Telegraaf wil verbod op artikelen op NOS-site

Wouter de Winther, sterjournalist van De Telegraaf, vindt dat de NPO zich op internet zou moeten beperken tot video en audio. Hij wil een verbod op artikelen bij de publieke omroep. Dat schrijft hij op Twitter. De Duitse publieke omroep mag sinds kort van de rechter geen artikelen meer publiceren, omdat ze anders te veel concurreert met de schrijvende media. Dat zou hier ook ingevoerd moeten worden, vindt De Winter. Het zou bijvoorbeeld leiden tot een nagenoeg tekstloze NOS-site.

De Winther: “Goed voorbeeld voor Nederland! Bespaart geld dat men in mooie NPO-programma’s kan steken. Als ze dan ook nog hun reisbureau sluiten zijn de tekorten duurzaam afgedekt. Win-win. Eens kijken of iemand in de Hilversumse vergaderpaleizen over de eigen schaduw heen durft te springen.

In de krant heeft De Telegraaf hier ook aandacht aan besteed. “De met meer dan 800 miljoen euro aan belastinggeld gespekte publieke omroep vist steeds vaker in de vijver van kranten en tijdschriften door online lange achtergrondverhalen te plaatsen“, is te lezen in het dagblad.

Volgens de anti-NPO-krant ‘hameren verschillende partijen in de Tweede Kamer’ nu op een tekstloze NPO. Het gaat om PVV en CDA. “Ik zie bijvoorbeeld de NOS soms uitpakken met nieuws dat door kranten is gehaald“, zegt CDA-Kamerlid Van der Molen.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen