Hart-Selma: ‘Misschien vervangt John ons door jong’

John de Mol zit met SBS 6 in een enorme spagaat. Hij was aanvankelijk van plan om de zender van het campingimago af te helpen door middel van flitsende studioshows vol ledlampen en ontsloeg daarbij Piet Paulusma. Maar toen kwam deze zomer ineens het succes van Chateau Meiland: na een hele serie flops, scoort de zender ineens met een familie onbekende Nederlanders. De Mol lijkt het nu over een andere boeg te gooien met de terugkeer van Man Bijt Hond en Lingo.

Maar wat gebeurt er met Hart van Nederland? De afgelopen maanden gingen er veel geruchten over dit programma: John de Mol zou het volledig op de schop willen gooien en de ietwat tuttige presentatrices om te ruilen voor jong en strak tv-talent.

De TROS Kompas trok aan de bel bij Hart-coryfee Selma van Dijk en vroeg haar: “Het heeft flink gerommeld bij SBS sinds de komst van John de Mol. Trek je je daar iets van aan?

Een beetje wel, geeft Van Dijk toe. “Er blijft altijd wel iets in je achterhoofd hangen. Ik word vijftig, misschien willen ze wel nieuwe, jonge gezichten bij Hart van Nederland.

Ze maakt zich er niet te druk om. “Ik kan er niets tegen doen, me druk maken heeft daarom weinig zin. Vijftien jaar geleden zou ik daar heel anders in staan, nu lig ik er niet wakker van.

Kan ze De Mol niet verblijven met een leuke facelift of wat extra rondjes door het bos? “Het enige wat ik ooit heb laten doen is mijn oogleden liften, omdat ze echt op mijn wimpers hingen. Verder ga ik niet aan de botox of hysterisch lopen lijnen, daar heb ik allemaal geen zin in.”

Foto: SBS, Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen