SBS 6 niet met eigen talkshow om 22.30 uur

SBS 6 gaat in geen geval een eigen talkshow programmeren om 22.30 uur, zoals NPO 1 (vanaf januari) en RTL 4 dat wél hebben. Dat heeft John de Mol vrijdagavond gezegd in De Wereld Draait Door. De Mol kondigde in juni 2018 in de allerlaatste RTL Late Night een SBS 6-talkshow aan. Hij noemde 2019 als startdatum, maar sindsdien hebben we er nooit meer wat over gehoord. Vrijdag werd hij in DWDD gevraagd of SBS 6 óók wat nieuws gaat doen om 22.30 uur, maar dat is niet zo.

De Mol antwoordde: “Wat wij om half elf op SBS 6 doen staat vast, want dat is al twintig jaar Hart van Nederland en dat ga je nooit veranderen, maar we zijn wel aan het kijken om nu echt een beetje gast te geven om het te verbeteren, ook inhoudelijk.”

Doelend op het ontslag van presentatrices Gallyon van Vessem en Selma van Dijk vroeg tafelheer Marc-Marie Huijbregts vervolgens: “Ben jij dan ook degene die zegt: ‘Hart van Nederland is hartstikke goed, maar er moeten jongere presentatrices op.’

De Mol: “Nee, dat ben ik niet per definitie, maar dat gebeurt in vergaderingen. Je weet hoe het gaat, jij werkt ook bij televisie. Bij RTL 4 is hetzelfde gebeurd bij het nieuws. Als je bij de tv gaat werken, dan is er een bepaalde houdbaarheidsdatum. Dan vind ik het altijd gek dat mensen daar een beetje verbaasd op reageren.”

Is het niet een beetje raar dat oudere tv-vrouwen altijd de klos zijn? “Het heeft niet alleen maar met leeftijd te maken, want in het buitenland heb je voorbeelden van mensen die dik in de zeven zijn en op televisie schitteren, maar dat zijn wel de uitzonderingen die de regel bevestigen en niet andersom.”

Lees ook: Erland Galjaard: ‘Hart blijft, ook als er talkshow komt’ (5 september)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen