SBS 6 test nieuwe presentatoren voor Hart van NL

Geplaatst op Tue 09 Jul 2019 om 9:30

Het rommelt achter de schermen van Hart van Nederland. Er worden momenteel screentests georganiseerd om nieuwe gezichten uit te testen. Dat bevestigt Talpa Network aan RTL Boulevard. De RTL 4-rubriek onthulde maandag dat er backstage flink wat rumoer is. “Het rommelt achter de schermen bij Hart van Nederland. Die berichten bereikten onze redactie vandaag. Er zouden namelijk veranderingen aankomen en screentests plaatsvinden met nieuwe presentatoren“, zegt Rick Brandsteder.

Hart-ster Evelien de Bruijn reageert als volgt: “Het rommelt altijd in televisieland. Je bent nooit 100% zeker van je baan, toch? En ik denk ook altijd; als er als er een deur dicht gaat, gaat er altijd wel weer een volgende deur open, maar in dat stadium ben ik niet eens.

En Gallyon van Vessem: “Er gebeurt heel veel, maar er is nog geen moment geweest waarop ik heb gedacht; ohjee. We laten het gewoon op ons afkomen. We zien wel wat het dan betekent, maar Hart scoort hartstikke goed. Dus ik neem aan dat ze dat gewoon laten bestaan als hart van de zender.

Zelf laat Talpa weten: “We werken continu aan de optimalisatie van al onze programma’s. In dat kader organiseren we onder andere meerdere screentests en één daarvan is voor Hart van Nederland. Dat daardoor onzekerheid bij collega’s ontstaat vinden we heel vervelend, maar er heeft geen besluitvorming plaatsgevonden.”

Boulevard-host Rick Brandsteder: “Ook bij Shownieuws lijkt er van alles aan de hand, want nog geen twee maanden na het vertrek van Renate Gerschtanowitz legt ook Koos van Plateringen zijn werkzaamheden bij de zender neer. Een opmerkelijke stap, want dit jaar kreeg hij bij SBS juist het voor SBS goed scorende programma De Dag Van Je Leven.”

Foto: William Rutten, SBS
37 Reacties op “SBS 6 test nieuwe presentatoren voor Hart van NL”


 1. Norvo

  Tja, Piet scoorde ook hartstikke goed met zijn weerbericht. Succes is bij Talpa helemaal geen garantie dat je veilig bent, eerder het tegenovergestelde.

 2. Guusje

  Je kan van alles zeggen over John de M, maar niet hij voor een optimale werkomgeving voor zijn werknemers zorgt. Die man is geen goede people manager.

 3. Malleman

  Is “testen” het nieuwe, iets beleefde woord om eigenlijk te zeggen: “We stoppen eind dit jaar niet alleen met Piet Paulusma, maar ook met Hart en Show.” Of kort maar krachtig: “Wij als SBS6 zijn toe aan nieuwe dingen. ” Talpa mag wel eens iets eerlijker worden. Die zogenaamde “testen met nieuwe presentatoren” is dus een leugen…

 4. Henk

  Ik was juist gesteld op de oude garde, Gallyon, Selma, Marlayne enz. Dus bij een lichting onnozele meiskes haak ik af…..Die shownieuwsmeiskes vind ik ook niets.John heeft er echt geen kaas van gegeten wat zijn publiek wil.Hij staat ver van de samenleving af.

 5. AD (Angela's Dagblad)

  Talpa wil juist zo laag mogelijke kijkcijfers. Daarom gooien ze Piet Paulusma er uit, en moet Hart van Nederland er aan geloven.

  John heeft HvNL een paar jaar terug toch een flitsend decor gegeven met super strakke intro? Zag er heel gaaf uit, maar de kijker holde weg. Nu zijn ze terug met de ouderwetse saaie intro en duopresentatie en de kijkers kruipen weer langzaam terug.

 6. Paut Pielusma

  Who cares?

 7. M.

  Koos van planteringen gaat aan de slag bij BLVD. Veranderingen is prima, als de schade maar beperkt blijft. Jullie reazuurders snappen het niet hoe het voelt om een baan te verliezen, jullie hier allemaal zijn gewend om uit gratie van de belasting betaler/overheid een uitkering te krijgen.

 8. M.

  Koos van planteringen gaat aan de slag bij BLVD. Veranderingen is prima, als de schade maar beperkt blijft. Jullie rea.zuu.rders snappen het niet hoe het voelt om een baan te verliezen, jullie hier allemaal zijn gewend om uit gratie van de belasting betaler/overheid een uitke.ring te krijgen.

 9. Pauline

  Dat John de mol regelmatig de weg kwijt is dat weten en zien we dagelijks met die flut programma’s maar je zou toch hopen dat Linda hem af en toe tot de orde roept want die weet beter wat de gemiddelde Nederlander wil kijk maar naar haar RTL programma’s, Blad Linda en online platform.

 10. Rotkop

  TALPA SUCKS..

 11. Zonder Naam

  @M. – Hoe weet je dat, van Koos? Het is nog nergens bevestigd. Hij zou Aran Bade daar trouwens aardig in de weg zitten (het zijn nogal dezelfde types).

 12. Connie V.

  Haha gaan ze weer sleutelen aan één van de weinige goed lopende programma’s.

 13. Ron

  @Zonder Naam: die M. weet niets en moet Nederlands leren.

 14. Norvo

  Koos naar Boulevard? Tja. Het zou niet voor het eerst zijn dat boegbeelden van showrubrieken de overstap maken. Bridget en Beau hebben Shownieuws ook gedaan en Patty stond ook een blauwe maandag achter de desk van het programma.

  Maar inderdaad, wat moet je met Koos als je Aran hebt? Het zou me niks verbazen als Koos naar RTL komt om naast Boulevard volgend jaar Van der Vorst Ziet Sterren over te nemen.

 15. tim

  John de mol weet niks van TV, hij breekt alles af. Eerst Piet Paulusma nu het best scorende SBS6 programma. John heeft SBS alleen gekocht om z’n pilots te testen en door te verkopen aan buitnland

 16. Paula V

  Of te wel, SBS6 naar de knoppen helpen

 17. Andreas

  Deze screentests zijn niet voor eventuele vervanging, maar toevoeging. Er gaan meer bulletins komen van HvN.

 18. Ron

  ANP Nieuws. Alleen: Nederland is te klein voor 3. Moge duidelijk zijn…

 19. Ron

  Wordt straks gewoon een nieuwsrubriek gemaakt met de redactie van het ANP want ook Talpa… HvNL keert niet meer in de vorm zoals we gewend zijn terug. Verder zijn de quotjes van de presentatoren die het nu nog presenteren doorspekt met het intrappen van allemaal open deuren…

 20. Snake Charmer

  Gooi die naam dan ook meteen weg.

 21. Gwendolyn

  Waarom bevestigt Talpa altijd vanalles aan RTL Boulevard en RTL aan Shownieuws? Dat is toch raar?

 22. Oud Endemol

  Toch maar in het Engels: if it ain’t broke, don’t try to fix it.
  En alsof ze niet genoeg andere dingen te doen hebben aan die zenders.

 23. Lindeboom

  John de Mol kennende zal het wel weer een groot succes worden. Welke verlapte c artiest waar niemand op zit te wachten gaat hij nou weer uit zijn hoed halen, we zijn benieuwd. Denk hierbij aan een kansloos figuur als Petje Brard, ze verkoopt haar moeder voor een baantje bij de tv. dat doen ze trouwens allemaal als het moet. Stop kijken naar Talpa mensen. De Mol doet dit express hij wil het Nederlandse volk nog dommer maken met zijn se ks spelletjes in zijn programma’s en piramide’s.

 24. anymousin

  Paula V, inderdaad, zou niet de eerste zender zijn, die de Mol om zeep helpt.

  Mocht dat gebeuren, dan “hoop ik” dat RTL de deur dicht houdt voor al die “overlopers”, die straks met hangende pootjes willen terugkomen,

 25. Erik

  Hebben jullie weleens hier aan gedacht?

  John de Mol heeft altijd aangegeven ook een late night op 6 te willen. Wat nou als juist sbs Mathijs van Nieuwkerk weet binnen te halen hiervoor? Dit start dan om 22.50 of 23.00uur na HvN. Ook wil John meer Journalistiek op 6. HvN wordt hiermee meer nieuwswaardig en een goede lead-in voor de talkshow van Mathijs.

  Rtl heeft al veel gedoe met late night en zet in op Beau……

 26. Norvo

  @Erik: maar, hoe moreel bankroet en geldbelust moet Matthijs dan zijn als hij besluit op SBS een serieuze, journalistieke late night show te maken? Dat is loopbaan zelfmoord.

 27. Conchita Bratwurst

  Ik heb een beetje een deja vu.. HvN is zo’n beetje het enige constante bij de zender. Straks komen er weer allerlei zielige verhalen in de media over respectloos ontslagen presentatoren.. PR matig niet handig

 28. Erik

  @norvo
  Het is zeker een groot risico. Daarom duurt het ook zo lang en gonst het van geruchten. Eva schuift hierdoor door naar 19.00uur. Op npo1

  Maar Mathijs doet het alleen als hij straks veel vrijheid krijgt en veel geld op zn bankrekening. Als ik John was dan zou ik hier echt alles voor over hebben. Je zet in 1 klap je complete journalistieke imago een paar niveaus hoger. 6 wordt actueel en het valt straks met Linda erbij compleet op zn plek.

 29. Zonder Naam

  @Erik – Ik denk eerder dat Matthijs meegesleurd zou worden in de misère die SBS6 al is. Dat krijg je amper nog rechtgetrokken.

 30. Erik

  De talkshows bij rtl kunnen toch ook niet lager. Ik zie nieteens een heel groot verschil.
  Ik zeg het je: het is te stil bij Talpa. Daar gaat iets komen en hiermee vpalt alles op zn plek.

 31. Henk K.

  Hart van Nederland wordt ANP Nieuws rn Shownieuwd wordt Talpa Promotie & Pushing

 32. Mick

  Selma, Gallyon en Evelien zijn HvNL. Doe Sandra maar naar dat ANP Journaal.

 33. Lies

  @Henk K: klinkt logisch!
  Wel lullig dat je het ANP koopt en geen fatsoenlijke nieuws uitzending in elkaar kunt flantzen, qua concureentie met het Journaal en RTL Nieuws. Laat staan uitzenden wegens gebrek aan goede redactie en presentator/presentatrice….

 34. ano@niem.nl

  We kunnen kort zijin. Hart van Nederland gaat echt stoppen of wordt een veredeld bijproduct. De screentests zullen echt voor het ANP-Nieuws zijn.
  De Mol wil een volwaardig station met ANP-nieuws en een eigen nieuwsredactie.

 35. Jean la Taupe

  Zolang Airen Mylène maar blijft.

 36. Ellie

  Ongeloofwaardig nieuws met nieuwe presentatoren.
  Een nieuw debacle is in de maak. Als John denkt dat ie met het ANP net zo kan manipuleren als met de rest van z’n ‘nieuwsblokjes’ dan heeft ie het gruwelijk mis.
  Inpakken Berlusconi, het is er tijd voor.

 37. Mila

  Eindelijk! Ben die oude gezichten van Hart zat!! Daarom kijk ik ook niet meer. Tijd voor nieuwe frisse gezichten

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.