Spoorloos Verdwenen op Nederland 2

[img=250,147 left]http://www.hollandharbour.nl/images/spoorloos.jpg[/img]De AVRO zendt vanaf vanavond op Nederland 2 de nieuwe dramaserie Spoorloos Verdwenen uit rond 22:00. Deze 13-delige dramaserie gaat over een team dat zich bezig houdt met vermissingen.

Iedere aflevering start met de verdwijning van een persoon, waarna deze wordt opgespoord. Sommige personen blijken ontvoerd, anderen zijn vermoord en een enkeling heeft er alle belang bij om uit vrije wil spoorloos te verdwijnen. Per jaar worden 16.000 mensen als vermist opgegeven.

De serie kwam in 2004 in het nieuws toen de AVRO bekendmaakte de samenwerking met Holland Harbour te staken. Holland Harbour is de producent van de serie, die toen reeds vier afleveringen op de plank had liggen. De AVRO vond echter dat de serie niet aan de eisen van deugdelijk vakmanschap voldoet. De AVRO had toen al 1,2 miljoen euro overgemaakt aan Holland Harbour. Nog geen week later legden beide partijen hun geschil bij. De partijen hadden inderdaad wat onenigheden over de voortgang van de productie, die met name het gevolg waren van een gebrek aan communicatie van beide zijden, gaf de AVRO toe. Beiden partijen vonden het jammer dat het voorval in de media meer aandacht kreeg dan het verdiende.

Chris Tates neemt, naast Cas Jansen, Margreet Blanken en Jennifer Hoffman, een van de hoofdrollen voor zijn rekening. Tates bij TVgids Online: “Dit is een politieserie die gaat over mensen: zowel in de zaken als in het team zelf staan die centraal. Het is geen Baantjer, waarin het eigenlijk alleen draait om het oplossen van de zaak; hier heeft elk personage wel zijn eigen verhaal. Ik speel de rol van Nick, de leider van een politieteam dat op zoek gaat naar vermiste mensen. Geen strepentrekker ? la Buitendam van Baantjer: Nick staat voor zijn team, maar doet de dingen wel graag volgens het boekje. Soms is hij niet zo tactvol.

Tates heeft al in diverse series gespeeld. “De afwisseling is sowieso leuk, vooral als het een goed geschreven drama als Rozengeur & Wodka Lime betreft. Je kon goed merken dat er vijf schrijfsters bezig waren met het in elkaar zetten van goed doortimmerde verhaallijnen. Het was wat dat betreft een stuk herkenbaarder dan ONM, er gebeurden niet van die hele rare dingen. Bij soaps heb ik soms het idee dat ik naar mensen van een andere planeet zit te kijken. E?n van de redenen waarom ik ?ja? zei tegen ONM, was dat het voor een overzichtelijke periode van drie?nhalve maand was. Het gaat op dit moment namelijk best lekker met mijn carri?re en het leek me niet verstandig om mij voor langere tijd aan ONM te binden. Je krijgt toch al snel het stigma van soapacteur en het is voor tv lastig om je dan nog ergens in te laten plaatsen. Je bent te herkenbaar geworden.

Spoorloos verdwenen, vanavond tussen 21:55 en 22:45 bij de AVRO op Nederland 2

Ook op tv: Het schitterende scherm, De Mike & Thomas Show, Van etter tot engel en Filthy rich kids

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen