Hart-Selma: ‘Misschien vervangt John ons door jong’

Geplaatst op di 06 aug 2019 om 8:30

John de Mol zit met SBS 6 in een enorme spagaat. Hij was aanvankelijk van plan om de zender van het campingimago af te helpen door middel van flitsende studioshows vol ledlampen en ontsloeg daarbij Piet Paulusma. Maar toen kwam deze zomer ineens het succes van Chateau Meiland: na een hele serie flops, scoort de zender ineens met een familie onbekende Nederlanders. De Mol lijkt het nu over een andere boeg te gooien met de terugkeer van Man Bijt Hond en Lingo.

Maar wat gebeurt er met Hart van Nederland? De afgelopen maanden gingen er veel geruchten over dit programma: John de Mol zou het volledig op de schop willen gooien en de ietwat tuttige presentatrices om te ruilen voor jong en strak tv-talent.

De TROS Kompas trok aan de bel bij Hart-coryfee Selma van Dijk en vroeg haar: “Het heeft flink gerommeld bij SBS sinds de komst van John de Mol. Trek je je daar iets van aan?

Een beetje wel, geeft Van Dijk toe. “Er blijft altijd wel iets in je achterhoofd hangen. Ik word vijftig, misschien willen ze wel nieuwe, jonge gezichten bij Hart van Nederland.

Ze maakt zich er niet te druk om. “Ik kan er niets tegen doen, me druk maken heeft daarom weinig zin. Vijftien jaar geleden zou ik daar heel anders in staan, nu lig ik er niet wakker van.

Kan ze De Mol niet verblijven met een leuke facelift of wat extra rondjes door het bos? “Het enige wat ik ooit heb laten doen is mijn oogleden liften, omdat ze echt op mijn wimpers hingen. Verder ga ik niet aan de botox of hysterisch lopen lijnen, daar heb ik allemaal geen zin in.”

Foto: SBS, Nick van Ormondt
22 Reacties op “Hart-Selma: ‘Misschien vervangt John ons door jong’”


 1. RichardvdA

  Hopelijk gaat dat niet gebeuren, het team dat daar zit is gewoon prima. Ze bewijzen al jaren dat het goed werkt, zou zonde zijn als daar allemaal semi knappe huppelkutjes worden neergezet. Never change a winning team John. Dat moet je nou toch wel snappen?!

 2. Paul

  Wordt nog leuk als de oude garde er uit gaat.
  Processen over leeftijdsdiscriminatie?

 3. Meneer Kaktus

  Je kunt best een jaartje ouder zijn en toch nog middenin het leven staan.

 4. Laurens

  Het moet wederom worden gezegd: Piet was wederom de topscorer op Talpa 6 gisteravond. Wellicht Talpa 6 ombouwen tot een weer kanaal?

 5. Lau voorheen Laurens

  Zo bijzonder scoort HvNL ook niet meer. Zelfs in de zomer, waar ze normaal gesproken richting het miljoen kropen, is er geen enkele groei te zien.

  Ik blijf erbij dat een commerciële ouderenzender prima zou kunnen scoren. Net5 ombouwen naar zo’n zender en er HvNL naar toeschuiven zou prima kunnen. Hetzelfde geldt voor Lingo en Man bijt Hond. Dit gaat toch een veel te oud publiek trekken voor SBS6?

 6. Bep

  Ik verwacht dat hij ze dumpt maar dan kelderen de kijkcijfers ook, een grote groep ( Maxkijkers) zitten niet op ondeskundige, onnozele jonge meisjes te wachten.

 7. Mick

  HvnL kan prima blijven bestaan in de huidige vorm, RTL heeft ook al jaren EditieNL – wat een veel zwakkere concurrent is. Je kunt er dus prima een strakkere modernere variant met jongere mensen naast zetten. Maar ontdoe Hart van Nederland van dat lelijke goedkoop ogende decor, lelijke Visuals en dat babyblauw…

 8. Zonder Naam

  De laatste tijd zat Airen daar vaak (vakantie-invalster?). Het ‘klopt’ op de een of andere manier wel; ze is hier het type voor. Maar een heel team vol knappe mensen van rond de dertig zou toch iets zielloos hebben.

 9. TWat een onzinnig artikel

  Talpa heeft een keer een klein succesje gehad met een ondermaats programmatje voor de oude t okkie doelgroep en dat zou dan de ommekeer in denken moeten zijn.

  Onzinnig, Talpa heeft zenders die vooral door de geldgraaicultuur worden gedomineerd. De kijker is ondergeschikt. Slechte redacties, snuivende zo geheten BN’ers die net zoals Gorden om de geldbeluste niet sympathieke leider Sjon heen draaien om voldoende geld te kunnen aftikken met vooral gebakken lucht.

  Nee 1 zwaluwtje maakt geen zomer. De gunfactor bij die kliek van snuivers, toch Gorden !!, is dicht bij het absolute nulpunt en gaat ook niet verbeteren met oude afgelikte meuk van droevige programma’s.

  Stekker er uit is het enige wat goed is voor kijkend Nederland.

 10. Erfgooier

  In ieder geval die mompelende Santegoed eruit!! Onverstaanbaar die man!!!!

 11. FlyingLotus

  Jong en strak, mag er graag naar kijken. Niet naar die provinciale tuttebollen met hun MS mode look.

 12. Dwaasfrouke

  Komt Piet nu ook weer terug?

 13. Lourens

  @twat een onzinnig artikel. Helder betoog. Gunfactor is compleet wegnaar Talpa / De Mol kliek.

 14. ano@niem.nl

  Uiteindelijk gaat Hart van Nederland verdwijnen voor een eigen nieuwsdienst.

 15. 123

  Ik ben gestopt met kijken sinds Cilly en Milika zonder pardon aan de kant werden gezet. Nog steeds: onbegrijpelijk. Dat vonden meer kijkers, want daarna kwam HvNL in een diep dal terecht.

 16. MediaPrak

  Mw van Dijk kan zo aan de slag bij Max. En dat moet ze, zien als een compliment.

 17. kingkorn

  linda de mol is ook al oud maarja die kan makkelijk een botoxje betalen

 18. Samantha

  Kan niet begrijpen wat mensen leuk vinden aan meiland vreselijk

 19. Mike

  Piet Paulusma alsnog een contract geven voor SBS6

 20. Bep

  @Samantha, het is tijdelijk, mensen zijn ze ook zo weer zat.
  Meiland is een aandachtsgeile, vloekende, valse man.Achter de rug van de gasten praat hij slecht over ze.Nare eigenschap.

 21. A.M.

  Hopelijk blijven alle presentatrices bij HvNld, want ze doen het prima. We zitten niet op jong spul te wachten!

 22. Jordao

  De Mol denkt alleen dat jong en strak meer invulling geven. Het is alleen het uiterlijk dat moet scoren. Inhoudelijk wordt het totaal niks. Laat jong en strak maar shownieuws presenteren met alle nietszeggende onderwerpen, zijn ze meer op hun plek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.