‘Merel Westrik is fake, dat voel je als kijker’

De kijkcijfers van Ladies Night stellen mede zo teleur, omdat Merel Westrik niet authentiek genoeg overkomt op de kijker. Ze zit nog te veel vast in het keurslijf van een nieuwslezeres. Dat zegt televisiedino Catherine Keyl in de podcast Littekens. Westrik worstelt met haar nieuwe rol, ziet Keyl. “Ik zie bij Merel wat ikzelf ook heel moeilijk vond. Ik was verslaggever en ineens moest ik persoonlijk worden, terwijl je als verslaggever juist leert om je persoon erbuiten te houden.

Dat zie je bij Westrik ook, aldus Keyl. “Dat is heel lastig in het begin en dat zie ik bij haar. Ik zie haar worsteling. Ik zie dat ze iets persoonlijk moet zeggen, maar het komt niet uit haar hart. Dat voel je als kijker. Maar dat kan heel goed worden nog hoor.”

Werkt een vrouwentalkshow wel in Nederland? “Ik vind dat het zou moeten werken, maar de cijfers wijzen helaas anders uit. Ik denk dat het heel moeilijk is in deze tijd om een goede talkshowhost te worden. Ik heb natuurlijk heel veel tijd gehad om te oefenen en die is er niet meer. Je krijgt geen tijd meer om te oefenen.

Moet Westrik niet een keer een cursusje volgen bij Keyl? “Ja, maar dat is dus ook Hilversum: dat wordt mij niet gevraagd. Ik denk dat ik haar heel erg zou kunnen helpen, ja.”

Keyl heeft jarenlang televisie gemaakt voor met name huisvrouwen. Zou ze zelf niet weer een talkshow willen maken? “Ik zou niet moeten denken aan een dagelijkse talkshow, nee. Twee keer per week? Ja, dat zou misschien niet zo gek zijn.”

Ik denk dat ik dan misschien toch meer op emotie zou willen gaan zitten. Er is wel veel emo-tv, maar dat zijn vaak emoties die niemand heeft. De dingen waar gewone mensen mee zitten zijn alcoholmisbruik, een kind aan de drugs, scheidingsproblemen, kleinkinderen die niet meer gezien mogen worden. Daar is volgens mij nog genoeg ruimte voor. En dan gewoon weer met publiek. Dat lijkt me geweldig.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen