Eva Jinek niet naar Nieuwsuur vanwege relatie Moszkowicz

Foto: Matthijs HanenkampEva Jinek mag vanwege haar relatie met Bram Moszkowicz niet aan de slag als presentator van Nieuwsuur, de opvolger van Nova. Daarom blijft Jinek werken bij NOS-Nieuws, waar ze sinds 2004 actief is. “De hoofdredacteur van Nieuwsuur, Carel Kuyl, heeft de NOS en mij te kennen gegeven dat hij het onwenselijk acht dat ik mijn functie van presentator van Nieuwsuur bekleed vanwege mijn privé relatie met Bram Moszkowicz“, zegt Jinek woensdag in een persbericht dat de NOS heeft uitgegeven.

Volgens Eva Jinek had niet alleen Carel Kuyl bezwaar tegen haar komst. “Daarnaast lijkt op de redactie van het programma onvoldoende draagvlak te bestaan voor mij als presentator vanwege die relatie. Mijn journalistieke integriteit en mijn professionaliteit staan niet ter discussie, maar onder de omstandigheden kan en wil ik niet werken, en daarom trek ik mij terug als presentator van Nieuwsuur. Ik blijf met buitengewoon veel plezier werken als presentator bij de NOS“, zegt Jinek.

Hans Laroes, hoofdredacteur van NOS-Nieuws, zegt: “Ik begrijp vanzelfsprekend de eisen die het anchoren van Nieuwsuur met zich meebrengt. Eva is een talentvolle, inhoudelijk sterke en onafhankelijke journalist. Binnen de werkwijze van de NOS kan zij als presentator zeer uit de voeten. Ik vind het jammer, dat zij Nieuwsuur straks niet zal versterken. Ik begrijp haar keuze en ben er blij mee  dat ze volop bij de NOS aan de slag blijft, in een belangrijke rol.

Eva Jinek zou samen met Twan Huys het gezicht worden van Nieuwsuur, dat vanaf begin september wordt uitgezonden en wordt gemaakt door de NOS en NPS.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen