Van der Gijp blijft bij uitspraken over homo’s

Foto: Studio KastermansRené van der Gijp biedt geen excuses aan voor de uitspraken die hij in Voetbal International deed over homo’s. Dat zei de voetbalanalist vandaag op Radio 1. Volgens Van der Gijp is voetbal geen sport voor homo’s, omdat zij in de kapperszaak thuis horen. Dat bedoelt hij niet negatief tegenover homo’s, zegt hij nu. “Als ik naar de Tour de France zit te kijken en ik zie één donkere wielrenner, weet je wat ik dan denk? Er zal weinig interesse zijn onder donkere mensen voor wielrennen.”

Hetzelfde geldt voor zijn uitspraken over homo’s, vindt hij. “Ik heb gewoon gezegd dat onder de homofielen misschien iets minder belangstelling is voor voetbal. En als ze niet voetballen, hebben ze interesses in andere dingen.

Homo’s moeten niet zo verontwaardigd doen, aldus Van der Gijp. “Laten we nou wel zijn: als jij een donkere speler bent, gaan ze oerwoudgeluiden maken, als je kaal bent gaan ze ‘badmuts’ roepen en als je wat gezet bent dan gaan ze roepen ‘pizza’ en als je zegt dat je homofiel bent, dan zullen ze daar wel een spreekwoord op vinden.”

Zijn het dan intolerante mensen? Nee, dat doen ze gewoon. Het is de voetballerij. Daar moet je niet iets achter zoeken.”

Volgens hem zijn er nauwelijks homo’s in de voetballerij. “We zaten gisteren met drie mannen aan tafel: Derksen, Hans Kraay en mij. Dat is 50 jaar betaald voetbal en we kwam op één naam.

Schei toch eens uit, zoek toch geen dingen die er niet zijn. Er is gewoon weinig interesse onder die jongens.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen