Ook Journaal-Annechien in race voor DWDD-opvolger

Annechien Steenhuizen, de powervrouw van het NOS Journaal, is ook in de race voor de presentatie van de opvolger van De Wereld Draait Door. Ze heeft proefopnames achter de rug. Dat meldt het AD. Dat Jort Kelder in de race is voor de DWDD-opvolging was al uitgelekt en daar kwam vorige week de naam van Khalid Kasem bij, de advocaat die volgens De Telegraaf mogelijk de ‘spion’ is van topcrimineel Ridouan Taghi. Hij is nu afgevallen, maar wie zijn er nog wel in de race?

Het AD onthult de namen van BN’ers die proefopnames achter de rug hebben. Het zou naast deze heren dus gaan om Annechien Steenhuizen, maar ook om Simone Weimans, Splinter Chabot en Sophie Hilbrand. “Zij namen als potentiële presentator deel aan dergelijke pilots.

Na het einde van De Wereld Draait Door is er in Hilversum een strijd losgebarsten tussen omroepen die het zevenuurslot van NPO 1 willen bemachtigen. Volgens de krant is ook AvroTros, die momenteel ook geen rol speelt in Op1, in de race.

De NPO 1-kijker zit nog tot begin juli opgezadeld met Margriet van der Linden en eind augustus zou de opvolger van De Wereld Draait Door van start moeten gaan.

Het is de bedoeling om de DWDD-opvolger en M om de twee à drie maanden met elkaar te laten afwisselen.

Update 3 juni 18.00 uur – De NOS laat weten dat de naam van Annechien Steenhuizen niet in dit rijtje thuishoort.

Foto: NOS

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen