SBS ontslaat Gallyon van Vessem bij Hart van Nederland

SBS 6 maakt het ontslag van Gallyon van Vessem bij Hart van Nederland officieel. Ze is op maandag 21 oktober voor het laatst te zien in het nieuwsprogramma. Dat heeft Talpa Network laten weten. Er gingen al geruime tijd geruchten over ontslagen in het presentatorenteam van Hart van Nederland. Naast Van Vessem werd ook de naam van Selma van Dijk genoemd, maar zij mag vooralsnog wel blijven. Van Vessem moet als enige weg en dat is natuurlijk vrij pijnlijk.

Marco Louwerens, de tv-baas van SBS, laat weten dat Van Vessem niet meer in het plaatje past. “SBS 6 oriënteert zich op mogelijkheden om Hart van Nederland te versterken. Daarbij wordt naar alles gekeken: inhoud, vorm­geving, decor, digitale omgevingen en ook naar presentatie. Voor Gallyon is in het toekomstige Hart van Nederland geen presentatierol meer weggelegd.”

De presentatrice wordt eruit geknikkerd. “Om die reden hebben we met elkaar afgesproken dat ze op 21 oktober voor het laatst Hart van Nederland presenteert waarna zij uitdagingen buiten Talpa Network aan zal gaan. We zijn Gallyon zeer dankbaar voor de jarenlange inzet voor SBS6 en Hart van Nederland en wensen haar het allerbeste toe.”

Van Vessem laat in een reactie weten het jammer te vinden. “Ik heb de afgelopen 16 jaar met ongelofelijk veel plezier en liefde bij een van de meest gewaardeerde nieuwsprogramma’s van Nederland gewerkt. Ook heb ik met veel passie programma’s als Actienieuws, Stem van Nederland en Team Vermissingen gemaakt en gepresenteerd. Daar ben ik trots op.”

Het programma Hart van Nederland gaat een nieuwe fase in. Helaas heb ik daar geen rol in en dat vind ik jammer. Ik wens mijn mede presentatoren, redactieleden en alle andere collega’s veel succes. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

In 1995 vormde Van Vessem samen met Milika Peterzon het eerste presentatieduo van dit nieuwsprogramma bij SBS 6. In 1997 verliet ze SBS6 waar ze in 2004 terugkeerde om Hart van Nederland weer te presenteren. Van 2006 tot en met 2012 was ze ook een van de vaste gezichten van Shownieuws.

De reden van het ontslag is waarschijnlijk omdat Van Vessem 50 jaar is. Oudere tv-vrouwen passen niet zo bij de tv, gaf John de Mol onlangs aan in DWDD. “In het buitenland heb je voorbeelden van mensen die dik in de zeven zijn en op televisie schitteren, maar dat zijn wel de uitzonderingen die de regel bevestigen en niet andersom.

Lees ook:
SBS 6 test nieuwe presentatoren voor Hart van NL (9 juli)
‘John de Mol ontslaat Hart-sterren Gallyon en Selma’ (10 september)
Nieuws over ontslagen bij Hart haalt ook Shownieuws (11 september)
‘Airen Mylene pikt baantje ontslagen Hart-sterren in’ (12 september)
Cilly Dartell leeft mee met ontslagen Hart-sterren (24 september)

Foto: SBS, William Rutten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen