Gallyon en AD-Angela gaan John fulmineren bij Beau

De dag nadat Gallyon van Vessem haar laatste Hart van Nederland presenteerde omdat John de Mol haar te oud vindt, duikt ze op bij concurrent RTL 4. Ze zit vanavond samen met Angela de Jong, die de mediamiljardair een seksist vindt, in de talkshow van Beau van Erven Dorens. “Bij ons praat Gallyon van Vessem voor het eerst over haar gedwongen ontslag samen met tv-recensent Angela de Jong, die er een boze column over schreef“, aldus de redactie van Beau.

De Mol zat eind september in De Wereld Draait Door en gaf daar ruiterlijk toe dat oudere vrouwen op de televisie meer uitzondering dan regel zijn. Hij liet blijken dat hij dat bovendien graag zo houdt.

Tafelheer Marc-Marie Huijbregts vroeg aan De Mol of hij het niet een beetje raar vindt dat oudere tv-vrouwen altijd de klos zijn. De Mol daarop: “In het buitenland heb je voorbeelden van mensen die dik in de zeven zijn en op televisie schitteren, maar dat zijn wel de uitzonderingen die de regel bevestigen en niet andersom.”

De Jong vindt die uitspraken over ‘een bepaalde houdbaarheidsdatum’ bizar, zei ze vervolgens in het AD. “We weten natuurlijk allemaal dondersgoed dat hij daarmee enkel op presentatrices doelt en niet op presentatoren.

Het is gewoon een seksist, aldus De Jong. “De reden is dat ze er niet strak en appetijtelijk genoeg meer uit zou zien. Volgens haar bazen: heren die bijna zonder uitzondering niet bepaald vooraan stonden toen God de sixpacks, strakke kaaklijnen en volle haardossen uitdeelde.

Ook Jack Spijkerman keerde zich tegen zijn goede vriend John de Mol. “Dat was heel onaardig van hem om te zeggen. Vrouwen en mannen zijn gelijk en dan hadden ze mij al héél vroeg van de tv moeten gooien!“, zei hij in de Story.

Vanavond zitten Gallyon en Angela dus samen bij Beau: de ontslagen tv-vrouw op leeftijd en haar beschermvrouw van het AD. De uitzending begint om 22.30 uur op RTL 4.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen