Loretta Schrijver: ‘Jan Slagter net goedkope marktman’

Foto: Mike van den ToornLoretta Schrijver (54) is buitengewoon teleurgesteld in Omroep MAX-directeur Jan Slagter (56), haar vorige werkgever. Slagter riep in het verleden dat zijn omroep het RTL 4-programma Koffietijd ging ‘slopen’ en dat Schrijver geen persoonlijkheid heeft. “Jan Slagter is een standwerkerachtig type, dat vindt dat hij ons moet slopen en over ons heen moet gaan. Hij heeft een beetje dat goedkope van iemand die op de markt staat en ‘vijf bossen rozen voor vijf euro’ schreeuwt“, vertelt Schrijver.

Schrijver heeft geen zin om zich tot het niveau van Slagter te verlagen, vertelt ze in weekblad Weekend. “Ik ben niet uit dat hout gesneden. Ik heb me in het verleden wel druk gemaakt over wat hij zei, maar daar ben ik gelukkig overheen. Laat híj zich maar heel erg druk maken over de concurrentieslag.”

De presentatrice voelt zich gesteund door kijkers. “Het heeft hem ook opzeggingen gekost, de reacties erop waren erg heftig. De kijkers vinden het niet zo leuk als je het woord ‘slopen’ gebruikt voor een programma en een presentatrice. Daarbij, ik ben zo braaf, waar heb ik dat aan verdiend?

Schrijver is blij dat ze weg is bij de seniorenclub van Slagter. “Eén ding weet ik zeker na mijn uitstapje bij MAX, je kan beter bij een commerciële omroep zitten, want dan weet je waar je aan toe bent. De publieke omroepen zijn zo mogelijk in het geniep nog commerciëler dan de commerciële zenders, alleen gaat het bij hen allemaal een beetje in het verborgene omdat het eigenlijk niet mag en kan.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen