‘Selma van Dijk vliegt er alsnog uit bij Hart van NL’

Geplaatst op wo 23 okt 2019 om 9:30

Het is een kwestie van tijd voordat ook Selma van Dijk er alsnog uitvliegt als presentatrice van Hart van Nederland. Dat werd gisterenavond gesuggereerd aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. Beau sprak in zijn programma met de ontslagen Hart-ster Gallyon van Vessem. Haar naam én die van Selma werden al geruime tijd in verband gebracht met ontslaggeruchten, maar uiteindelijk werd alleen Gallyon de laan uitgestuurd. Het ontslag van Selma volgt mogelijk nog.

Beau: “Jullie waren gewoon echt de basis, want ik geloof dat jouw collega er nu ook uit vliegt. Dat gaat toch waarschijnlijk ook gebeuren?

Gallyon: “Over Selma gaan die verhalen, maar dat moet je gewoon maar aan Selma vragen.”

Beau: “Je bent nu ineens heel politiek geworden.”

Gallyon: “Nee, maar ik praat hier voor mezelf en ik vind dat echt Selma haar verhaal. We kennen elkaar hartstikke goed. Ze is echt een vriendin van me, maar zij moet haar verhaal vertellen en ik doe het mijne.”

 

Begin augustus gaf Selma zelf al aan niet uit te sluiten dat John de Mol haar zou vervangen door een jongere vrouw. “Ik word vijftig, misschien willen ze wel nieuwe, jonge gezichten bij Hart van Nederland.

Lees ook:
SBS 6 test nieuwe presentatoren voor Hart van NL (9 juli)
Hart-Selma: ‘Misschien vervangt John ons door jong’ (6 augustus)
‘John de Mol ontslaat Hart-sterren Gallyon en Selma’ (10 september)
Nieuws over ontslagen bij Hart haalt ook Shownieuws (11 september)
‘Airen Mylene pikt baantje ontslagen Hart-sterren in’ (12 september)
SBS ontslaat Gallyon van Vessem bij Hart van Nederland (3 oktober)
Angela de Jong vindt John de Mol een seksist (4 oktober)
Gallyon van Vessem ligt er na vanavond uit bij SBS 6 (21 oktober)
Gallyon na Hart-afscheid: ‘Het voelt surrealistisch’ (22 oktober)
Gallyon en AD-Angela gaan John fulmineren bij Beau (22 oktober)
Gallyon tegen Beau: ‘Waarom sprak jij John niet aan?’ (vandaag)

Foto: SBS, Nick van Ormondt
51 Reacties op “‘Selma van Dijk vliegt er alsnog uit bij Hart van NL’”


 1. Wout

  Triest. En Linda mag lekker zitten blijven.

 2. Albert Verlinken

  Klinkt natuurlijk plat maar als een aantrekkelijke FHM dame het ook kan presenteren dan ben ik voor!

 3. Curryworst

  Dat Beau lijkt wel een RTL Boulevard op de late avond.

  Gaat hij ook hand in eigen boezem steken en het leeftijdsontslag van RTL-collega Margriet Spijker behandelen in één van de komende uitzendingen?

 4. Whitedog

  Het blijft lullig dat ze eruit moet. Ik vond het idd wel hypocriet te doen alsof alleen John de Mol dit soort keuzes maakt. SBS heeft een paar jaar geleden ook al een aantal HvNL dames eruit gezet om dezelfde reden. Selma is gewoon de volgende en daarna Marlayne Sahupala eracheteraan, want ook zij tikt over 1.5 jaar de 50 aan.

  RTL heeft ook verschillende dames de deur uitgewerkt omdat ze te oud werden. Caterine Keyl, Margriet Spijker idd, Nance, etcetera.

  En RTL zal ook niet een contract aanbieden aan Gallyon van Vessem.

 5. Joost

  Hoe treurig of onterecht het ook lijkt, kijk eens naar de kijkcijfers van Hart van Nederland… Gisteravond ook weer slechts 499.000 terwijl het ooit de sterkhouder van SBS6 was. Er móet dus wel iets gebeuren.

 6. Sjaak

  Als je hoofdzakelijk om je uiterlijk aangenomen wordt en je hebt te weinig inhoud dan loop je een risico.

 7. Bertje Veer

  Houdbaarheidsdatum is geen leeftijd. Het is goed voor je carrière en je werkplezier, en voor die van je opvolgers, om elke 5-10 jaar een stap te maken. Afwisseling is ook prettig voor de kijker. Dat geldt ook voor iemand van 30 of 40 die al 10 jaar op hetzelfde programma zit.

 8. Sjaak

  @Bertje Veer Wed 23 Oct 2019 om 9:51
  Precies, vrouwen maken alles persoonlijk en voelen zich direct aangevallen. In dit geval niet terecht want zowel van mannen als vrouwen wordt het contract niet verlengd. Waarom moet je van vrouwen het contract verplicht verlengen en van mannen niet?

 9. Anja

  En nu wat gaan ze nu doen ?.

 10. Pauline

  Is men op dat gebotoxte gezicht van Linda nog niet uitgekeken ?
  Jammer dat het zijn zus is, anders had ze ook moeten vertrekken.

 11. Dartsfan

  Jaja houdbaarheidsdatum… en Philippe Freriks, André van Duin?? Zijn al in de 70. Of telt die houdbaarheidsdatum soms alleen voor vrouwen?

 12. Johnny👀

  Dat mens ziet er ook echt niet uit dus is het logisch dat ze op moet hoepelen.

 13. Dennis

  heel lullig dat Wendy van Dijk er nog zit.
  Twee dure programma’s laten floppen en de derde, superkids, volgt.

  Maja ze is de vrouw van Erland en Linda de zus van John.
  Senna en Galionne zien er nog beter uit dan die botox koppen.

 14. Nieuwswaarde

  @Johnny👀
  Wed 23 Oct 2019 om 10:14

  Smaken verschillen. Mensen die dat niet begrijpen, doen er beter aan te zwijgen.

 15. Vera Storm

  Steeds wordt aangehaald dat John het specifiek over leeftijd had in DWDD. Dat heeft hij helemaal niet zo gezegd. Het zou wel lullig zijn ja, als een Gallyon weg moet louter om leeftijd terwijl ze wel kwaliteit in huis heeft, dan is dat gek. In tv-land Amerika bijvoorbeeld, wordt daar juist veel waarde aan gehecht. Als het ook nog eens leuk smoelt is dat meegenomen, maar een ‘anchor’ betekent daar ook echt iets. Daar kun je rustig tot je 80ste mee, als de gezondheid dat toelaat. Aan de andere kant is afwisseling niet per definitie negatief, kan verfrissend werken. Voor beide partijen. Soms gaat dat gedwongen en is dat zuur. Iemand als Gallyon komt heus wel weer aan de bak. Als haar leeftijd op de rest van de arbeidsmarkt tenminste ook niet zo’n rol speelt. Want medialand is echt niet het enige stukje waarbinnen je boven de 50 moeilijker aan de bak komt…

 16. WaveX

  DWDD als moreel kompas. Terwijl het nu een grote sluikreclame is geworden voor Action haarverf en krampachtige “ Forever Young” look voor oudere en belegen mannen die op jacht zijn naar wulpse groene blaadjes.

 17. Ron

  Het was een slap gesprek. Sowieso was de hele uitzending weer geen doorkomen. De hittepetitten van Blue Circle hadden gisteren eens bedacht om een soort ‘Vinger aan de Pols’ aflevering te maken blijkbaar, zo red je het niet…

 18. Yvonne

  Zelf vind ik Selma en Gallyon veel sympathieker overkomen op tv. Linda DOET gewoon , die anderen ZIJN gewoon. Dat zie je, voel je en hoor je.

 19. einde TV

  Waarom besluit John dan niet dat Linda alleen nog achter de schermen aan het werk mag bij Talpa. Nieuwe formats bedenken, nieuw talent de kans geven en bouwen aan een nieuwe TV toekomst. Nee Linda moet met haar opgeblazen lijf de boel redden, waarschijnlijk tot het moment dat er geen botox en andere zaken meer beschikbaar zijn om haar representatief op tv te laten verschijnen. John, als jij van mening bent dat oudere vrouwen geen plek hebben op tv zul je dat wat consequenter door moeten voeren. Patty Brard en Linda, tijden veranderen volgens John!!

 20. Yvonne

  @Ron….. het was inderdaad ontzettend saai.

 21. Yvonne

  Kom maar met feiten.
  Niet met loze kreten.
  Pannrnkoek.

 22. einde TV

  Het maakt overigens ook niet uit wie er bij Talpa gaat werken of ontslagen wordt, het is alleen Linda met haar oudere formats die het verschil kunnen maken.

 23. Yvonne

  Kom maar met feiten.
  Niet met loze kreten.
  Pannenkoek.

 24. Sjaak

  @einde TV Wed 23 Oct 2019 om 11:26
  Precies, John de Mol heeft met Linda een aantal succesvolle programma’s en probeert nu de bestaande programma’s te verbeteren. Doet hij goed.

 25. einde TV

  @Yvonne, voer die handeling nou maar uit… dan zie je het zelf. Ik hou er nu over op en wens je veel succes met je vele posten per dag onder verschillende namen.

 26. Yvonne

  Je houdt het dus bij loze kreten.

 27. einde TV

  @Sjaak, het probleem is dat John juist niet goed is om bestaande formats in de goede zin te veranderen. Hij jaagt de (relatief oudere) hart van NL kijker weg en er zullen geen jongere kijkers voor terugkomen…

 28. Yvonne

  Bluffers, stakkers en betweters.
  Hilarisch.

 29. Sjaak

  @einde TV Wed 23 Oct 2019 om 11:16
  John heeft niet gezegd dat oude vrouwen niet meer op TV mogen zijn. Hij heeft gezegd dat de houdbaarheid van sommige mensen verloopt. Jij maakt er een vrouwen en discriminatie verhaal van omdat je een hekel aan John de Mol hebt. Je zoekt een stok om de mol te slaan. Je probeert een anti SBS6 sfeer te maken.

 30. Bart

  @Sjaak Dat het bij vrouwen vaker gebeurd is waar. Ook bij mannen gebeurd het. Kijk naar Henny Huisman, Ron Brandsteder, Rob Fruithof, Hans van Wilgenburg en recenter Valerio Zeno, Dennis Weening en Eddy Zoëy. (die laatste is weer terug)
  Als het echt om die houdbaarheidsdatum gaat dan horen Wendy en Gordon er nu als eerste uit te vliegen.

 31. einde TV

  @Sjaak, ik vind John een vakman, die respect verdient, maar hij gaat nu in de breedte zich met zaken bemoeien waar hij niet sterk in is. En als hij het niet discriminerend bedoelde, dan is mijn commentaar vooral dat hij het enige onderscheidende programma van SBS weer wil omtoveren naar een strak en glad formatje met een paar knappe koppen. En ik denk dat de kijker daar niet naar op zoek is.

 32. Victoria

  Voor een programma als ‘Eigen huis en tuin’ ofzo, waar sponsors achter zitten, snap ik eerder dat het gezicht jong en fris moet zijn wat mij ‘het merk’ past. Maar een nieuwsprogramma? Laat me niet lachen.

 33. einde TV

  @Sjaak, ik probeer overigens geen anti SBS sfeer te creëren, maar ik hou er persoonlijk niet van als feiten verdraait worden. SBS draait beter, maar er is nog héél veel meer succes nodig om een brede zender succesvol te laten zijn. En mijn mening is dat het in Nederland niet anders kan dan dat SBS en RTL een vorm van samenwerken moet gaan vinden. Er wordt gevochten om formats, ze moeten verplicht worden aangepast of een andere presentator moet het gaan doen en de paar sterke titels die Nederland nog maar rijk is worden ook nog eens naast elkaar geprogrammeerd.
  SBS en RTL jagen de kijker weg, de strijd tussen de ego’s kent alleen maar verliezers op de langere termijn. En dat is waarom ik kritisch durf te zijn op SBS, maar ook op RTL. En dat kunnen maar weinig mensen hier.

 34. gtstfites

  Gewoon die 2 aannemen + Piet Paulesma bij RTL en om 22:30 4 in het Land tegenover Hart van Nederland zetten.

 35. Npo fanaat

  Nog een paar jaar en dan is het voorbij met RTL.

 36. Paul S.

  Ja, gtst weg en vanaf 20.00 uur gaan programmeren.
  Eva en Beau kunnen dan om 22.00 uur beginnen.
  Een beter tijdstip voor de werkenden.

 37. Ellen

  Als Merel Westrik lef heeft dan moet ze dit aankaarten bij Linda de Mol in Ladies Night.

 38. xandertje

  Celine Huismans zal wel de nieuwe worden. Snap niet dat zij niet een grotere rol krijgt. Let op, zij krijgt echt veel meer te doen binnenkort…

 39. einde TV

  @Paul S, ja daar ben ik het dus volledig mee eens. Talkshows kunnen sowieso beter om 22:00 uur beginnen.

 40. Mousy

  @Paul S., om 22.00 of om 22.30 het wordt sowieso geen kijkcijferkanon, ook niet met Eva.

  @einde TV, beter tijdstip voor de werkenden? Wat een onzin men kijk nu toch om 23.00 naar Pauw (en voorheen naar Eva)

 41. Suzy Wang

  Dikke Doeiiiiiiiiii.

 42. einde TV

  @Mousy, ik denk dat de (potentiele) groep van kijkers groter wordt, ook voor Pauw.

 43. Mike

  @Einde TV, je bent actief zeg vandaag, heb je niets beters te doen, maar goed, ik denk dat het wel waar is dat SBS en RTL op deze manier alleen maar de kijker wegjaagt. Samenwerken is de enige optie.

 44. Bart

  @gtstfites Er komt een nieuw nieuwsprogramma op RTL5. Ik vermoed een soort 5 in het land/Actienieuws achtig. Dat zou o.a. Gallyon kunnen gaan doen.

 45. einde TV

  @Bart, heb je een bron? Wat zou dat zijn dan?

 46. Mok

  HVN is HVN niet meer omdat meer een plughow is voor de mislukte programma’s van sjonnie. Hetzelfde gaat op voor shownieuws, die hele desk zit er tot aan hun oksels in bij sjonnie de sloper

 47. aammehoela

  Het is gewoon leeftijdsdiscriminatie. Maar je kunt tegenwoordig van alles beweren en volhouden dat dat de waarheid is. Ene Trump werkt net zo. Het bewijs is geleverd dat hij heel smerige politieke trucjes heeft gebruikt maar “de waarheid” is dat de democraten hem willen lynchen. En geheel Amerika zou impeachment al moe zijn. Onzin natuurlijk, een meerderheid van de Amerikanen wil van hem af. Alleen de Republikeinen blijven kortzichtig en tegen beter weten in hem steunen.

 48. Jenna

  @aammehoela
  Ben je nu echt zo eenzaam dat je dagelijks op een mediasite moet gaan zitten raaskallen over je obsessie? Probeer eens vrienden te krijgen.

 49. What the world needs

  Donald J. Trump
  ▶46th President of the United States of America
  👏👏👏

 50. Reaguurder 2.0

  De oudere presentatrices worden bewust ontslagen/vervangen zodat Linda te allen tijde de nummer 1 blijft… lijkt gewoon een strategie.

 51. Erwin

  HvN. Haal alle tokkies uit dit land weg en niemand kijkt meer. Dus waar hebben we het over? Ah, ja, 80% van de bevolking. Het is gewoon zielig.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.