Ontslagen Gallyon: ‘God of niet, dit kan John niet doen’

John de Mol mag dan wel een god zijn in de Nederlandse mediawereld, maar hij ging echt te ver door en plein public aan leeftijdsdiscriminatie te doen. Dat zegt de door hem ontslagen Gallyon van Vessem in gesprek met Beau Monde. De Mol zei in DWDD dat hij de verbazing over het ontslag van Gallyon en haar collega Selma van Dijk niet snapte. “Je weet toch dat je een houdbaarheidsdatum hebt“, zei hij onomwonden. En dat gaat volgens Gallyon echt veel, maar dan ook veel te ver.

Gallyon is er nog steeds boos over. “Je mag nooit iemand ‘over de houdbaarheidsdatum’ noemen; mannen niet en vrouwen ook niet. Welke God je ook in medialand bent, zoiets zeg je niet. Ik ben er heel erg boos om.”

Ze verbaast zich erover dat het zo weinig controverse veroorzaakte. “Het is schandalig, en het past ook helemaal niet in deze tijd, zeker niet nu we allemaal tot ons 67ste, 68ste door moeten werken. Wie heeft het recht om te bepalen of iemand over zijn of haar houdbaarheidsdatum heen is?

Bovendien is Johns jacht op de jonge kijker volstrekt kansloos, zegt ze. “Mensen van twintig of vijfentwintig kijken hoogstens met hun ouders mee naar programma’s als Hart van Nederland, die ga je echt niet aan je binden met jonge presentatoren, daar ben ik van overtuigd.

Lees ook:
SBS 6 test nieuwe presentatoren voor Hart van NL (9 juli)
Hart-Selma: ‘Misschien vervangt John ons door jong’ (6 augustus)
‘John de Mol ontslaat Hart-sterren Gallyon en Selma’ (10 september)
Nieuws over ontslagen bij Hart haalt ook Shownieuws (11 september)
‘Airen Mylene pikt baantje ontslagen Hart-sterren in’ (12 september)
SBS ontslaat Gallyon van Vessem bij Hart van Nederland (3 oktober)
Angela de Jong vindt John de Mol een seksist (4 oktober)
Gallyon van Vessem ligt er na vanavond uit bij SBS 6 (21 oktober)
Gallyon na Hart-afscheid: ‘Het voelt surrealistisch’ (22 oktober)
Gallyon en AD-Angela gaan John fulmineren bij Beau (22 oktober)
Gallyon tegen Beau: ‘Waarom sprak jij John niet aan?’ (23 oktober)
Gallyon van Vessem: ‘John moet oppassen wat hij zegt’ (28 oktober)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen