799.000 kijkers voor RTL Boulevard


De kijkcijfers van donderdag 5 oktober 2006 (SKO)

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Albert Verlinde en presentatrice Mariska Hulscher hebben hun ruzie bijgelegd. De twee praatten hun problemen uit in RTL Boulevard. In dat programma noemde Albert Mariska in septem- ber een ‘hoer’, omdat ze na twee maanden huwelijk al een scheiding aanvroeg. Daarop dreigde Hulscher met juridische stappen, maar nu de lucht tussen de twee geklaard is, volgt er geen gang naar de rechter.

Mariska tegen Albert: “Het had behoorlijk wat effect. Ik bedoel: mijn telefoonnummer staat op internet, net nog toen ik hierheen ging waren er kwajongens die dat dan roepen. Eigenlijk heb jij je dus niet gerealiseerd dat jij behalve mediamaker, blijkbaar ook opiniemaker bent. Iedereen ging op mijn antwoordapparaat ‘hoer’ roepen.” Verlinde gaf in zijn gesprek met Hulscher toe dat hij de gevolgen van zijn uitspraak niet had overzien, maar hij heeft er geen spijt van. “Dat is de roes van het moment, de sfeer van het moment“, legde Albert aan Mariska uit. “Wat ik wel jammer vond is wat er achteraf gebeurd is. Eerlijk waar, terwijl ik toch al vijf jaar dit programma maak, had ik me niet voor kunnen stellen dat het dat effect zou hebben.” RTL Boulevard werd gisteren door 799.000 kijkers (madl: 17.1%) bekeken.

Klasgenoten (RTL4, 21:31) – Frans Bauer was gisteren de hoofdgast in het programma Klasgenoten van Robert ten Brink, die Frans in 1991 landelijk bekend maakte in een uitzending van All you need is love. De volkszanger bleek vroeger op school een ware vechtersbaas. Op het schoolplein deelde hij regelmatig klappen uit. Frans oude klasgenoot Conny Vermunt zei meteen ja toen ze gevraagd werd mee te werken aan het programma Klasgenoten. Vermunt in de GPD-bladen: “Ik was benieuwd hoe iedereen terecht is gekomen. Ik vond het natuurlijk ook leuk om Frans weer te zien, maar van hem weet ik het wel. En ik kom hem nog af en toe tegen.” Vermunt bevestigt dat Bauer wel eens in een gevecht verwikkeld was. “Ik was huiverig voor hem. Het was iemand waar je geen ruzie mee moest maken. Frans was van het woonwagenkamp, wij woonden allemaal in een huis. Ik denk dat hij het gevoel had dat hij anders was dan de anderen. Daar probeerde hij zich tegen te wapenen, om niet het mikpunt te worden van spot.” Klasgenoten met Frans Bauer scoorde gisteren 1.641.000 kijkers (madl: 24.9%). De uitzending wordt maandag herhaald bij RTL 7.

Netwerk (EO, Ned2, 19:25) – Netwerk volgde drie maanden lang de pogingen van de PNVD, beter bekend als de ‘pedo-partij’, om een Kamerzetel te veroveren bij de komende verkiezingen. Uiteindelijk verwacht de PNVD nu niet mee te kunnen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. De partij gaat ervan uit dat het niet lukt om de daarvoor benodigde handtekeningen bij elkaar te krijgen, zei PNVD-secretaris Norbert de Jonge gisterenavond in Netwerk. Om in het hele land aan de verkiezingen mee te kunnen doen, moeten nieuwe politieke partijen 570 handtekeningen verzamelen. “Ik denk dat we kunnen zeggen dat we niet deel zullen kunnen nemen“, stelt De Jonge. “Dus niemand zal zien hoe groot de steun nu echt is. Wat eigenlijk wel jammer is.” De PNVD bestrijdt onder andere het verbod op seks met minderjarigen en vindt dat kinderporno niet langer strafbaar moet zijn. Een van de bestuursleden, penningmeester Ad van de Berg, werd in de jaren tachtig veroordeeld voor ontucht. Netwerk ontdekte dat hij ook nu een vriendje heeft van dertien jaar. De politie heeft de ouders van de jongen gewaarschuwd. De ouders zouden hun zoon vervolgens hebben verboden nog langer contact te hebben met Van de Berg, maar de jongen komt nog steeds bij hem over de vloer. Het verslag van Netwerk werd gisteren door 605.000 kijkers (madl: 11.5%) bekeken bij de EO op Nederland 2.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen