1,1 miljoen kijkers voor Spoorloos VerdwenenDe kijkcijfers van 5 januari 2006 (SKO)

[hr][u]Spoorloos verdwenen (AVRO, Ned2, 21:57)[/u] – Bij de AVRO ging gisteren de nieuwe politieserie Spoorloos verdwenen van start. De eerste aflevering trok [u]1.105.000 kijkers (madl: 15.9%)[/u].

Michiel Rampaart, de jongen van de Tempo Team-reclame die in zijn uppie een hele bouwmarkt runt terwijl de collega?s een personeelsuitje hebben, speelt in Spoorloos verdwenen de rol van computernerd. Rampaart bij de GPD: “Dit is mijn eerste grote televisierol. Ze zochten een computernerd. Nou dat kan ik wel, dacht ik.

Rampaart hoopt op meer televisiewerk. “Ik sta nu een paar jaar in het theater, maar eigenlijk vind ik dit leuker. Dit heeft echt met timing te maken. En je moet het klein spelen. In het theater kan dat niet, dan moeten ze het op de achterste rij ook nog kunnen begrijpen, dus moet je alles uitvergroten.” Producente Paauw: “Een programma als ‘Spoorloos’ scoort niet voor niets zo goed. Een dramaserie over dit onderwerp ligt dan voor de hand.

[hr][u]Van etter tot engel (RTL5, 21:28)[/u] – RTL 5 introduceerde gisteren na CSI: New York (818.000 kijkers) de realityserie Van etter tot engel. Dit is een realityserie over een opvoedingskamp waarin onmogelijke tieners in vijftig dagen worden omgevormd tot de voorbeeldige kinderen die zij eens waren. De eerste aflevering werd door [u]620.000 kijkers (madl: 8.7%)[/u] bekeken. Daarna scoorde Shock doc 543.000 kijkers. Shock doc ging over David, die als baby zijn penis verloor tijdens een operatie. Op advies van specialisten moest David worden grootgebracht als meisje, in de veronderstelling dat de hersenen van vrouwen en mannen bij de geboorte gelijk zijn. Toch blijkt David in zijn tienerjaren zich meer thuis te voelen bij mannen. Hij trouwt met een vrouw en raakt betrokken bij de opvoeding van kinderen. Dan gaat het opeens mis: David pleegt zelfmoord. SBS 6 bracht gisterenavond twee uur lang compilatie en hoogtepunten. In Hart in Aktie: de mooiste momenten (627.000 kijkers) blikte Wendy van Dijk terug op de meest aangrijpende momenten van Hart in Aktie. Daaropvolgend scoorde een compilatie van Groeten uit de rimboe 402.000 kijkers.

[hr][u]Typisch Van Duin (Talpa, 20:31)[/u] – In de allereerste aflevering van Talpa’s Typisch van Duin praatten Jim Bakkum, Elle van Rijn, Wendy van Dijk, Lange Frans en Baas B, Christine van der Horst, Jack Spijkerman, John de Mol, Bart Chabot, Natasja Froger en Martin Gaus over hun favoriete Van Duin-fragmenten. Typisch Van Duin is het resultaat van een contract dat Andr? van Duin vorig jaar bij Talpa tekende. De eerste aflevering van de reeks werd door [u]552.000 kijkers (madl: 7.8%)[/u] bekeken. Er waren onder meer fragmenten te zien van Meneer Wijdbeens die zijn hond door Martin Gaus wil laten opleiden tot blindegeleide hond, de sketch Het Nudistenkamp met Frans van Dusschoten, Animal Crackers, de sketch De Strotvlieger en Andr? als Elvis Presley. In deze laatste sc?ne was ook Wendy van Dijk te zien als danseres van het showballet. Het programma werd aan elkaar gepraat door Willempie, die hiermee zijn comeback maakte op de Nederlandse televisie.

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen