  Als die Jandino net zo slim is als ie er uit ziet dan vrees ik het ergste .

 93. man pan

  Redelijk voorspelbaar wat die anti-1.5meter beweging, complottheorieën gekkies, FvD aanhangers wekelijks gaan doen, die gaan voortaan elk week hutjemutje op de Dam picknicken. En Halsema kan ze niet wegsturen, rechtsongelijkheid immers..

 94. Chelsey

  Burgemeester Halsema had de politie ruim voor aanvang van de demonstratie de politie via megafoon continu kunnen laten omroepen dat er streng zal worden toegezien op naleving van de door de regering opgelegde maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het dodelijke corona virus en dat de demonstratie stilgelegd zal gaan worden zodra het aantal demonstranten op Dam zodanig toeneemt dat de anderhalve meter regel niet meer kan worden gehandhaafd. Dan kan er ook nog eens ruim voor het bereiken van die maximale toegestane drukte opgeroepen worden om naar huis te gaan. Dit is gangbaar in Amsterdam wordt al jaren toegepast bij dronken voetbalsupporters die overdag terwijl druk winkelend publiek aanwezig is worden opgeroepen om weg te gaan omdat er opgetreden gaat worden. In zo’n geval worden tal van agenten in burger ingezet die burgers dan komen aanspreken om vooral weg te gaan vanwege de onveilige situatie. Het winkelend publiek en het gros van de demonstranten verdwijnt vanzelf zodra er wordt opgeroepen dat er schoongeveegd gaat worden. De raddraaiers die dan nog overblijven worden ten eerste door middel van de inzet van paarden en waterkanonnen uit elkaar verdreven waardoor meer dan de helft van de demonstranten van de schrik zal gaan wegrennen. De resterende hardnekkige demonstranten die geweld willen gaan gebruiken tegen de politie of degenen die gaan plunderden worden dan één voor één keihard aangepakt, hierbij wordt dan op afstand via camera’s en agenten in burger die met elkaar in contact staan, gekeken naar personen met de grootste invloed op die rebellerende groep die dan als eerste uitgekozen worden om uitgeschakeld te worden. Dit wordt al jaren zo gedaan bij zoals gezegd voetbalsupporters maar ook bij de Amerikaanse ambassades wanneer daar geprotesteerd wordt of wanneer een demonstratie te grimmig wordt of als een demonstratie verboden is en men toch denkt te gaan moeten protesteren. Het wordt hoog tijd dat deze waardeloze Burgemeester van Amsterdam Mevrouw Halsema haar koffers pakt en gauw vertrekt! Hiermee kan ze nu niet wegkomen!

 95. B

  Beter de organisatie hier op aan spreken , die had dit af moeten blazen en is verantwoordelijk . Doel is goed maar uitwerking dramatisch. Ze zorgen ervoor dat toekomstige demonstraties gelijk verboden worden.

 96. Chelsey

  Wanneer het aantal mensen toe zal nemen die zich tijdens deze lichte vorm van lockdown totaal niets van de regels aantrekken, dan zullen ze er allemaal voor zorgen dat de volgende lockdown (die er zeker gaat komen in verband met de volgende piek) veel erger zal gaan worden. Er wordt namelijk van alles in de gaten gehouden al lijkt het niet zo. In andere landen was de lockdown gigantisch streng

 97. Fox Mulder

  Iemand koffie?

 98. Ellebel

  Ik denk nu aan al de mensen die een geliefde verloren hebben aan Corona en geen waardig afscheid hadden niet meer dan 30 mensen en dan zie je nu dit De burgemeester vond dit een demonstratie die nodig was Dus lieve Mensen hoe erg het ook is maar maak van een uitvaart een demonstratie dan kan je tenminste je geliefde een afscheid geven die ze echt verdienen

 99. robb

  De drie hoek van Amsterdam heeft gefaald , het besluit om later niet in te grijpen kon niet anders , een ontruiming was veel gevaarlijker geweest .

 100. Bart

  @Ron Nee je moet gewoon eerlijk zijn en niet iets anders zeggen omdat het links beter uitkomt om te zeggen.

 101. doe

  Als ik dit zie, denk ik: Je mag niet eens met 3en in een auto zitten of als 4 bijna familie of vrienden met 1,5 meter bij elkaar zitten.

