Ook Thomas Acda stopt met Dit Was Het Nieuws

Geplaatst op Wed 17 Dec 2014 om 11:34

Na Raoul Heertje, stopt ook Thomas Acda met de veel bekeken RTL 4-show Dit Was Het Nieuws. Dat heeft hij laten weten op Q-music. Acda vindt het tijd voor iets anders. “Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar ik heb ook aan de regie aangegeven dat ik ermee wil ophouden. Ik had het een paar dagen voordat Raoul Heertje dat bekendmaakte besloten, maar ik had geen zin om dat op Q-music of bij Humberto Tan te zeggen, voordat ik de regisseurs had gesproken. Dat leek me niet helemaal heerlijk.”

De komediant wil niet ellenlang aan een programma verbonden zijn. “Het is vrij lastig om leuk te zijn op televisie en na drie, vier jaar vind ik het wel klaar. Er moet weer variatie komen. Toen het programma begon heb ik het vier jaar gedaan, toen deed Jan-Jaap het tien jaar, en nu heb ik het weer vier jaar gedaan.”

Met het vertrek van de teamcaptains, is alleen presentator Harm Edens nog over. “Ik denk dat het wel verstandig is om daar eens twee jonge mensen neer te zetten“, zegt hij. “Maar misschien stoppen ze wel.

Dit Was Het Nieuws is één van de succestitels op de zaterdagavond van RTL 4.
21 Reacties op “Ook Thomas Acda stopt met Dit Was Het Nieuws”


 1. bjornrdam

  Bureau raampoort met uitgesteld kijken

  Aflevering 1) 1.2 miljoen kijkers
  aflevering 2) 960.000 kijkers (tegenover voetbal ajax).

  Wordt dan wel een vervolg. Was mooie twee afleveringen. Hopelijk in september na dokter tinus op woensdag of beide op maandag om voetbal te mijden.

 2. Wanda

  Nee, Thomas! Nee!

 3. Sam

  Als Gordon, Jandino etc het maar niet gaan overnemen.

 4. Tim20 MJ

  Terugkeer Marc Marie? I.c.m. Paul de Leeuw

 5. René

  Tijd voor iets anders? Hij is er 10 jaar tussen uitgeweest en zit er net weer.
  Als ze inderdaad maar niet Jandino vragen.

 6. Flippo

  gok Guido Weijers… tegenwoordig een RTL gezicht… misschien de terugkeervan JanJaap van der Wal … hij schuift met regelmaat aan bij RTL Late Night.

 7. Harry

  @Sam

  Tuurlijk niet. Gordon kan dit toch helemaal niet eens. Het kijkerspubliek van DWHN zit toch helemaal niet op die vent te wachten! Dat snappen ze bij RTL ook wel.

 8. Eskader

  @Flippo

  Denk na! Guido Weijers wordt het niet. Gordon wordt het overigens ook niet. Daar gaan de makers van Dit Was Het Nieuws echt niet mee akkoord. Dan kan RTL hoog en laag springen, gaat niet gebeuren.

 9. Flappy

  Het is inmiddels gewoon een RTL 4-programma dus gegarandeerd dat het Gordon, Paul de Leeuw, Richard Groenendijk of Marc-marie Huijbregts wordt. Persoonlijk hoop ik dat het die twee jonge gasten van De Quiz worden.

 10. Eskader

  @Flappy

  ALs het Gordon wordt eet ik mijn hele flat en die van de buurman op. Als RTL tegen de makers zegt “Gordon of de show komt ten einde” dan komt de show ten einde.

 11. Alexh

  Marc Marie zou het kunnen… en zoek er nog een goede komiek bij. Programma kan best nog een paar jaar mee.

 12. Dennis

  Marc-Marie heeft allang bewezen dat hij het kan. In dat ene seizoen dat hij teamcaptain was was hij geweldig!

 13. rww

  peter en vino

 14. Flipse

  Paul de Leeuw, Gordon, Richard Groenendijk, Jandino worden het zowieso niet lijkt me, die zijn daar veel te simpel voor.
  Marc Marie zou het kunnen.
  Ik denk dat ik het wel zou kunnen trouwens. Maar ja mij bellen ze weer niet natuurlijk zal je net zien.

 15. J

  Programma zal wel sneuvelen.

 16. joost

  ik heb nog nooit om acda moeten lachen.

 17. Bertus

  @Eskader @Flipse: Jullie snappen het.

 18. gtstfites

  Marc-Marie zat ook in dat programma over dieren op RTL 4 hij kan natuurlijk 1 van de keuzes zijn.

 19. Flappy

  Heerschop en Waas zou ook nog kunnen maar dan houdt het wel op. Of RTL gaat er een ‘wie ben ik’-show van maken, of stopt er gewoon mee.

 20. Check

  @Flappy

  Heerschop heeft al eens meegedaan als teamleider en toen vond ik hem niet zo sterk. Maar alles beter dan Paul de Geeuw, Goordoen, Schele Weijers en Janpino.

 21. Tsja

  Wat minder ‘bekende’ cabaretiers zou mij leuk lijken: Eric van Sauers bijvoorbeeld. Of misschien een Diederik Ebbinge ofzo

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.