Nieuws over ontslagen bij Hart haalt ook Shownieuws

Geplaatst op wo 11 sep 2019 om 9:30

De AD-primeur over het ontslag van Gallyon van Vessem en Selma van Dijk bij Hart van Nederland heeft dinsdagavond laat ook zusterprogramma Shownieuws gehaald. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. John de Mol heeft er geen geheim van gemaakt dat hij Hart van Nederland op de schop wil gooien en daar hoort volgens het AD het ontslag van deze presentatrices bij. Talpa wil het nieuws nog niet bevestigen, maar Talpa’s Shownieuws nam de AD-primeur gisteren vast over.

Shownieuws kon niet om het nieuws heen. “Dan is er nog een bericht over onze collega’s van Hart van Nederland“, zei presentatrice Airen Mylene.

Evert Santegoeds daarop: “Ja, dat is een bericht dat vanavond ineens verscheen op de website van het AD. Het nieuws zou zijn dat Selma van Dijk en Gallyon van Vessem zouden vertrekken bij Hart van Nederland. Niet vrijwillig, maar het zou zo zijn afgesproken.”

Vervolgens werd de reactie van Talpa herhaald dat Hart van Nederland wordt versterkt, etcetera, etcetera. “Daar laat Talpa het op dit moment bij.”

Lees ook: ‘John de Mol ontslaat Hart-sterren Gallyon en Selma’ (gisteren)

Foto: SBS
28 Reacties op “Nieuws over ontslagen bij Hart haalt ook Shownieuws”


 1. Guttegut

  Als Gallyon getroost wil worden bied ik me graag aan.

 2. Dr phil

  Shownieuws met toestemming van mijnheer de mol niet luisteren dan vlieg je der uit top john mag dan die namaak zoon ook opdonderen

 3. Er ist wieder da

  Zie der liever dan lilluke Wendy.

 4. joke

  John de Mol is zo dom bezig, totaal aan t vervreemden van de kijker. Neem een voorbeeld aan Peter van de Vorst die luisterrt nar de kijkers en doet aanpassingen.

 5. Mick

  Geef beide warme gezellige dames een mooi ochtendprogramma, dat mist de zender. In de ochtend is SBS6 gewoon niet aanwezig.

 6. #NPO kijker - de enige echte#

  Roddel Angela de Jong

  Roddels maakt meer kapot dan je lief is.

 7. No. 14

  John Der Moll: “Hoezo de ‘zuivering’ is begonnen? Die alte Linda darf bleiben.”

 8. Pepsi Cola

  Dat Shownieuws is ook niet onafhankelijk meer. Kritieke berichtgeving over de eigen stal is een no go bij Stasi Talpa.

 9. Curryworst

  Wat een armoedig toneelstukje weer bij Shownieuws.
  Alsof ze niet zouden weten dat hun directe collega’s op de schopstoel zouden zitten. De programma’s volgen elkaar direct op en waarschijnlijk staan ze in dezelfde studio. En anders zien ze elkaar dagelijks wel in de wandelgangen en bij het koffieapparaat.
  Nee, dan maar even een AD online “nieuwtje” oplepelen.

 10. MolTalk

  De strategie van Talpa is toch juist het opwarmen van oude kliekjes? En dan nu paar oude dames eruitgooien? Dat staat toch haaks op dat beleid?

 11. Anja

  Hij heeft gelijk ook , je moet toch eens een keertje proberen te veranderen.
  Niet dat ze slecht waren of niet aardig en vriendelijk hoor daar ligt het niet aan.
  Gewoon wat andere gezichten erop en dan gelijk tegen de kijker en de nieuwe presentatie zeggen dat dit maximaal twee jaar gaat duren en dan weer wat frisse mensen erop.

 12. Samantha

  Denk dat deze dames wel passen bij de nieuwe ontbijt nieuws wat Rtl wil maken

 13. "Veronicæ Doet Het?....Beter!";

  Het ontslag van Edwin Evers was nog maar het begin…..

 14. "Veronicæ Doet Het?....Beter!"; 

  Ik klets uit mijn nek. Edwin is niet ontslagen.

 15. Vivienne

  Dat niet meer vrouwen in opstand komen tegen deze leeftijdsdiscriminatie. Het is echt stuitend wat er gebeurt. Kerels mogen altijd blijven zitten tot hun pensioen, terwijl vrouwen met doorzichtige smoesjes worden geloosd zodra ze de 45 gepasseerd zijn. Het wordt echt tijd dat we hier eens flink boos over worden met z’n allen.

 16. Yoshi

  alleen Linda mag blijven

 17. kijker

  van mij mag heel SBS van de buis.

 18. @Vivienne

  Hulde, helemaal met je eens. En ik ben een MAN !

 19. Joop55

  Talpa, dé The Trump Organization onder mediabedrijven, het riekt naar één grote machtsgeilheid.

 20. sukkel

  Zijn zusje mag altijd blijven

 21. #NPO Kijker - de enige echte#

  Ok ik ben best fan van John de Mol, maar nu begint het toch echt weer door te slaan bij Talpa. Willen ze hier weer een strak showtje van maken met ledlampen?? Talpa leert het echt niet, mensen willen echte mensen. Geen Wendy’s, Gordon’s en Jandino’s.

 22. Dennis de Stengel

  Ben benieuwd wat John de Mol van plan is. Gaat het concept op de schop of wordt er slechts veranderd.

 23. nederland is te koop

  nu.nl
  Selma van Dijk (50) en Gallyon van Vessem (50) hebben vorige week van Talpa te horen gekregen dat zij moeten stoppen met de presentatie van Hart van Nederland, meldt het AD.

  Van Vessem begon in 1995 met de presentatie van Hart van Nederland. Ze stopte in 1997, maar keerde in 2006 weer terug. Van Dijk begon in 2003 bij het programma.

  Jacqueline Hekkers van Talpa kan het nieuws tegenover NU.nl niet bevestigen of ontkennen. Wel zegt ze dat het klopt dat er op korte termijn veranderingen zullen plaatsvinden bij Hart van Nederland.

  “Daarbij wordt naar alles gekeken: vormgeving, het decor, de digitale omgevingen en ook naar presentatie. Hierover zijn eind vorige week met de presentatrices individuele gesprekken gevoerd en er volgen nog meer gesprekken”, aldus Hekkers.

  “Over de inhoud hiervan hebben we vertrouwelijkheid met elkaar afgesproken en aan die afspraken houden we ons.”

  Hart van Nederland wordt crossmediaal nieuwsmerk
  Twee weken geleden werd bekend dat Hart van Nederland en Shownieuws op korte termijn worden uitgebouwd naar een crossmediaal nieuwsmerk. De eigen nieuwsdienst die eerder was aangekondigd door Talpa, bevindt zich nog in de onderzoeksfase.

  “Hart van Nederland is zo’n sterk merk dat we dat verder willen uitbouwen”, zei Hekkers. “Dat heeft de komende tijd de absolute prioriteit. En daarnaast onderzoeken we wat we nog meer met nieuws kunnen doen.”

 24. Nb

  Is Wendy al op het matje geroepen bij Talpa? Want haar hele entree bij Talpa is een clusterfuck in de publiciteit geweest.

 25. LLRV

  “Er wordt naar alles gekeken, echt naar alles gekeken. Geen mededelingen. Afspraken in vertrouwelijkheid. Niet speculeren!”. Zich niet in iets kunnen herkennen. Doodzwijgen. Linda met 70 nog op s’broers buis. Shownieuws weet van nix. Bij Nu.nl zou men in dit soort gevallen de commentaar funtie acuut sluiten. Prachtig stasi verhaal. Gelukkig heeft de Mol niet een grote Nederlandse nieuwsorganisatie in handen …

 26. LLRV

  … wie is eigenlijk Wendy’s derde persoon in haar omgeving? #snuiven #coke #hoewerktwitter #haattegenchantalgeliket

 27. FlyingLotus

  oude taarten, wegwezen. Vers en sappig vlees er in.

  Een knappe twintiger of vroeg in de dertig, kijk ik veel liever naar dan deze seksloze typetjes.

 28. BRAAK

  John de Mol is ziek, ernstig ziek, in zijn hoofd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.