SBS 6 komt met De gevaarlijkste wegen van Nederland

Geplaatst op ma 07 sep 2015 om 9:53

SBS 6 komt het nieuwe tv-programma De gevaarlijkste wegen van Nederland. Hierin gaat de zender de onveiligste verkeerslocaties van ons land belichten. Dat heeft het tv-station laten weten. Van gevaarlijke kruisingen tot onbemande spoorwegovergangen en zogenoemde dodenwegen: SBS 6 stelt het allemaal aan de kaak. “Het programma stelt zich ten doel om deze riskante locaties op te sporen, te onderzoeken wáár het misgaat en zo mogelijk een oplossing te bieden“, aldus de zender.

Leidraad hierbij zijn signalen van burgers die vrezen voor de verkeersveiligheid in hun straat, wijk, dorp of stad. De zender is dan ook op zoek naar kandidaten.

Heb jij een gevaarlijke locatie in jouw omgeving? Meld het dan aan de redactie“, aldus het station.

Het is nog niet bekend wie de presentatie gaat verzorgen. De combinatie André van den Toorn (Wegmisbruikers) en de binnen gehengelde ‘rijdende rechter’ Frank Visser is niet ondenkbaar.
7 Reacties op “SBS 6 komt met De gevaarlijkste wegen van Nederland”


 1. Jasper

  Het land van gevaarlijke wegen. Het land van 6.

 2. m

  zou zomaar eens het eerste programma van de rijdende rechter kunnen worden

 3. mark2

  lijkt me prima programma, nieuw en interessant! NICE :-)

 4. gtstfites

  Zoals kruispunten waar je niks aan ziet komen en spoorwegovergangen zonder spoorbomen en zonder lichten. Er zijn al veel mensen overleden daardoor bij deze spoorwegovergang soms wel 2x per week in 1 gebied.

 5. lvs2015

  Wat een op sensatie beluste header is dit weer waarschijnlijk om het format zoals dat heet te verkopen. Er zijn geen gevaarlijke wegen in Nederland! Wel gevaarlijke rijders die steeds meer nonchalant rijden,anderen in gevaar brengen door hun rijstijl omdat ze amper nog kennis van het verkeer en de fatsoensregels hebben of ….hun aandacht op hun mobiel vestigen met alle gevolgen van dien. DAT! is het gevaarlijke!

 6. rans

  Wat het probleem dan is lvs2015 is dat je er iets anders bij haalt, de context veranderd, en het doel uit het oog verliest, wegen die gevaarlijker zijn door bepaalde omstandigheden.
  Je haalt er de woorden bellende bestuurder bij en bent met je verandering van onderwerp zo van de kern weg waarom het om ging, gevaarlijke wegen in Nederland.
  Kortom, wat je doet is mensen afleiden en misleiden, dan.
  Aangezien je er iets bij haalt wat niet ter sprake is, en daar de focus legt.
  Tuurlijk moet je in het verkeer op passen, en kan je niet blind gaan rijden met een telefoon in de hand, maar dat staat dan even los van wegen en situaties die gevaarlijk kunnen zijn, snap je? zijn 2 aparte zaken :)

 7. Paul

  Ge vaarlijke wegen en spoorwegovergangen bestaan niet in Nederland . Het punt is , Nederlanders hebben geen ogen in de kop . Ze zijn allemaal veel te druk bezig in hun hersenen . In de auto zijn ze met altijd en van alles bezig in hun hersenen . Ga maar bij je zelf te rade . Je bent lekker in de Spaanse Zon aan het uit rusten geweest komt terug met vliegtuig . Gaat de vliegtuig deur open loop je door de gate krijg je gelijk een zware klap voor je hoofd van verandering zware Nederlandse lucht en zie je iedereen buiten op straat weer stressen . Als ze straat 1 voorbij zijn dan denken ze gelijk alweer aan straat 3 inplaats van straat 2 . En zo krijg je automatisch ongelukken . Allemaal veel te onrustig in de kop .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.