Lodewijk Hoekstra afgewezen door NPO

Lodewijk Hoekstra wilde zijn nieuwe RTL 4-programma Groene Handen liever maken voor de NPO, waar hij zonder sponsors had kunnen werken. Dat vertelt de tv-tuinman, bekend van Eigen Huis & Tuin, in de Avrobode. Het tweede seizoen van Groene Handen zou dit najaar van start gaan, maar is vanwege bonje met sponsor Intratuin uitgesteld tot het voorjaar. “Intratuin en ik hebben bewust voor elkaar gekozen, omdat ik vind dat zij goede stappen maken“, zegt hij nog in het interview.

Intratuin wordt volop geprezen in het interview dat hij gaf vóórdat de bonje ontstond. “Ze zijn de eerste grote retailer die de campagne rondom De Levende Tuin en NL Greenlabel om het gebruik van groene en levende tuinmaterialen te promoten – omarmen. Ook steunt Intratuin de Vogelbescherming en Natuurmonumen- ten. Het is een partij met een goed verhaal.

Maar het állerliefst had hij zónder sponsors tv gemaakt bij de NPO. “Ja. Sterker nog: ik heb mijn idee voor een groen tuinprogramma bij de Publieke Omroep neergelegd, maar de netmanagers vonden het niet in de programmering passen.

Uiteindelijk is het toch nog goed gekomen met zijn tv-formule. “Dat RTL mij wel die kans heeft gegeven, vind ik enorm eervol.

Foto: RTL/Nick van Ormondt

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen