Eva Jinek niet naar Nieuwsuur vanwege relatie Moszkowicz

Geplaatst op Wed 19 May 2010 om 14:00

Foto: Matthijs HanenkampEva Jinek mag vanwege haar relatie met Bram Moszkowicz niet aan de slag als presentator van Nieuwsuur, de opvolger van Nova. Daarom blijft Jinek werken bij NOS-Nieuws, waar ze sinds 2004 actief is. “De hoofdredacteur van Nieuwsuur, Carel Kuyl, heeft de NOS en mij te kennen gegeven dat hij het onwenselijk acht dat ik mijn functie van presentator van Nieuwsuur bekleed vanwege mijn privé relatie met Bram Moszkowicz“, zegt Jinek woensdag in een persbericht dat de NOS heeft uitgegeven.

Volgens Eva Jinek had niet alleen Carel Kuyl bezwaar tegen haar komst. “Daarnaast lijkt op de redactie van het programma onvoldoende draagvlak te bestaan voor mij als presentator vanwege die relatie. Mijn journalistieke integriteit en mijn professionaliteit staan niet ter discussie, maar onder de omstandigheden kan en wil ik niet werken, en daarom trek ik mij terug als presentator van Nieuwsuur. Ik blijf met buitengewoon veel plezier werken als presentator bij de NOS“, zegt Jinek.

Hans Laroes, hoofdredacteur van NOS-Nieuws, zegt: “Ik begrijp vanzelfsprekend de eisen die het anchoren van Nieuwsuur met zich meebrengt. Eva is een talentvolle, inhoudelijk sterke en onafhankelijke journalist. Binnen de werkwijze van de NOS kan zij als presentator zeer uit de voeten. Ik vind het jammer, dat zij Nieuwsuur straks niet zal versterken. Ik begrijp haar keuze en ben er blij mee  dat ze volop bij de NOS aan de slag blijft, in een belangrijke rol.

Eva Jinek zou samen met Twan Huys het gezicht worden van Nieuwsuur, dat vanaf begin september wordt uitgezonden en wordt gemaakt door de NOS en NPS.
48 Reacties op “Eva Jinek niet naar Nieuwsuur vanwege relatie Moszkowicz”


 1. Marco

  Dit vind ik een grove schande van de NOS. De liefde kost Eva Jinek nu haar baan. Belachelijk.

 2. Lies

  Kan RTL even een belletje plegen naar deze zeer getalenteerde dame?

 3. Alex

  Misschien iets voor Boulevard. Kunnen ze carpoolen.

 4. Barbara

  abject en infaam!

 5. Mark

  Wat schandalig…

 6. Eddie

  Dat maakt de weg natuurlijk helemaal vrij voor: Nieman, Jinek en Wester vanaf september van 22.15 tot 23uur op rtl4

 7. pieter-jan

  Belachelijk

 8. Chiel

  Belachelijk! Als er ‘iets met Bram’ is dan zet je toch gewoon een andere presentator in.

 9. Mark

  Hoezo schandalig? Ze kiest er zelf voor om het niet te doen.

 10. OMG

  logisch

 11. Flippo

  Eva naar 4, onmiddelijk!

 12. Lies

  Wie een kuyl graaft voor een ander… Zou ze ook ontslagen zijn als ze geen vrouw was geweest? Met hoeveel bekenden heeft Jeroen Pauw het de afgelopen jaren wel niet gedaan?

 13. WJ

  Beetje overdreven. Hoop voor haar dat de relatie dan ieder geval blijvend is. Ben nu vooral benieuwd naar mogelijke kandidaten voor de plek die nu vrijkomt. En of ze daar het liefst een vrouw neerzetten.

 14. LY

  Reactie op Chiel:

  Waarom gaan ze dan niet voor een presentator die wel gewoon zelf alles kan presenteren? Als ik een baas was, zou ik ook gaan voor iemand zonder (mogelijk) drama.

  Maar dat maakt niet uit, want het is haar eigen keuze!

 15. Mike

  Eigen keuze? Vast..

 16. 123

  Tegen de tijd dat dat programma begint is het waarschijnlijk weer uit

 17. Anonymous

  Ik kan het ook presenteren. Ik heb alleen een relatie met iemand die bij de Albert Heijn werkt. Tja… stel je voor dat er een keer een item over AH gemaakt moet worden. Dan kan ik dat niet onbevooroordeeld doen. Dan dus maar niet.

 18. Sander

  Wat een lachwekkend incident toch.. de NOS laat zich weer van zijn beste kant zien.
  Sinds wanneer zijn privé en zakelijk met elkaar verbonden? Volgensmij kan Eva dat heel goed scheiden.

 19. Lies

  Reactie op Anonymous: Spijker. Kop. Raak.

 20. kijker

  Tsja dit soort taferelen zie je wel vaker bij de PO. Maar wat ziet Hilversum toch in die Jinek. Ze wordt heel erg overschat en moet het alleen maar hebben van haar boobies fragment en nu weer deze rel.

 21. pieter-jan

  Heb zo 123 ook geen nieuwe presentatrice voor dit programma…

 22. Mathilde

  En met wie doet Antoinette het? En wat kijgt zij? Loonsverhoging!

 23. Robert

  Vanaf nu dus alleen nog maar single ladies bij Journaal en Nieuwsuur? Je loopt toch bij elke relatie het risico dat er ooit een mogelijk belangenconflict zou kunnen ontstaan? Waarom al een oplossing willen zoeken voor een probleem dat nog niet bestaat.

  In het verleden hadden we toch ook Pia Dijkstra die het deed met de directeur van Schiphol? En Sacha de Boer die de lakens deelt met de anchor man van grote concurrent RTL Nieuws? Waarom nu ineens zo huiverig?

 24. HNKVD

  Tip: neem gewoon Clairy Polak

 25. Lies

  Reactie op HNKVD: Dat is waar, knappe en intelligente vrouwen vormen voor sommige mannen nog steeds een bedreiging. Met Clairy is dat probleem opgelost.

 26. Gerrit

  Leer lezen. De NOS heeft hier niets mee van doen. Carel Kuyl is van de NPS.

 27. HNKVD

  En Clairy is bovendien knap & intelligent: win-win-oplossing!

 28. Berend

  Vraag me af wat de kantonrechter hier van vindt.

 29. HNKVD

  Reactie op Berend: Ja! Een kantonrechter als presentator; weer eens wat nieuws!

 30. HNKVD

  Reactie op Mathilde:
  Niet mee spotten svp: Dat moest wel, want ze had een paar ton gespaard bij de DSB en daar kan ze voorlopig naar fluiten…

 31. Mike

  Die zien we binnenkort op de late avond van RTL!

 32. Jay

  Ze blijft gewoon bij de NOS hoor dus droom lekker verder.

 33. HNKVD

  Breaking News: Moszkowicz stopt met de advocatuur vanwege relatie met Jinek

 34. Lora

  Margriet Vroomans of Clairy Polak lijken me prima alternatieven.

 35. Mel

  zeer terecht als je het mij vraagt. het is gewoon niet geloofwaardig. bij NOS als nieuwslezer maakt het niets uit vind ik, NIeuwsuur is een heel ander verhaal.

 36. David

  Van dik hout zaagt men planken. Ze moesten er toch al van af denk ik. Clairie hoort op die plek en niet een of ander grietje van 30 wat ook nog eens te licht is. Bovendien is het toch een soort van gangsterliefje en dat kan helemaal niet bij de po.

 37. Jan

  Goh die Jinek legt zich er wel makkelijk bij neer. Een droombaan gaat aan haar voorbij. “Leuk” trouwens dat de redactie het niet eens was met de relatie. Van je collega’s moet je het hebben! Als je echt professioneel was kan je dat écht wel gescheiden houden. Het kan niet anders dat ze ook twijfelen aan haar journalistieke integriteit.

 38. Roy

  Is Astrid Kersseboom een goede optie?

 39. René

  Daphne Bunskoek lijkt me prima!

 40. Craig

  Ze worden natuurlijk veels te jong gevonden door die grijze baarden van de PO.

 41. TeeVeetje

  Tja je raakt opgewonden van een Advokaatje ( leef je nog ) en dat kost je dan je gedroomde job, het soort lui die er aanstoot aan nemen knijpen zelf de kat het vaakst in het donker . En zouden ze bij de NPS nu werkelijk denken dat ze voordeel uit elkaars positie willen halen , nou ik dacht van niet .Ze zijn beiden integer genoeg .

 42. Chiel

  Reactie op LY: Alsof ze echt vrijwillig wel ging :?

 43. LY

  Nou, je weet waarschijnlijk niet of dat echt zo is Chiel, maar het heeft geen zin te suggereren dat het niet zo is. Dit is nou eenmaal wat ze naar buiten brengt, en daar zullen we het mee moeten doen.

  Jeetje who cares anyway? Dan krijgt iemand anders weer de kans. Alsof er door haar ineens miljoenen mensen meer kijken, of door wie dan ook.

 44. Karin

  Reactie op Mark: Net alsof ze die keus ook had gemaakt als er al niet werd gezeikt door NOS en NPS. Slimmerd.

 45. Anonymous

  Reactie op LY: Oen eerste klas! :envy:

 46. LY

  ??? waarom moet je mij nou weer uitschelden?

 47. Karin

  Reactie op LY: Gevalletje van meisjes plagen, kusjes vragen? :lol:

 48. LY

  haha, lol, nou alleen als tie heel leuk is ;)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.