NPO 1 geeft Renze Klamer late-lateshow op vrijdag

Renze Klamer maakt flinke stappen bij de publieke omroep. Na zeven maanden de dagelijkse talkshow Na Het Nieuws te hebben gepresenteerd op themakanaal NPO 1 Extra, krijgt hij nu een wekelijke talkshow op vlaggenschip NPO 1. Dat heeft hij gisterenavond onthuld in RTL Boulevard. Het gaat om een heuse late-lateshow, zoals Paul de Leeuw die in 2017 had met Lekker Laat. Klamer is vanaf het voorjaar elke vrijdagavond te zien ná de late talkshow en het late NOS Journaal.

Het wordt geen zwaar journalistiek programma, aldus Klamer. “Het wordt niet een journalistiek programma. Het wordt ietsje lichter. Je moet het eigenlijk zo zien: op dat moment is het twaalf uur ’s avonds op vrijdagavond, dan kijk je tv en dan denk je: ga ik nou slapen of ga ik misschien nog iets kijken waar ik een beetje blij van word? Dat je met een glimlach naar bed gaat.”

Klamer gaat werken met duogasten, zoals we dat ook al van Linda’s Zomerweek kennen. “De gasten zijn een heel belangrijk onderdeel van het programma. We willen echt wel mensen die gewoon bekend zijn, maar omdat het twee gasten zijn, willen we ook een leuke combi creëren.”

De carrière van Klamer zit in een stroomversnelling sinds zijn overstap van de EO naar KRO-NCRV. Recentelijk was hij shownieuws, vanwege zijn scheiding van The Voice-kandidaat Pearl Jozefzoon.

Foto: BNNVARA, Tom Cornelissen

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen