Eva Jinek vaste presentator Radio 1

Eva Jinek wordt de vaste presentator van het Radio 1-programma Met Het Oog Op Morgen op maandagavond. Ze volgt Joris Luyendijk op, die zich meer wil richten op schrijven. Dat heeft de NOS maandag laten weten. Jinek is sinds juni al vaste invaller bij Met Het Oog, maar vanaf maart is ze vast in dienst bij het late night-programma. “Ik ben buitenge- woon blij en vereerd met de benoeming. NOS Met het Oog op Morgen is al 35 jaar een gewaardeerd instituut“, zegt de NOS-presentatrice.

Joris Luyendijk, die het Oog sinds 2007 incidenteel en sinds begin 2010 structureel presenteert, vertrekt omdat hij zijn journalistieke loopbaan in een andere richting wil voortzetten. Hij vindt zichzelf meer schrijver dan presentator. Luyendijk zegt “het een eer te vinden om bij het Oog te hebben gewerkt. Ik heb het de afgelopen 2,5 jaar met heel veel plezier gedaan.

Redactiechef Marion van de Wouw vindt het jammer dat Joris vertrekt. “Hij heeft een scherpe journalistieke geest en dwarse blik en was daarom een goede aanvulling op het presentatorenteam van het Oog. Wel begrijp ik Joris’ besluit. Gelukkig hebben we in Eva een goede opvolger gevonden.”

De andere avonden worden door zes andere vaste presentatoren verzorgd: Mieke van der Weij (dinsdag), Clairy Polak (woensdag), Max van Weezel (donderdag), Tijs van den Brink (vrijdag), Stephan Sanders (zaterdag) en John Jansen van Galen (zondag).

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen