‘Airen Mylene pikt baantje ontslagen Hart-sterren in’

Airen Mylene lijkt het baantje in te gaan pikken van een van de twee ontslagen sterren van Hart van Nederland: Gallyon van Vessem en Selma van Dijk. Dat werd gisterenavond gemeld in RTL Boulevard. John de Mol gooit de bezem door Hart en dat betekent dat de twee 50-jarige presentatrices het veld moeten ruimen. Wie komt er voor in de plaats? “Airen Mylene is nu iemand die wordt genoemd. Ze is ook al een paar keer ingevallen“, meldde Ron Vergouwen in RTL Boulevard. 

Vergouwen vindt het ontslag van Gallyon en Selma onhandig. “Het is natuurlijk het kroonjuweel van SBS 6. Als je denkt aan SBS 6 denk je aan Hart van Nederland en het scoort ook nog steeds prima. Er is dan toch iemand denkt: we gaan hier weer aan sleutelen, maar dat moeten ze niet doen, want er is al zo veel aan gesleuteld. Er wordt zo veel aan gerommeld en dat moet je niet doen. Het is gewoon goed zoals het is.

Een paar jaar geleden werden er ook drie gezichtsbepalende Hart-sterren ontslagen: Cilly Dartell, Maureen du Toit en Milika Peterzon. “Om nou weer twee beeldbepalende mensen weg te halen… Ik vind het niet slim, vooral niet nu, omdat er zo veel in de media te doen is om vernieuwing bij SBS.

Hoe is de sfeer bij Hart? “Die lijkt toch wel bedrukt. Het waren goede presentatrices en ze lagen ook goed bij de redactie. Dit zorgt natuurlijk voor onrust op de redactie, want iedereen denkt nu: ben ik de volgende?

Du Toit kwam ook aan het woord. Zij leeft mee met Gallyon en Selma. “Iedereen die op wat voor manier z’n baan kwijtraakt zit natuurlijk even in een dip. Ja, weet je. Ik heb Gallyon en Selma natuurlijk al uitgebreid gesproken. Maar goed, het zijn twee sterke meiden, die redden zich prima.

Wie van het Hart-team blijven er over? Mirella van Markus, Sandra Schuurhof, Marlayne Sahupala en Evelien de Bruijn. Althans, Evelien de Bruijn? Die presentatrice is nu nieuwslezer van Gerard Ekdom en is gestopt als vaste Hart-ster.

De Bruijn: “Ik blijf wel Hart van Nederland doen, maar iets geminimaliseerd. Ik ben nu vijf dagen per week gewoon bij Gerard en heel af en toe ga ik nog invallen bij Hart van Nederland. En ik blijf als het goed is ook de speciale projecten doen, zoals de Vierdaagse. Dat mag ik blijven doen. Dat is de zegen van één bedrijf: radio en tv bij Talpa.

Lees ook: ‘John de Mol ontslaat Hart-sterren Gallyon en Selma’ (dinsdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen