Angela de Jong vindt John de Mol een seksist

Angela de Jong vindt de uitspraken die John de Mol vorige week deed in De Wereld Draait Door ronduit seksistisch. Dat laat ze vandaag blijken in haar column in het AD. De Mol reageerde in het programma op het ontslag van Hart van Nederland-presentatrice Gallyon van Vessem en Selma van Dijk (alleen dat van Gallyon is tot nu toe bevestigd) en de mediamiljardair zei onomwonden in de uitzending: “Als je bij de tv gaat werken, dan is er een bepaalde houdbaarheidsdatum.”

Is het niet een beetje raar dat oudere tv-vrouwen altijd de klos zijn, vroeg tafelheer Marc-Marie Huijbregts. De Mol daarop: “In het buitenland heb je voorbeelden van mensen die dik in de zeventig zijn en op televisie schitteren, maar dat zijn wel de uitzonderingen die de regel bevestigen en niet andersom.”

De Jong vindt die uitspraken over ‘een bepaalde houdbaarheidsdatum’ bizar. “We weten natuurlijk allemaal dondersgoed dat hij daarmee enkel op presentatrices doelt en niet op presentatoren.

Het is gewoon een seksist, wil De Jong zeggen. “De reden is dat ze er niet strak en appetijtelijk genoeg meer uit zou zien. Volgens haar bazen: heren die bijna zonder uitzondering niet bepaald vooraan stonden toen God de sixpacks, strakke kaaklijnen en volle haardossen uitdeelde.

Het verbaast haar dat er geen enorm protest is ontstaan na de uitspraken van De Mol. “Terwijl ik het optik, voelt het alsof ik het over de jaren 50 heb. Maar dit is dus 2019. Waar je geen grap meer kunt maken of er is wel een subcategorie die zich beledigd voelt. Maar waarin je dus wel vrouwen mag ontslaan vanwege hun leeftijd. En de minister laat het gewoon gebeuren.”

Het lijkt me een uitstekend onderwerp voor de nieuwe vrouwentalkshow van Linda op Net 5. Eens zien wie de échte ballen bezit in de familie De Mol.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Lees ook: SBS ontslaat Gallyon van Vessem bij Hart van Nederland (gisteren)

Foto: NOS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen