Gallyon na Hart-afscheid: ‘Het voelt surrealistisch’

Gallyon van Vessem heeft gisteren haar laatste Hart van Nederland gepresenteerd. Ze ligt eruit bij het programma, omdat SBS 6-baas John de Mol haar iets te oud vindt voor de ‘nieuwe fase’ die het programma in gaat. Ze nam zichtbaar geëmotioneerd afscheid van de kijkers en vlak daarna stond ze aan de desk van Shownieuws om daarop terug te blikken. “Eindelijk ben ik de opening van Shownieuws. Daar heb ik zestien jaar op gewacht. Ik moet weggaan om de opening te zijn!

Hoe voelt ze zich? “Het is bijna surrealistisch. Het is alsof ik in een film leef op dit moment. Nogmaals: het is met pijn in mijn hart, maar ik kijk wel met een goed gevoel terug. Ik sta hier nu nog en ik kan me niet voorstellen dat dit straks over is.”

Kon ze wel een beetje slapen in de nacht voor de laatste uitzending? “Ik heb anders dan normaal geslapen. Ik werd wel een paar keer wakker van: o ja, het is mijn laatste Hart. Het is voor mij niet alleen een baan geweest, maar zo’n belangrijk onderdeel van m’n leven. De lol die ik zestien jaar heb gehad… Dat moet wel even uit mijn systeem.”

Dankwoord

Aan het eind van Hart van Nederland richtte Van Vessem zich vooral tot de kijkers thuis. “Nu eerst dan het moment dat ik wist dat komen ging. Nou, dat is nu daar. Vanmiddag heb ik echt prachtig afscheid genomen van mijn collega’s. Ze hebben een fantastische film gemaakt en op de redactie laten zien. Nu neem ik dan afscheid van u, lieve kijker. Ik zeg u echt uit de grond van mijn hart dat ik het heel eervol vond om u al die jaren dit mooie programma voor u te presenteren.”

U bent al die jaren trouw blijven kijken en misschien zijn uw kinderen in de loop van de tijd ook wel mee gaan kijken. Ik wil u echt heel, heel, heel hartelijk danken voor al die vele hartverwarmende reacties de afgelopen weken. Hart van Nederland gaat een andere fase in, dat gebeurt zonder mij, maar ik vertrek wel met de allermooiste herinneringen en ik kijk terug op een prachtige tijd.

Dankuwel, blijf gezond, heb het mooi met elkaar, maak veel lol en wie weet tot ooit.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen