Ook Journaal-Annechien in race voor DWDD-opvolger

Geplaatst op wo 03 jun 2020 om 11:00

Annechien Steenhuizen, de powervrouw van het NOS Journaal, is ook in de race voor de presentatie van de opvolger van De Wereld Draait Door. Ze heeft proefopnames achter de rug. Dat meldt het AD. Dat Jort Kelder in de race is voor de DWDD-opvolging was al uitgelekt en daar kwam vorige week de naam van Khalid Kasem bij, de advocaat die volgens De Telegraaf mogelijk de ‘spion’ is van topcrimineel Ridouan Taghi. Hij is nu afgevallen, maar wie zijn er nog wel in de race?

Het AD onthult de namen van BN’ers die proefopnames achter de rug hebben. Het zou naast deze heren dus gaan om Annechien Steenhuizen, maar ook om Simone Weimans, Splinter Chabot en Sophie Hilbrand. “Zij namen als potentiële presentator deel aan dergelijke pilots.

Na het einde van De Wereld Draait Door is er in Hilversum een strijd losgebarsten tussen omroepen die het zevenuurslot van NPO 1 willen bemachtigen. Volgens de krant is ook AvroTros, die momenteel ook geen rol speelt in Op1, in de race.

De NPO 1-kijker zit nog tot begin juli opgezadeld met Margriet van der Linden en eind augustus zou de opvolger van De Wereld Draait Door van start moeten gaan.

Het is de bedoeling om de DWDD-opvolger en M om de twee à drie maanden met elkaar te laten afwisselen.

Update 3 juni 18.00 uur – De NOS laat weten dat de naam van Annechien Steenhuizen niet in dit rijtje thuishoort.

Foto: NOS
53 Reacties op “Ook Journaal-Annechien in race voor DWDD-opvolger”


 1. Coca Cola

  M is wel zo’n kutprogramma gepresenteerd door een afgekeurde staalborstel. Nooit meer kijken.

 2. Ron

  Lijkt me geen goed idee. Veel te kille uitstraling.

 3. Opus Dei

  Ooh mijn God. Geen Simone Weimans, Splinter Chabot of Sophie Hilbrand a.u.b.

 4. Victor

  Ja !! Ik ben fan van Annechien. Buitenaards mooie vrouw. Smelt bij haar glimlach.

 5. PIPPA

  Als het meer geen Jort Kelder gaat worden.

 6. quibuus

  Annechien mag van mij maar eerst even naar een andere kapper

 7. David

  Geen goed idee deze ijskonigin

 8. quibuus

  Huberto Tan mag van mij maar eerst even naar een andere kapper………

 9. Keta Minek

  Annechien Steenhuizen, die is daar geschikt voor.

 10. Sabien

  Geen Jort kelder , die arrogante kwal is al veel te vaak op tv.

 11. Ron

  Sophie Hilbrand heeft gisteren bij Op1 laten zien dat ze dit prima zou kunnen. Maar eigenlijk is Humberto Tan natuurlijk dé man voor de baan. Weet veel van cultuur, politiek én sport.

 12. Curryworst

  Simone Weimans.
  Hahaha. Zij kwam de auditieronde niet eens door als mogelijke presentatrice voor Op1.

 13. anoniem

  kasem

  die naam mag nooit meer in de media

  Enkel reis vaderland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Eichmann

  Ron, je hebt hulp nodig.

 15. WEST*

  IK HEB EEN VEEL BETER IDEE alle reageerders hier D W D D laten presenteren ,dus elke dag een ander! Nou dat zal een succes worden! Maar dan wel even naar Hilversum reizen om een mediacursus te volgen !

 16. Lalalaura

  @ron
  Als DWDD liever een ‘persoon van kleur’ wilde als opvolger van Mathijs dan snap ik al helemaal niet de keuze voor Maffiamaatje Kasem als je ook voor Humberto Tan (die wel degelijk ervaren en inhoudelijk is) kan kiezen. Wat een dikke fail dit hele selectieproces!

 17. Chelsey

  Eens met Ron, Humberto Tan binnenhalen bij de NPO en hem dit klusje samen met iemand anders laten doen. Net zoals destijds in de beginperiode van DWDD met Mathijs en Claudia. Sophie Hilbrand is geen gek idee aangezien ze zich nu heel goed bewezen heeft bij talkshow OP1. Het zou ook handig zijn als Jort Kelder als vervangende presentator aan toegevoegd wordt.

 18. Ron

  Jort lijkt me nou net geen goed idee. Het moet wel een beetje de DWDD tone of voice ademen op dat tijdstip van de avond. Dan heb je niet zo’n rechtse bal nodig. Juist dat linksige, cultuurvriendelijke toontje is best populair zo in de vroege avond. Ik hoop dan ook dat BNNVARA het weer mag gaan maken.

 19. Ben

  Prima/beste keuze! Annechien heeft een gouden gevoel voor humor. En is tevens doortastend en serieus. En niet geheel onbelangrijk, een prachtige vrouw.

 20. Mieke

  Tjonge jonge NPO , ik heb al eerder gezegd haal HUMBERTO TAN binnen !!!! Die kan dit !!!!

 21. Chelsey

  Dat linksige is prima, maar het mag af en toe wat mij betreft ook iets tegen het rechtse aanschuren, anders wordt het iets te veel inteelt. Wat Matthijs voor elkaar heeft gekregen krijg je nu in deze tijd met andere presentatoren niet meer voor elkaar. Met de inzet van meerdere presentatoren kan een beter gemiddeld geluid ten gehore worden gebracht. Voor de NPO is dat ook belangrijk en van belang dat dat goed in de gaten gehouden wordt.

 22. Zomaar een persoon

  @Ron – Humberto is er te rechts voor. Net als Splinter Chabot, trouwens (anders ga je niet bij de VVD). Het blijft een BNNVara-productie.

 23. Ron

  @Zomaar een persoon: Humberto te rechts? En was Matthijs dat dan niet?

 24. Bart

  Humberto als host van een (dagelijkse) is natuurlijk totaal ongeloofwaardig geworden. De man heeft nog steeds een imagoprobleem en zal daar ook nooit meer van af komen. Loopt te veel naast zijn schoenen.

  Met M moet de NPO gewoon onmiddellijk stoppen. Het programma en de presentatrice zijn gewoon niet goed.

  Herman van der Zandt zou een goede opvolger van Matthijs zijn. Afwisselend met Dione de Graaff (vormt hij een goed duo mee) en Carrie ten Apel. Het hele jaar een goed trio voor op dat tijdstip. Het programma hoeft helemaal niet zoveel te verschillen met DWDD. Dat is wat goed werkt op dat tijdstip.

 25. Bart

  @Zomaar een persoon Het is nog niet gezegd dat het tijdstip weer naar BNNVARA gaat. Als het wel zo is dan kunnen presentatoren natuurlijk altijd gewoon van omroep wisselen.

 26. Merel

  Vorige jaar werd Humberto hier nog aan de hoogste boom opgehangen en nu ineens moet hij binnengehaald worden door de NPO?
  Wat heeft hij dan in de tussentijd gedaan om jullie van mening te doen veranderen?

 27. Gerda Stam

  Zou dat ijskonijn niet doen, het journaal irriteert al, zo onvrouwelijk en plastic.

 28. WEST*

  @Merel , Het zijn allemaal draaikonten die geen eigen mening hebben, waaien met alle winden mee, , praten iedereen na , en zijn nooit objectief . Je moet eens voor de aardigheid oude reacties teruglezen vooral van RTL
  En dan ook eens kijken op de oude Talpa berichten , en vooral de reacties die gaan over de overstap van RTL naar TALPA dan pas weet je met wat voor reageerders je hier te maken hebt ! Heb er dan ook geen hoge pet van op !

 29. WEST*

  maar MC is ook voor mij zo af en toe even tijdverdrijf om de loze minuten weg tespoelen op de draaidagen !

 30. Rinustp

  Annechien Steenhuizen gaat DWDD presenteren??
  Hoezo. Willen ze geen vrouw hebben dan?

 31. Vic

  Simone samen met Splinter!!

 32. MolTalk

  Is Ferry Doedels ook in de race?

 33. Legal Flavor

  Renze Klamer is dus geen optie meer, gewogen en te licht bevonden. Simone Weimans weet zich er vast weer in te likken. Prima journaliste, behoorlijk objectief ook. Top idee!

 34. Man zonder Naam

  Ik zou gewoon op dit tijdstip een soort kroeg variant maken van het lager huis. Een flinke variatie van mensen, het zij laat links of rechts, van alle etniciteiten en geaardheid. Het concept van DWDD laten varen, en een podium geven aan de gewone man en vrouw. En nogmaals uit alle lagen van de bevolking. Aangestuurd door… Maakt niet uit wie. En misschien met segmenten waarbij er gasten zijn.

 35. Tina

  Neem eens heel iemand anders!! Niet al die gebaande paden.
  B.v.Erik Dijkstra,die bewijst dat hij kan interviewen en b.v een spontaan
  Iemand,b.v. Ilse de Lange! Al is zij muzikant,
  Zou heel veel spontaniteit toevoegen!!

 36. Zomaar een persoon

  @Tina – Zenuwslopend gegiebel bedoel je.

 37. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Het moet dus wel iemand worden die duidelijk aan de linkerkant van het spectrum staat. De propagandamachine moet door blijven draaien, natuurlijk.

 38. Don

  Zéér slecht idee!!!

 39. TT

  Sophie is een vieze linkse rat die niet luistert of uitspraken goed naleest voordat zij in de aanval gaat. Gisteren als gast nam zij klaas dijkhoff de maat, althans dat probeerde ze. Zij stond gewoon voor schut. En dan uiteindelijk zeggen dat zij klaas dijkhoff hypocriet vindt. Te erg voor woorden dit en het niveau van spuiten en slikken nooit verlaten. Opzouten vies teringwijf.

 40. toxilogic

  Kan niet ontkennen dat ik Annechien een zeer aangename verschijning vind, of ze een dagelijkse talkshow aan kan, zou moeten blijken. En zoals bij verborgen verleden naar boven kwam is zij een echte hollandsche schoonheid. Kortom om van mij mag het DWDD gepresenteerd door Annechien Steenhuizen…

 41. Antonio

  Leuke vrouw maar hopelijk gaat ze dan eerst duidelijk leren praten. Hoe ze Trump zegt zo overdreven en dat schol i,p.v school etc. Onbegrijpelijk dat de NOS dat toelaat

 42. Merel

  @West :-((

 43. Jan van Eerten

  Humberto Tan is de Man

 44. Ali Gay

  Marc marie huijbregts zou echt ideaal zijn met zijn donkerbruine stem.

 45. Frits Bolkestein

  Annechien is de ideale vrouw voor Ad Melkert zweep erbij en genieten maar

 46. Henny Huisman

  Geen Tan die heeft aan het klokhuis van Dionne Stax gezeten

 47. Peter

  Niks mis mee, en alles is beter dan Jort kelder

 48. Sylvana Simons

  Henk Bres zou een hele goede zijn ,tenminste een ander geluid

 49. Ali Gay

  Femke Halsema zal het wel gaan worden na haar ontslag als burgemeester

 50. Marijke

  Afschuwelijk nieuws. Als er iemand dat niet kan, is het Annechien Steenhuizen. Een pratende pop, nul persoonlijkheid, en een uiterst onprettige stem. In het journaal trek ik haar om de laatste reden al slecht, maar überhaupt de gedachte aan dat zij iets met.entertainment/infotainment moet gaanndoen, bezorgt me al koude rillingen. Ik krijg nog de kriebels van hoe ze alle Noorderslag-uitzendingen enorm verpestte. Probeerde ze erbij te lachen want dat hoort bij entertainment ofzo. Nou, jongens, als je onechte en ongemakkelijke tv wil zien, kijk die zaterdagavonden allemaal terug, elk jaar, afschuwelijk. Laat dit niet gebeuren!

 51. Reinoud Bakema

  Sven Kokkelman

 52. Rob

  Alles beter dan activistische LGBTQ+++000 Margriet. Wat word ik ziek van dat mens met al die f**king minderheden aan tafel met hun zielige praatjes.

 53. Al

  Ik kies voor Annechien, als je haar gezien hebt bij Verborgen Verleden, dan heb je ook een andere kant van haar gezien.. Geweldig leuke vrouw, die er mega goed uitziet!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.