‘Merel Westrik is fake, dat voel je als kijker’

Geplaatst op zo 05 jan 2020 om 9:00

De kijkcijfers van Ladies Night stellen mede zo teleur, omdat Merel Westrik niet authentiek genoeg overkomt op de kijker. Ze zit nog te veel vast in het keurslijf van een nieuwslezeres. Dat zegt televisiedino Catherine Keyl in de podcast Littekens. Westrik worstelt met haar nieuwe rol, ziet Keyl. “Ik zie bij Merel wat ikzelf ook heel moeilijk vond. Ik was verslaggever en ineens moest ik persoonlijk worden, terwijl je als verslaggever juist leert om je persoon erbuiten te houden.

Dat zie je bij Westrik ook, aldus Keyl. “Dat is heel lastig in het begin en dat zie ik bij haar. Ik zie haar worsteling. Ik zie dat ze iets persoonlijk moet zeggen, maar het komt niet uit haar hart. Dat voel je als kijker. Maar dat kan heel goed worden nog hoor.”

Werkt een vrouwentalkshow wel in Nederland? “Ik vind dat het zou moeten werken, maar de cijfers wijzen helaas anders uit. Ik denk dat het heel moeilijk is in deze tijd om een goede talkshowhost te worden. Ik heb natuurlijk heel veel tijd gehad om te oefenen en die is er niet meer. Je krijgt geen tijd meer om te oefenen.

Moet Westrik niet een keer een cursusje volgen bij Keyl? “Ja, maar dat is dus ook Hilversum: dat wordt mij niet gevraagd. Ik denk dat ik haar heel erg zou kunnen helpen, ja.”

Keyl heeft jarenlang televisie gemaakt voor met name huisvrouwen. Zou ze zelf niet weer een talkshow willen maken? “Ik zou niet moeten denken aan een dagelijkse talkshow, nee. Twee keer per week? Ja, dat zou misschien niet zo gek zijn.”

Ik denk dat ik dan misschien toch meer op emotie zou willen gaan zitten. Er is wel veel emo-tv, maar dat zijn vaak emoties die niemand heeft. De dingen waar gewone mensen mee zitten zijn alcoholmisbruik, een kind aan de drugs, scheidingsproblemen, kleinkinderen die niet meer gezien mogen worden. Daar is volgens mij nog genoeg ruimte voor. En dan gewoon weer met publiek. Dat lijkt me geweldig.”

Foto: SBS
68 Reacties op “‘Merel Westrik is fake, dat voel je als kijker’”


 1. Sum

  Ik ben blij dat ik een man ben als ik zo die vrouweninteresses lees: alcoholmisbruik, een kind aan de drugs, scheidingsproblemen, kleinkinderen die niet meer gezien mogen worden.
  En Keyl zou best eens een punt kunnen hebben.

 2. Bella2020

  Keyltje heeft idd gelijk: te veel nog nieuwslezeres-achtig geacteerd. Net als Dionne Stax en meneer Ricky v/d Westerlaken. Ricky is maar weer snel teruggekeerd naar het auto-cue oplezen bij Avro-Tros. Dit zal ook weer gebeuren met Merel en Dionne. Schoenmaaksters houd ge bij uw leeest!

 3. Sjors van Kempen

  Keyl is inmiddels 87, die komt er bij Ome Sjon niet meer in.

 4. G.ossip

  Merel is niet nep ,Catherine kletst uit haar nek,vrouwen zijn iets meer dan of jij je benen ect scheert, of jij gillend of zachtjes klaar komt,overgangsklachten met de daarbij behorende ellende ,vrouwen dingen houden zoveel meer in dan het aftakelingsproces te laten zien.

 5. Hieperdepiep

  Geef haar nog 3 maanden en zo komt herboren terug.

  Ze gaat dan van cijfer 6- naar een dikke 8.

  Keyl was in het begin ook fake.

 6. CB

  Zucht, wat een jaloezie op de zondagmorgen, ben net wakker #zzz

 7. Sender

  De afgelopen week is blijkbaar uitgeroepen tot ; ‘De Keyl week’. Ze was meermaals (ehum) in het nieuws ook hier op MC.
  Maar toch heeft ze wel degelijk een punt want er wordt nu eenmaal een andere attitude van je verwacht als verslaggever dan als talkshowhost of andere programma’s die Keyl maakte, als Sex met Catherine. Dat zijn twee uitersten, dus een worsteling als presentator.
  Westrik zit daardoor in een keurslijf waardoor je je als kijker niet op je gemak en relaxed voelt. Fake zou ik haar niet willen noemen, ze is intelligent en een mooie tv verschijning maar maakte helaas de verkeerde keuze toen haar een buidltje geld werd voorgehouden.

 8. Timo

  Okee geweldig. En doorrr

 9. NPO4

  Zitten we eigenlijk wel op Lady’s Night te wachten?

 10. Arie Schoenlepel

  Westrik kan nog niet eens met gevoel voorlezen. Alleen maar heel korte zinnetjes, tot op het irritante af, bijna kinderlijk te noemen. Ze komt vreselijk onecht over als presentator van haar show. Heb het nu een paar keer geprobeerd om naar te kijken, maar het is echt verschrikkelijk slecht. Mereltje’s show is snel klaar verwacht ik.

 11. Heile Gond

  Als ik naar Merel kijk, voel ik iets heel anders. En dat is niet fake, maar lang en hard.

 12. Wij van TV eend

  Het is ook erg ongemakkelijk als je als mooie frisse vrouw een programma moet maken met een aantal verlopen botox oma’s en waarvan de opper botoxer ook nog je bazin is.

 13. Geronimo

  Het format deugt niet of er is geen passende presentatrice bijgehaald. Een van die twee. Maar het format is vooral erg nuffig en ben ik dus geneigd naar het eerste. Als dit een representatieve dwarsdoorsnede van het vrouwelijk kijkerspubliek trekt, dan zou dat mij droevig stemmen. Gelukkig wijzen de kijkcijfers anders uit.

  Merel, Keyl biedt haar hulp aan. Vrij uniek in die Hilversumse slangenkuil. Doe er wat mee, want van de Mollen hoef je niks te verwachten. Weliswaar het familiekapitaal vermeerderd, maar vermeerderd met pulp.

 14. SimsalaPim

  Volgens insiders kon Merel zelfs achter de schermen al niet zichzelf zijn.
  Dat wordt nog een hele klus….

 15. Esther

  Het wordt misschien tijd dat Merel uit de kast komt.

  Ze doet graag stoer, maar durft ondertussen nog steeds niet uit de kast te komen.

 16. Tessa

  Super ongeloofwaardig als merel ineens over erecties en schaamhaar begint te praten. Past totaal niet bij haar. Ik geef Catherine groot gelijk!

 17. Guttegut

  Merel is heeeeeeeeerlijk. Op Keyl zou zelfs mijn hond niet willen schijten

 18. Ernst Kraft

  Catherine bedoelt (samengevat): als Merel meer tijd zou krijgen zich te ontwikkelen – tegenwoordig krijg je die niet – , dan zal het met Merel in de toekomst veel beter gaan. Niks jaloezie o.i.d. Keyl zegt zelf dat zij die vaardigheid heeft kunnen ontwikkelen ,omdat zij de tijd/de kans daarvoor heeft gekregen. Vgl. Jinek en de problemen voor haar vervanging op NPO en hierbij het verstandige besluit van Fidan Ekiz om meer ervaring op te doen.

 19. Sjongejonge!

  Geef iemand de tijd om te groeien, maar kraak niet direct iemand af!

 20. Zomaar een persoon

  @9:04 – Eventueel wel op een variant waarin serieus (of iig niet mutserig) overkomende vrouwen het over zinnige onderwerpen hebben.

 21. Zomaar een persoon

  *Moest 9:44 zijn.

 22. Max

  Merel is fake inderdaad. Linkse trollen hier in de reacties die beweren van niet zijn zijn powered by linda medewerkers ingehuurd om te doen alsof merel talent heeft.

  Merel is een linkse vrouw met geen talent. Haar haar zit moeilijk.haar gedrag is moeilijk.
  Haar kleding is moeilijk. Kijk hoe ze erbij staat met een kip op haar schouders, moeten we dit
  Serieus nemen? E dan gaan trollen hier vertellen dat ze de tijd moet hebben enzo.watceen gelul.

  Merel heeft het niet en zal het nooit hebben ook het enige wat ze kan is haar kapsel moeilijk in nodel doen ze is fakeeeeeeeeeee.

 23. Kimberly

  Catherine zegt zinnige dingen.

 24. SimsalaPim

  @Sjongejonge!
  Sun 05 Jan 2020 om 10:23

  Het gaat hier dit keer nou eens niet over afkraken maar opbouwende kritiek.

 25. Insider

  Haar probleem is, en dat mis ik ook bij een Linda bijvoorbeeld als
  zij er zit, is een duidelijke mening. Toen het ging over stoppen van Villa op RTL 5 en de manier waarop er daar met vrouwen werd omgegaan, werd er geluisterd naar deelnemers, maar nergens hoor je wat Merel of Linda er van vindt. En dat is juist waarom je kijkt, en waarmee ze nieuws zouden kunnen maken.

 26. Trumpo

  Merel Westrik over de datum 41 jaar?

 27. Bas en zijn buurmeisjes

  Ze heeft al wel promotie gemaakt, ze mag nu de radio-reclames inspreken voor al die geweldige Net5-programma’s.

 28. Whitedog

  Nee Keyl heeft een lekker imago. Koud, vals en arrogant is nou niet echt een fijne naam om te hebben.

 29. Paul Grijpstra

  Deze zondag, de vraag van de dag…. Zou Je D’r Doen?
  Want het gaat om de kijkers! (en niet om wat die nympho Keyl ervan vindt)

 30. William

  Ze zit gewoon op de verkeerde zender en tijd. Trouwens jaren terug had de VRT Volle Maan, ook zo een vrouwen talkshow, was een grote flop. Geef Merel een normale talkshow en het kan best lukken.

 31. Ingrid

  Merel is een fijn persoon en heeft nog tijd nodig om zich een programma eigen te maken! Geef haar ook de tijd!

 32. Bertje Veer

  Zo’n programma werkt niet op NCIS 5.

 33. aammehoela

  Die Keyl begint echt irritant te worden. Het ligt niet aan Merel, maar aan de zender (kijkt vrijwel niemand naar) en bovendien is het programma ook niet echt interessant voor de “echte” man.

 34. Mick

  Ladies Night is ook veel te activistisch geworden met inderdaad alleen maar feministische schaamhaar, beenhaar onderwerpjes.

 35. Ellie

  Catherine is een vakvrouw. Ze heeft gelijk. Als merel slim is, pakt ze haar aanbod met 2 handen aan.

 36. Anita

  Catherine heeft volkomen gelijk.
  De echte Merel zag je op AT5, daarna was ze nooit meer zichzelf.

 37. Hans

  Merel is echt,intiligent,serieus en knap,maar net als veel van deze mensen een slechte eigenschap , namelijk niet gauw tevreden, voor geld iets gaan doen wat niet bij je past ,nu zit ze met de shit

 38. Anita

  @Hans: ‘echt’ is ze allang niet meer. Kijk maar even naar haar ‘optreden’ in DWDD van afgelopen augustus.
  Het is hakkenkrommend!

 39. WaveX

  Inderdaad het heeft nog wat tijd nodig om in de rol te groeien voor Merel! Geef haar nog een jaar of 20. Dan komt dat helemaal in orde.

 40. yep

  Topvrouw die Westrik. Probleem van Ladiesnight ligt dan ook niet aan haar. Programma is veel te veel bezig met cliche vrouwenonderwerpen en onthoud zich van het werkelijk (wereld)nieuws om te bespreken. Daar zit de vrouwelijke kijker niet op te wachten. Die neemt zichzelf inmiddels serieus genoeg om echte onderwerpen aan te willen snijden.
  Daarnaast zijn de vrouwen die worden uitgenodigd teveel van dezelfde linkse kleur waardoor het ook nooit eens lekker schuurt in de uitzending tijdens een discussie.

 41. Fred O

  Ze lijkt op Allie Haze.

 42. Smurf

  Je pikt de Talpa trollen er zo uit hier, lachwekkend en sneu tegelijkertijd.

 43. RN Perera

  Geachte redactie,

  Ik zat laatst te kijken naar Ladies Night en het viel me wederom op dat wanneer het onderwerp over kanker gaat, het altijd over borstkanker gaat, nu ook weer bij GTST of andere talkshows… en natuurlijk is Borstkanker een veelvoorkomende ziekte… maar wat denken jullie van het HPV virus?? Ik ben zelf drager van het virus.. omdat ik 1 van de vrouwen ben waarbij mijn lichaam dut virus niet afstoot.. 9.5 jr geleden baarmoederhalskanker gehad… en nu opnieuw een nieuwe tumor ” vaginaal carcinoom” ontdekt.. ook wederom gerelateerd aan het HPV, gelukkig wel behandelbaar omdat ik er bij toevsl achter kwam.. en een zware behandeling heb ondergaan waaronder brachytherapy.. maar het virus blijft… dus ook de angst..
  Misschien zou hier naast borstkanker ook eens aandacht aan besteed moeten worden, zodat vrouwen zich dit bewust worden…

  Dank voor het lezen.

  Vriendelijke groet
  Rohini N Perera
  Den Haag

 44. A.M.

  Van mij mag Catherine met een talkshow terugkomen op tv, onderwerpen genoeg!

 45. Rastom

  Mereltje heeft het niet. Tijd om aan kinderen te beginnen. Oh nee 40+

 46. Geraldo Fernandéz

  Stel negatieve geluiden.
  Als Merel een eerlijke kans krijgt dan gaat het beslist lukken.
  Maar dan zou ze haar eigen team moeten samen gaan stellen, en Linda eruit knikkeren en Fidan elke keer een apart rubriekje en een paar leuke dames, Hélène Hendriksen bijvoorbeeld. En vooraf eerst een paar flessen Prosecco stukslaan zou ook wel helpen.

 47. Sandra

  Precies!
  En nu vallen we over Merel maar pak de rest er gelijk maar even bij .Welke presentator is nog zichzelf of mág nog zichzelf zijn.
  Professioneel zijn is iets anders dan een toneelstukje opvoeren.
  Paul de Leeuw die zijn kunstje doet evenals Linda de Mol.
  Wendy van Dijk die zo gauw als ze met kinderen praat een afgrijselijke piepstem opzet en zich tegelijkertijd gedraagd en kleed als iemand van zeven.
  Chantal Janzen…die staat echt aan de top met haar gespeelde sarcasme dat iedere vijf minuten naar boven komt drijven.
  En dan af en toe even met haar mascara wimpers knipperen op een cruciaal moment.Die schakel is zo voelbaar en

 48. Merol

  Ook altijd een goede graadmeter. Wie is de Mol.
  Merel was dus de mol.
  Maar ik weet nog bij de bekendmaking dat zij de Mol was, dat er anders op werd gereageerd als normaal. Meer ter kennisgeving. Normaal gesproken blijft er veel meer reuring rond zo’n onthulling maar dat bleef nu uit.
  Ze deed ook zo raar. Stom naar zichzelf wijzen.
  Mijn conclusie was dus dat zij echt niet zo symphatiek en innemend wordt gevonden.
  Ik vind haar ook wat afstandelijk en zoekend overkomen en zo’n Ladies Night draagt zij zeker nog niet.
  Weet niet zeker of het er wel inzit. Denk het eigenlijk niet.

 49. Samantha

  Ze hadden haar bij Rtl moeten houden. En niet te veel linda de mol, Het is meer Linda Mol programma dan een talk show wat Merel zal moeten doen.

 50. Theo vd Hoek

  Merel Westrik kan een heel goede talkshow presenteren en ze kan heel hoed interviewen maar wat ik zie is dat die interactie tussen de gehele kwekkende groep dames ver te zoeken is. Er is geen spontaniteit. Ze zouden eerst een paar borrels moeten gaan drinken samen, dat zou al een heel verschil maken.

 51. JDJ

  Merel is wel authentiek alleen te links. Catherine projecteert haar eigen vroegere ellende op haar.

 52. Br-da

  Iemand een dienst bewijzen mag al niet meer

 53. Marijke

  Gooi al die dames is van de bank. Daar wordt je niet goed van. Zeker als Linda de mol er zit. En neem er ook wat serieuze onderwerpen bij. En laat die botox en ander geneuzel achterwege.

 54. Sandra

  Aan Merel ligt het niet, maar kijken naar oma’s die over sex praten alsof ze nog jonge vrouwen zijn is heel beschamend.
  Iedereen weet dat sex niet stopt als je 30 wordt, maar tegelijk vinden we het allemaal bijzonder onprettig als je moeder ( laat staan je oma ) hier openlijk over praat.
  Als Merel dit soort onderwerpen zou bespreken met jonge zelfbewuste vrouwen zouden er niet zoveel mensen wegzappen, maar die Linda denkt dat ze door nog meer botox te spuiten ze ook zo’ 30 jaar jonger is.

 55. pepe

  sinds ze De Mol bleek twijfel ik aan alles wat Merel zegt en doet. Dat mens is een geboren actrice en liegebeest

 56. pepe

  @ Sandra die dame die dat daar doet (Stella Bergsma) is nog geen eens 50 laat staan oma!!

 57. MarjanB

  Een talkshow zoals Jinek past veel beter bij Merel. Niet dat dat gaat lukken op Net5, maar Merel + redactie zouden moeten nadenken of het niet beter is om de serieuze kant op te gaan

 58. Ome Cor

  Merel is geklommen naar haar niveau van onbekwaamheid.

 59. Onwetende

  Wat betekent “dames is van de bank”? Is dat Nederlands?

 60. NPO Pulp en Baghur radio en tv

  Het is niet mijn kech…. mi weiffie is lekkhur dom als een bakka bana in haar vavara.

 61. Dom blond en geyl

  Doe eens die dames van de bank.
  Doe es die dames van de bank
  Duh. Taal is altijd in beweging.
  Welke jaartal kom jij uit?

 62. Timo

  Gatver idd oma Linda Botox Snuitje De Mol die over seks praat is goor. Maar haar vriendinnetjes durven niets te zeggen anders mogen ze niet meer mee op hun gratis jaarlijkse city tripje.

 63. René

  Zoals Merel Jennifer Hoffman heel abrupt bedankte voor haar gesprekje was een van de meest akward TV-momenten van 2019.
  (P.s. De eetste zin goed lezen, Jennifer Hoffman is geen vogel)

 64. Loes

  @René: Nederlands leren!

 65. René

  @Loes: Non comprende

 66. shrink

  Merel moet gewoon een leuk natuurprogramma gaan presenteren, over vogels en zo (ze heet niet voor niets zo!). En dan af en toe een traantje laten als er een vogeltje uit het nest is gevallen. Dan zal ze weer opbloeien!

 67. Jaap

  Keyl was ook altijd een starre pop die uit hoofd geleerde zinnetjes opkoude totaal niet spontaan.

 68. sukkel

  Zijn allemaal trekpoppen van Linda die bepaalt alles….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.