NPO 1 geeft Renze Klamer late-lateshow op vrijdag

Geplaatst op wo 23 okt 2019 om 8:15

Renze Klamer maakt flinke stappen bij de publieke omroep. Na zeven maanden de dagelijkse talkshow Na Het Nieuws te hebben gepresenteerd op themakanaal NPO 1 Extra, krijgt hij nu een wekelijke talkshow op vlaggenschip NPO 1. Dat heeft hij gisterenavond onthuld in RTL Boulevard. Het gaat om een heuse late-lateshow, zoals Paul de Leeuw die in 2017 had met Lekker Laat. Klamer is vanaf het voorjaar elke vrijdagavond te zien ná de late talkshow en het late NOS Journaal.

Het wordt geen zwaar journalistiek programma, aldus Klamer. “Het wordt niet een journalistiek programma. Het wordt ietsje lichter. Je moet het eigenlijk zo zien: op dat moment is het twaalf uur ’s avonds op vrijdagavond, dan kijk je tv en dan denk je: ga ik nou slapen of ga ik misschien nog iets kijken waar ik een beetje blij van word? Dat je met een glimlach naar bed gaat.”

Klamer gaat werken met duogasten, zoals we dat ook al van Linda’s Zomerweek kennen. “De gasten zijn een heel belangrijk onderdeel van het programma. We willen echt wel mensen die gewoon bekend zijn, maar omdat het twee gasten zijn, willen we ook een leuke combi creëren.”

De carrière van Klamer zit in een stroomversnelling sinds zijn overstap van de EO naar KRO-NCRV. Recentelijk was hij shownieuws, vanwege zijn scheiding van The Voice-kandidaat Pearl Jozefzoon.

Foto: BNNVARA, Tom Cornelissen
11 Reacties op “NPO 1 geeft Renze Klamer late-lateshow op vrijdag”


 1.  

  Binnen de NPO is hij de gedoodverfde opvolger van Mattijs die vanaf volgend seizoen doorgraait bij Talpa.

 2. Nils Holgersson

  En wederom na het nieuws.

  Als dat maar geen Swiebertje-effect wordt!

 3. Curryworst

  Oh leuk, na Nieuwsuur schakelen we over op Pauw en blijven vervolgens hangen voor het late journaal om tenslotte het programma van Klamer te consumeren.
  Lekker 2 1/2 uur lang dezelfde onderwerpen absorberen: Trump, Syrië, asielstromen, Boris Johnson en Brexit.

 4. Beterweter

  Klamer is naar BNNVARA gegaan, niet naar KRONCRV.

 5. Nijl

  Goeie actie van NPO. Klamer kan meters maken en groeien. Is er nog niet maar ik vind m beter dan v.b Beau en Genee

 6. M

  Ik snap het wel van de NPO, inderdaad zeer talenvol. En inderdaad zoals Nijl hierboven al zegt nu al beter dan Beau. En over Genee hoeven we het m.i. al helemaal niet te hebben.

 7. jan

  ken die hele gast niet, ga ik zo maar houden ook denk ik.

 8. Grover

  Puur door zn lekkere bekkie.

 9. Suzy Wang

  Is hij niet vd eo?

 10. aammehoela

  Dus in de nacht vanaf zeg maar kwart over 12. Nou ja, wie weet is het de moeite waard om het eens terug te kijken.

 11. Feut

  Renze klamer klinkt als een geslachtsziekte .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.