  Krijg meteen zin een aflevering van even tot hier waar 3 kopien van Niels en 3 kopien van Jeroen in een auto zitten met witte vlag en een duif en Bagagedrager / 75 jaar vrijheid op de hak nemen.

 102. Alex

  Nog 2 weken en dan weten we wie die dikke middelvinger krijgt. Iedereen die op de Dam geweest is, blijf tot die tijd uit mijn buurt!!!!

 103. JasperV

  Jammer dat Asporaat er niets van begrijpt, daar is hij te dom voor.

 104. Ron

  @Bart: ik moet helemaal niets trol Bartje!

 105. Chelsey

  Kijk zo kan ook Mevrouw “de Burgermeester” Halsema van Amsterdam, precies zoals de Burgermeester van Rotterdam nu handelt, voorsorteren op mogelijke situaties die gezien de bestrijding van het dodelijke corona virus vermeden dienen te worden. Immers besturen is vooruitzien beste Mevrouw Halsema! Besturen is vooruitzien Mevrouw Halsema, in het bijzonder nu mensen tegen deze dodelijke virus beschermd dienen te worden. Dat geldt dan natuurlijk ook voor de demonstranten die zichzelf en anderen blootstellen aan het virus. Om maar niet te spreken over de BN ers die gisteren een heel slecht voorbeeld waren en een totaal verkeerd signaal afgaven aan de maatschappij! En dat dankzij uw nalatigheid om uw verantwoordelijkheden op u te nemen die van u verwacht worden voor de openbare orde en de bescherming van uw burgers voor wat hun gezondheid betreft. En nee, de Burgermeester van Rotterdam handelt nu niet op deze manier gezien uw falen in uw verantwoordelijkheid van gisteren, echter is het zo dat de Burgermeester van Rotterdam erom bekend staat om niets aan het toeval over te laten en alles in werking stelt om orde op zaken te stellen zowel met vooruitziende blik op mogelijke knelpunten als in het heetst van de strijd, waarbij hij de veiligheidsoverwegingen daarbij niet uit het oog verliest! Mevrouw Halsema u hebt sinds uw ambt reeds meerdere steken laten vallen waarbij u daarmee iedere bent weggekomen, echter is gisteren gebleken dat u ernstig in gebreke bent gebleven in de uitvoering van uw ambt en rest u niets anders dan af te treden ondanks dat de regering u nogmaals ontziet in uw falen. Het overgrote deel van Amsterdamse burgers hebben in geen geval meer vertrouwen in uw capaciteiten om onze hoofdstad ordentelijk te kunnen besturen!

 106. Kneefel

  Ach ja….de domme knuffel en schreeuwlelijk…hopelijk word het geen IC voor je…en dat wenst je een ander wel, door het goed keuren van zoveel mensen bij elkaar…je moet je kapot schamen…achterlijke.

 107. teuntje

  Jandino zn hersens zijn nog nooit aangestuurd

 108. Momo

  @Ron

  Dus je wilt liever blijven liegen? Kan, maar daar zet je wel jezelf mee voor lul.

 109. MolTalk

  Jandino is toch gewoon blackface Carlo Boszhard? Wanneer wordt dat nu eens onthuld, die grap heeft lang genoeg geduurd.

 110. Dick van Polen

  Jandino, tief zelf op! En heel ver en heel gauw!
  Waar was ik afgelopen 3 maanden? THUIS! Wachten tot de ziekenhuizen weer open gingen. Ik ging niet naar Ikea, ik ging niet naar t strand, ik ging niet de stad in met de hele familie. Jij discriminerend irritant mannetje, schaart mij dus onder de idioten die de maatregelen aan hun laars lappen. Ik leed pijn! Helse pijn die zelfde pijn die ik jou nu van harte gun. Ik hoop dat je kapot gaat van die pijn die ik heb moeten doorstaan, en dat je crepeert als je hulp nodig hebt…. dan besef je waar ik geweest ben afgelopen maanden.

 111. Carola

  Jandino wil ook even scoren, domme zak. Wat als jouw moeder op het ic ligt die je niet mag bezoeken en bij de begrafenis op afstand respect moet tonen. Over twee weken zijn wellicht alle ziekenhuizen weer vol met corona demonstranten en dat heeft mevrouw linkse rat de burgemeester dan op haar geweten. Kolere wijf. Je zou bijna hopen dat er honderden zieken zijn na dit échec in Amsterdam.
  n al dat zorgpersoneel in de Amsterdamse ziekenhuizen die zich een slag in de rondte hebben gewerkt!

 112. Henk

  Geen 5000 #demonstranten maar #minimaal ±30.000, de #Dam is ±200meter breed en ±200meter lang,is ±40.000m²,#zijstraten stonden ook nog #vol, dus het aantal ligt eerder bij de ±30.000 dan bij de door #linkse #media genoemd aantal van 5000!

 113. Pablo ijscobar the first

  Jandino, jandino, jandino, ongelooflijk dat jij ook je ziel hebt verkocht. Zonde man! De beelden welke jij naar voren haalt, daarvan zijn of waren genoeg mensen, net zoals hier, die het gedrag van deze mensen niet goedkeurden. Echter kregen de tegenstanders geen podium om hun verbazing uit te spreken. Ja, zo af en toe in een kort interview meer niet. Kijk, ben je een tegenstander van de 1,5 meter, ja dan grijp je alles aan om je ongenoegen kenbaar te maken en gooi nog een een eigengemaakte jus overheen. Dan was duidelijk te zien op de dam. Vervolgens zijn er voorstanders van de 1,5 meter en deze mensen kunnen hun verbazing oa hier kwijt. Beiden niks mis mee. Ja en dan die Halsema wat moet je daar nog over zeggen. Niks. Opzouten! Laatste mededeling van mijn kant; het valt mij op dat de moraalridders en consorten niets tegen de bewoning van Halsema hebben en uiteraard zij ook niet. Zoek op hoe de ambtswoning is ontstaan en het zal een ieder duidelijk worden.

 114. Zuster Ursula

  Duivels dillema ja, daar ben ik het absoluut mee eens. Je kan hier niet 1 persoon, in dit geval Femke Halsema de schuld van geven. Velen, ook in de kamer staan weer te schreeuwen, zeker Wilders, maar Geert zeg nou eens zelf hoe jij het zou doen, want dat eeuwige geschreeuw en het overal tegen aan trappen en afkeuren weten velen nou wel. Spreek eens een keer over oplossingen, wat zou jij doen in vele gevallen. Alleen schreeuwen en uitschelden is heel makkelijk. Ik zou wel eens jouw oplossingen willen horen.
  Ik vraag me overigens af hoe zo ontzettend veel mensen op de dam zijn gekomen. Allemaal alleen in eigen auto of met zijn tweeën met 1,5 m ertussen in de auto of alleen op de fiets.
  Ik vrees in overvolle treinen, wat eigenlijk ook niet mag, maar kennelijk ook gedoogd werd.
  Het is hier sowieso geen Amerika, wat overigens niet wil zeggen dat het hier niet steeds meer veramerikaanst.
  Natuurlijk was het te druk in Amsterdam, je zou zeggen mensen, die er heen gingen, kunnen toch ook nadenken. Zij weten wat de maatregelen zijn. 1,5 meter afstand. Geen van hen heeft zich eraan gehouden. Geloof maar dat ze dat ook niet deden buiten de Dam en Amsterdam, uitzonderingen uitgesloten. Hoe hypocriet kan het zijn, nu dan maar Halsema de schuld geven. Er moet toch een keer iemand de schuld gegeven worden.
  Wat zou er gebeurd zijn, als de politie de mensen had opgeroepen de Dam te verlaten, afstand te houden of wanneer zij mensen van de Dam had geprobeerd te verdrijven, indien er niet geluisterd werd.
  De kans lijkt me groot, dat er mensen agressief waren geworden en zich hadden verzet, met alle gevolgen van dien.
  Dat kan ook niet de bedoeling zijn.
  Daarom, een duivels dilemma en ik ben blij dat ik niet in haar schoenen sta.
  Vandaag wordt er wel veel meer afstand gehouden tijdens een demonstratie, maar dat is wel een stuk makkelijker, aangezien het voorbeeld van gisteren er al ligt.

  Vanaf het begin dat de 1e coronabesmetting hier in Nederland een feit was, waren er een hoop mensen, die zich totaal niet aan de maatregelen hielden. Ja, onze bewindslieden wisten het zo goed, mensen hielden zich zo goed aan de maatregelen. Complimenten zelfs. Ze hadden eens echt het land in moeten gaan en overal moeten gaan kijken. Feestjes alom. Binnen 1 km2 zag ik al 4 feesten met een hoop mensen. Een café, slechts 500 meter van een politieburo, waar zeker 5x per week “gewoon” feesten werden gegeven. Je kon al die tijd de muziek buiten horen. Denk maar niet dat er werd ingegrepen.
  Die flauwekul om de horeca te openen met 1,5 meter afstand, een lachertje is het. 4 glazen bier en een hoop mensen zijn los. Ze hangen over elkaar heen, stoelen worden dichter bij elkaar geschoven en dan heb ik het nog niet eens over mensen, die zich in de café’s bevinden. Natuurlijk blijven die ook allemaal op 1,5 meter afstand. Lekker aangeschoten, supergezellig en we vertrouwen er allemaal op dat ze op 1, 5 meter afstand blijven. Hypocrisie ten top!
  Dan zijn er nog mensen, die het überhaupt onzin vinden om afstand te houden van elkaar, allemaal flauwekul, nergens voor nodig. Handen wassen , handels, mondkapjes, het is voor hen allemaal onzin. Hoe zou het zijn geweest als we geen enkele maatregel hadden opgevolgd. Wat denken ze zelf. Als er geen maatregelen waren geweest en nog zijn, waren er toch veel meer mensen ziek geworden en overleden.
  Zoek het woord empathie eens op, zou ik zeggen!

  Wat betreft racisme in Nederland omtrent huidskleur, denk ik dat iedereen die hier woont of komt wonen met welke huidskleur ook, hier best graag woont. Het is toch net een paradijs met dat softe beleid hier. Je kan hier zo ontzettend veel en zo te merken vinden velen dat wel erg fijn of je nou, wit, zwart, bruin, rood, groen of geel ziet, dat maakt niet uit, vrijheid alom. Vrijheid in Nederland is zo ongeveer grenzeloos. Werden daar maar eens wat meer grenzen aangebracht, ik denk dat het land er dan een stuk veiliger en prettiger uit zou zien. Een stuk leefbaarder ook. Meer respect, die is wel heel erg vervaagd en normen en waarden mis ik nogal eens. Een ikke, ikke maatschappij, dat is het al weer een hele tijd.

  In Amerika kan ik heel goed begrijpen dat zwarte mensen en overigen, die hen steunen, wat ik ook zou doen nu in vele steden in opstand komen. Het is genoeg, méér dan genoeg.
  Die vuile hufter, die George Floyd heeft vermoord, want dat is het, moord, moet hiervoor gestraft worden en niet zo’n klein beetje ook. Als ik zijn kop zie, zijn uitstraling, zie ik een machtswellusteling, een machtsmisbruiker! Dat kan en mag niet, een politieagent met zulke eigenschappen, een rascist!
  Onmenselijk! Een mens, die smeekt om te stoppen en schreeuwt dat hij geen lucht meer kan krijgen en dan nog doorgaan. Ik word er letterlijk kotsmisselijk van, ik walg van mensen en dan zeker een agent, die op zo’n manier in dienst is. Nooit, maar dan ook nooit meer mogen zulke mensen dat beroep uitoefenen, ook de andere drie niet, die hiervoor bestraft moeten worden, omdat ze niet hebben ingegrepen en het hebben laten gebeuren. Afschuwelijk!
  Véél wijsheid gewenst!

 115. jaap

  he Jandino, sukkel…
  JE MOEDER

  lelijkerd

 116. Marie-Louise

  Boerenverstand Jazeker,, wij hebben het recht op demonstreren, maar dat recht vervált wanneer de volksgezondheid hierdoor in gevaar wordt gebracht, zoals in de Grondwet staat!! En mídden in een massale Corona-uitbraak een demonstratie van nb 5000 (!) dícht op elkaar gepakte mensen dóór laten gaan, is niet alleen volslágen onverantwoord, maar óók een flagrante schénding van de wet!!! Dit wíst Halsema en dreef désondanks haar wíl door… Vervolgens presteerde deze vrouw het op nationale tv iédere verantwoordelijkheid te ontkénnen en de schúld voor het debacle áf te schuiven op de politie (die had immers de social media gecheckt…) én jaja, op de demonstranten, die waren nl. zélf verantwoordelijk voor hun aanwezigheid op de Dam, aldus mevrouw de burgemeesteres…. Láf, hypocriet en beschámend, Halsema!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.