Gallyon tegen Beau: ‘Waarom sprak jij John niet aan?’

Gallyon van Vessem zat gisterenavond, een dag na haar laatste Hart van Nederland, goedgemutst aan tafel in de talkshow van Beau van Erven Dorens. De presentator had haar samen met Angela de Jong uitgenodigd om te praten over de vermeende leeftijdsdiscriminatie bij het Talpa Network van John de Mol. Ze besloot niet om met modder te gooien, maar wees Beau er wel fijntjes op dat hij De Mol niet terecht wees toen ze vorige maand samen te gast waren in DWDD.

Beau zag van dichtbij gebeuren hoe Marc-Marie Huijbregts De Mol confronteerde met het naderende ontslag van Gallyon. “Ben jij dan ook degene die zegt: ‘Hart van Nederland is hartstikke goed, maar er moeten jongere presentatrices op’“, zei Huijbregts.

De Mol daarop: “Nee, dat ben ik niet per definitie, maar dat gebeurt in vergaderingen. Je weet hoe het gaat, jij werkt ook bij televisie. Bij RTL 4 is hetzelfde gebeurd bij het nieuws. Als je bij de tv gaat werken, dan is er een bepaalde houdbaarheidsdatum. Dan vind ik het altijd gek dat mensen daar een beetje verbaasd op reageren.”

Schandalig

Schandalig, vindt Beau die uitspraken. “Je moet er toch somber over zijn? Dat je op zo’n manier aan de kant wordt gezet. Dat iemand zegt: ‘Jij bent te oud, jij moet weg.’

Gallyon: “Te oud moet ik wel even relativeren, want dat is tegen mij persoonlijk niet gezegd, hè, dat ik te oud ben.”

Officieel heeft SBS 6 haar ontslagen ‘om Hart van Nederland te versterken’. Beau: “Dit is toch gewoon een hele gemene manier om te zeggen: ‘Toedeloe’?

Gallyon: “Nou, het is een kwestie van smaak. Men ziet mij niet meer in het plaatje dat ze voor ogen hebben. Wat dat plaatje is weet ik niet, dat is niet met mij gedeeld, maar ik heb er geen rol in. Natuurlijk is dat kut. Ik bedoel: ik stond niet te juichen van: o, ik ga niet mee!! Alleen, als het nou eenmaal zo ver is, dan kun je somber zijn of heel boos, maar that’s the use? Ze willen mij niet meer.”

Angela

Beau: “Je hebt één medestander en dat is misschien wel de machtigste vrouw op dit moment in medialand: Angela de Jong.”

Angela: “Er wordt op een gegeven moment toch wel klip en klaar gesteld dat het toch wel met leeftijd te maken heeft, want dat zei John de Mol in De Wereld Draait Door.”

Gallyon wees Beau er daarop fijntjes op dat hij zweeg toen John de Mol de uitspraken deed. “Wat ik het meest raar vind, en je zat er zelf bij hè Beau: waarom stopte daar die discussie? Waarom heeft niemand hem gevraagd: wat bedoel je met houdbaarheidsdatum? Eigenlijk had deze discussie die we hier hebben daar moeten plaatsvinden. Ik had dat graag gehoord.

Beau: “Goed punt. Nou, dat ben ik helemaal met je eens. Het was daar het onderwerp niet, maar je hebt wel gelijk. Het had moeten gebeuren. Het kwam gewoon ter tafel daar. Ik vind het een schande, want ik vind je supergoed en ik heb jarenlang naast jou gewerkt en ik weet hoe belangrijk jij bent voor dat programma.”

5 Uur Live

Volgens Beau kan Gallyon nu prima aan de slag bij 5 Uur Live of Editie NL. Is ze al gebeld? “Ik hoop heel veel koffies en wijn te drinken en zien waar de mogelijkheden liggen. Waar de deuren zelf open gaan en waar ik misschien zelf zin heb om een paar ramen open te trappen. Ik heb wel twee telefoontjes gekregen, waarvan ik denk: hé, dat zijn de eerste deuren die opengaan. Niet van de NPO in elk geval.

Angela hoopt ondertussen dat de minister John de Mol gaat aanpakken. “Ik vind eigenlijk dat het tijd is dat de minister hier eens een punt van gemaakt. Als zij zich heel erg druk maakt om genderneutraal speelgoed, dan denk ik dat je hier ook eens een keer tegen moet optreden.”

Lees ook:
SBS 6 test nieuwe presentatoren voor Hart van NL (9 juli)
Hart-Selma: ‘Misschien vervangt John ons door jong’ (6 augustus)
‘John de Mol ontslaat Hart-sterren Gallyon en Selma’ (10 september)
Nieuws over ontslagen bij Hart haalt ook Shownieuws (11 september)
‘Airen Mylene pikt baantje ontslagen Hart-sterren in’ (12 september)
SBS ontslaat Gallyon van Vessem bij Hart van Nederland (3 oktober)
Angela de Jong vindt John de Mol een seksist (4 oktober)
Gallyon van Vessem ligt er na vanavond uit bij SBS 6 (21 oktober)
Gallyon na Hart-afscheid: ‘Het voelt surrealistisch’ (22 oktober)
Gallyon en AD-Angela gaan John fulmineren bij Beau (22 oktober)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen