‘NTR moet tv maken voor stemmers Baudet en Wilders’

Geplaatst op ma 01 apr 2019 om 12:30

De NTR moet televisie gaan maken voor stemmers van Thierry Baudet en Geert Wilders, want zij worden niet vertegenwoordigd bij de NPO. Dat vindt EO-ster Tijs van den Brink, zegt hij in zijn column. Van den Brink wijst erop dat er wel een rechtse omroep is (WNL), maar geen populistisch-rechtse omroep. “Dat kun je de NPO echter niet verwijten. De NPO richt geen omroepen op, de NPO biedt onderdak aan omroepen. Burgers richten omroepen op“, aldus de tv-ster.

Die rechtse mensen moeten maar een omroep beginnen, aldus Van den Brink. “Een omroep oprichten kost tijd. Dat snap ik. Tot die tijd is er misschien een andere oplossing. Er is namelijk één omroep die tot taak heeft programma te maken voor doelgroepen die anders onderbelicht blijven: de NTR.”

De NTR is een taakomroep. “Die omroep is ‘speciaal voor iedereen’ zegt ze op haar website. Dus misschien ook wel speciaal voor populisten, voor FvD-ers en PVV-ers, voor klimaatsceptici en immigratiesceptici.”

De achterbannen van Baudet en Wilders zouden dus juist méér NPO moeten willen, aldus Van den Brink. Hij voelde zich gekrenkt toen Baudet op de verkiezingsavond een hele meute opriep tot een anti-NPO-leus.

Het deed Van den Brink denken aan de kreet ‘Willen jullie meer of minder Marokkanen?’. Toch spant hij geen rechtszaak aan. “NPO-er zijn is iets anders dan Marokkaan zijn.

De column van Tijs van den Brink kunt u lezen op de NPO Radio 1-site.

Foto: NPO
33 Reacties op “‘NTR moet tv maken voor stemmers Baudet en Wilders’”


 1. Zonder Naam

  “Van den Brink wijst erop dat er wel een rechtse omroep is (WNL), maar geen populistisch-rechtse omroep.” Powned is er nog. Ja, het stelt op tv niet veel voor, maar het bestaat.

 2. dynamische dennis

  Het budget van de NPO kan makkelijk van 800 naar 80 miljoen

  Laten we daar eens mee beginnen

 3. Baron

  Raar verhaal van Piemel van den Brink.

 4. Hallo

  doet rtl 5 al met jensen

 5. Peanut

  Thierry Baudet moet zijn pilletjes gebruiken.

 6. Peacock and Whitemen

  Jensen heeft zijn programma ook aangeboden aan de npo.

  Ik vind jensen goed, maar het lijkt mij als npo ook niet de juiste keuze om iemand te nemen die alleen maar wild om zich heen slaat.

 7. Boate Bjuster

  Een omroep is van het verleden.
  Baudet is van de toekomst.

 8. Asjemenou

  SBS is er toch al?

 9. bhuf

  Daar hebben we de TROS toch voor? Het volk wat Frans Bauer in China geweldig vindt stemt doorgaans ook PVV.

 10. Saar

  Waarom? РVV- en vooral FvD-stemmers staan erom bekend achter alles wat ze niet aanstaat een comрlot te zien. Die vertrouwen de NPO niet, ook niet als de NPO programma’s voor hen maakt. Bovendien zijn ze te dom. Het gros van de FvD-stemmers heeft tegen zijn eigen belang gestemd. Dat zie je in de VS ook. Zijn stemmers staan het hardst te juichen als Trump weer een wet aankondigt die tegen hun belang ingaat.

 11. Erwin

  Mensen die geen verstand hebben van politiek, weinig geld hebben en niet verder kunnen nadenken dan wat de Telegraaf en SBS6 kliek ze voorschotelt, stemt op diegene die het hardste schreeuwt dat het allemaal kut is en anders moet. Eerst was dat Fortuyn, toen Wilders, nu Baudet. Heeft niks met fascisme, anti-Islam of een of ander sentiment te maken, gewoon pure onwetendheid die trapt in slimme persoonsmarketing. Het is aan de zittende leiders van dit land te wijten dat ze daar niet op hebben ingespeeld, waardoor ze binnenkort net als in Amerika horen tot de ‘swamp’ en met hun zakken gevuld het land in totale chaos achterlaten. En Baudet gaat dat écht niet oplossen, als je dat denkt ben je bijzonder simpel.

 12. Danny

  Lang Leve Baudet!!!!!!

 13. robb

  Powned is er toch daar was baudet vaste gast ,daar is de basis gelegd om de politiek in te gaan .

 14. Huub

  NTR: is daar al mee begonnen. Nieuwe Maan is mede door de presentatie van Fidan en gasten als Jantje Roos veranderd in een anti-Islam programma. Nu kijkt er echt bijna niemand meer naar.

 15. sjaak

  Hahaha dan moet de NPO het doen.
  Heel dat zooitje in Hilversum heeft geen flauw benul wat er leeft in de samenleving. Gelukkig hoef ik als FVD stemmer niet bij de NPO terecht voor mijn info er zijn Goddank nog voldoende partuculiere initiatieven zoals the Post online en cafe Weltschmerz op you tube.

 16. Peter

  Draai gewoon de subsidiekraan dicht voor de graaiers in de publieke omroepen. Ga zorgen dat ze moeten werken voor hun geld, dan wordt het ook geen clubje linkse uitvreters die normaliter geen baankansen hebben na hun studie communicatie, sociologie of journalistiek.

 17. Zomaar

  Heb wel leukere 1 aprilgrappen gezien dan die van Tijs van den Brink

 18. Guttegut

  Tijs, hou jij je nou lekker bij programma’s over mensen die Onze Lieve Heer vinden en bemoei je verder nergens mee.

 19. Wyatt

  Wat is Powned dan?

 20. arie

  Wakker Nederland recht???
  Dat is zeker een 1 april grap.

  WNL, kost ons geld, maar ik de meest waardeloze omroep die er is.
  Het ochtend programma met die “gillende keukenmeiden met die hoge schelle stemmen”, die nooit een gast laten uitpraten en constant van onderwerp veranderen is een grote ergernis om naar te kijken.
  WNL: zonde van ons belasting geld.
  Overigens behoort de NPO tot de linkse elitaire kliek, die elkaar de baantjes geven en tegenspraak of een andere mening niet dulden en niet accepteren.
  Ik hoop dat de recente verkiezingsuitslag zal bijdragen tot een meer genuanceerde radio én TV, die rekening houdt met het feit dat een paar miljoen mensen in dit land niet achter die kliek staan.

 21. Marianne

  De PO moet voorkomen dat de mensenrechten hier afglijden richting het niveau van Frankrijk. Waarom horen wij toch zo weinig of enkel eenzijdige berichtgeving over de situatie daar? Het zwijgen ondergraaft het vertrouwen in de media.

 22. Ano

  Als WNL en PowNed niet populistisch rechts zijn, dan weet ik niet wat daar nog wél onder valt. De fabeltjeskrant?

 23. Donald Dumb

  Dan zal je Baudet en zijn aanhangers ineens niet meer horen over ónze belastingcenten. Wedden? Dan is de NPO zeker ineens prima? Dezelfde NPO waar de heertjes Wilders en Baudet zo op afgeven…

 24. Donald Dumb

  Ano. Niet eens zo gek gedacht.
  Wilders en Baudet vertellen ook veel fabeltjes…

 25. ox

  En dan zelf achter een denkbeeldige godje aanlopen.

 26. aammehoela

  Baudet is gewoon een leugenaar, net zoals Trump, Orban en al die andere populisten. Als het te laat is komen ze erachter dat het niet deugt. Zoals het klimaat. In het noordwesten van Canada is de maandtemperatuur maar liefst ruim 10 graden boven normaal uitgekomen. Ook elders grote verschillen in de maand maart. Maar gewoon blijven volhouden dat het een hoax is.

 27. thierry bidet

  Alsof PVV- en FvD-stemmers geïnteresseerd zijn in politiek! Die komen niet verder dan wat oneliners en dan zappen ze verder, schuimbekkend mompelend dat ze met hun 15% de meerderheid zouden hebben…

 28. Chantal

  Jammer dat veel mensen niet tegen hun verlies kunnen. Maar dat is altijd bij de gevestigde orde. Als we het eens over CDA, SGP en Christen Unie hebben zijn het allemaal volgers die goed gelovig zijn! Hoe kan je als normaal denkend mens geloven in een sprookje en alles goed praten met je geloof. Liegen en bedriegen en zondag gewoon weer voor in de kerk zitten. Dan heb ik toch liever stemmers die dan geen verstand hebben van politiek maar wel eerlijk zijn.

 29. Chantal v

  Jammer dat veel mensen niet tegen hun verlies kunnen. Maar dat is altijd bij de gevestigde orde. Als we het eens over CDA, SGP en Christen Unie hebben zijn het allemaal volgers die goed gelovig zijn! Hoe kan je als normaal denkend mens geloven in een sprookje en alles goed praten met je geloof. Liegen en bedriegen en zondag gewoon weer voor in de kerk zitten. Dan heb ik toch liever stemmers die dan geen verstand hebben van politiek maar wel eerlijk zijn.

 30. @Chantal

  Jammer dat veel mensen niet tegen hun verlies kunnen. Nu de FVD in Noord-Holland niet blijkt te kunnen onderhandelen over hun standpunten, vinden FVD-ers dat de grootste partij automatisch moet meeregeren, want de grootste (zie hun comments op nu.nl). Weinig begrepen van hoe een democratie werkt, maar ja, anders had je al helemaal nooit op die partij gestemd natuurlijk. Zoals je zelf al zegt: stemmers die geen verstand hebben van politiek, zich daar ook niet in verdiepen, maar wel zitten mokken als dat spel niet volgens hun regels wordt gespeeld.

 31. Donald Dumb

  Democratie is ook samenwerkingen zoeken met partijen die niet de grootste zijn… FvD moet niet zo janken…

 32. Donald Dumb

  FvD heeft alweer zijn punt over evt. Nexit veranderd.
  Heeft vanmiddag tegen een Nexit gestemd. Voor de verkiezingen was FvD voor een Nexit.
  Dus nu al kiezesbedrog?
  De enige die voor het verlaten van Nederland uit de EU is, is Gekkie Geert…

 33. anoniem

  Tot nu toe spreken de leiders van de FvD en de PVV vaak wartaal. Dus ik ben benieuwd hoe ze die zendtijd gaan inrichten.. :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.