Gallyon van Vessem: ‘John moet oppassen wat hij zegt’

Gallyon van Vessem vindt dat John de Mol heel erg moet oppassen als hij het heeft over de houdbaarheidsdatum van presentatrices. Dat heeft ze gezegd in De Perstribune op NPO Radio 1. De Mol zat in DWDD toen tafelheer Marc-Marie Huijbregts hem naar het ontslag van Van Vessem vroeg. Daarop nam de mediatycoon het woord ‘houdbaarheidsdatum’ in de mond en dat is tegen het zere been van critici die menen dat tv-vrouwen slachtoffer zijn van leeftijdsdiscriminatie.

Van Vessem werd van alle kanten geattendeerd op de uitzending van DWDD. “Ik heb hem achteraf gezien. Ik ben er door meerdere mensen op geattendeerd. Van: ‘Wat hij nu gezegd heeft, je móet kijken! Houdbaarheidsdatum, houdbaarheidsdatum, houdbaarheidsdatum. Dus: leeftijd, dus: leeftijd.‘”

Het was een onverstandige uitspraak van De Mol, vindt ze. “Het woord houdbaarheidsdatum is al beladen en ik vind dat je daar heel erg voorzichtig mee moet zijn. Laat staan als je zo invloedrijk bent en zo’n belangrijk persoon in de media als John de Mol dat is. Ik vind dat alle radio- en tv-bazen heel voorzichtig moeten zijn met die term, want het is een heel vervelende en negatieve term. Omdat Marc-Marie het specifiek had over jongere presentatrices en hij het woord houdbaarheidsdatum erin gooit, is er meteen een conclusie getrokken. Tegen mij persoonlijk is niet gezegd: ‘We willen niet met je verder vanwege het feit dat je 50 bent.’ Ik heb dat wel gevraagd, ja.”

Denkt ze na die DWDD ook niet dat ze er wel degelijk uit is gegooid vanwege haar leeftijd? “Je zou snel die conclusie trekken, maar ik wil hem niet trekken. John de Mol is de eigenaar van een winkel met een etalage en ik sta niet meer in die etalage. Daar baal ik van, want ik had er graag nog een paar collecties in gestaan, maar hij mag het bepalen. Het is een kwestie van smaak. Als ondernemer, en hij is een privé-ondernemer, mag hij dat doen.”

We zijn uit elkaar, hij wil mij niet meer en ik kan er van alles over zeggen, maar ik heb die behoefte oprecht niet. Het is misschien heel saai, maar ja.”

Foto: SBS, William Rutten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen