‘NTR moet tv maken voor stemmers Baudet en Wilders’

De NTR moet televisie gaan maken voor stemmers van Thierry Baudet en Geert Wilders, want zij worden niet vertegenwoordigd bij de NPO. Dat vindt EO-ster Tijs van den Brink, zegt hij in zijn column. Van den Brink wijst erop dat er wel een rechtse omroep is (WNL), maar geen populistisch-rechtse omroep. “Dat kun je de NPO echter niet verwijten. De NPO richt geen omroepen op, de NPO biedt onderdak aan omroepen. Burgers richten omroepen op“, aldus de tv-ster.

Die rechtse mensen moeten maar een omroep beginnen, aldus Van den Brink. “Een omroep oprichten kost tijd. Dat snap ik. Tot die tijd is er misschien een andere oplossing. Er is namelijk één omroep die tot taak heeft programma te maken voor doelgroepen die anders onderbelicht blijven: de NTR.”

De NTR is een taakomroep. “Die omroep is ‘speciaal voor iedereen’ zegt ze op haar website. Dus misschien ook wel speciaal voor populisten, voor FvD-ers en PVV-ers, voor klimaatsceptici en immigratiesceptici.”

De achterbannen van Baudet en Wilders zouden dus juist méér NPO moeten willen, aldus Van den Brink. Hij voelde zich gekrenkt toen Baudet op de verkiezingsavond een hele meute opriep tot een anti-NPO-leus.

Het deed Van den Brink denken aan de kreet ‘Willen jullie meer of minder Marokkanen?’. Toch spant hij geen rechtszaak aan. “NPO-er zijn is iets anders dan Marokkaan zijn.

De column van Tijs van den Brink kunt u lezen op de NPO Radio 1-site.

Foto: NPO

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen