‘John de Mol ontslaat Hart-sterren Gallyon en Selma’

Hart van Nederland-sterren Gallyon van Vessem en Selma van Dijk liggen eruit. Ze worden net als Piet Paulusma op straat gezet door Talpa-baas John de Mol. Dat melden bronnen zojuist op AD.nl. Het tweetal heeft vorige week te horen gekregen dat ze op zoek moeten naar een nieuwe baan, melden de ingewijden. Het nieuws lijkt te kloppen, want de presentatrices zijn niet bereikbaar voor commentaar en Talpa wil de berichtgeving niet ontkennen of bevestigen.

Het enige wat de woordvoerster van Talpa kwijt wil is dat Hart van Nederland ‘wordt versterkt’. “Uit onderzoek is gebleken dat het programma nog potentie heeft om te groeien. Dat betekent dat er op termijn veranderingen bij het programma zullen komen.”

Daarbij wordt naar alles gekeken, aldus Talpa. “Vorm­geving, decor, digitale omgevingen en ook naar presentatie. Hierover zijn eind vorige week met de presentatrices individuele gesprekken gevoerd en er volgen nog meer gesprekken. We hebben in vertrouwen met elkaar gesproken en aan die afspraken houden we ons.”

‘Gooi die wijven eruit!’

Het lijkt erop dat vooral de leeftijd van de dames een rol speelt. Zowel Gallyon als Selma zijn 50 jaar oud. “Ik word vijftig, misschien willen ze wel nieuwe, jonge gezichten bij Hart van Nederland“, zei Selma in augustus nog.

Gallyon zal wel op haar achterste benen staan, want zij zei in 2015 het ontslag van oudere tv-vrouwen te hekelen. “Het is volstrekt belachelijk dat je er als Nederlandse vrouw vanaf gekukeld wordt vanwege een bepaalde leeftijd. Duvel op.

Op de vraag wat ze zou doen als het haar zelf overkomt, zei ze toen: “Daar ga ik echt niet aan mee doen en als het me gebeurt, ga ik zwaar in protest, haha.

Ze rekende er destijds op dat het niet zou gebeuren. “We zijn bijna allemaal boven de veertig en ik heb nog nooit een mailtje gelezen van iemand waarin staat: ‘Die wijven zijn te oud, gooi ze eruit!’

Ontslag

Gallyon begon in 1995 bij Hart van Nederland, stopte in 1997 en keerde in 2006 weer terug. Selma is sinds 2003 aan boord.

Het is niet de eerste keer dat de bezem door Hart gaat. In 2012 werden Cilly Dartell, Maureen du Toit en Milika Peterzon bij het grofvuil gezet.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen