KRO: ‘Impact Uit de Kast boven verwachting’

Foto: KRODe impact van de nieuwe tv-show Uit De Kast met Arie Boomsma is volgens de KRO ‘enorm’. Theo, de homoseksuele jongen die in de eerste aflevering uit de kast kwam, ontving direct na uitzending 120 mailtjes. Dat heeft een zegsvrouw van de KRO donderdag laten weten. “Daarnaast zijn de kijkcijfers boven verwachting, met 735.000 kijkers. Dit be- vestigt dat homoseksualiteit, en specifiek het uitkomen voor je geaardheid, zeker nog aandacht verdient“, aldus de woordvoerster.

Presentator Arie Boomsma zag de reacties binnenstromen via diverse sociale media. “We denken graag dat we in Nederland zo tolerant en liberaal zijn en dat alles kan en mag. Maar dat is niet zo. Er is echt iets veranderd de afgelopen vijf tot tien jaar. Het lijkt nu moeilijker om voor je homoseksualiteit uit te komen. Het duurt heel lang voordat mensen durven zeggen: ‘Dit is wie ik ben’. Ik ken niet één homo of lesbienne die er niét tegenop zag om het te vertellen. We zijn er trots op dat Theo het zijn familie en vrienden heeft verteld.”

Theo is blij met alle reacties. “Allemaal, maar dan ook allemaal positief! Het is gek eigenlijk dat dit zo’n impact heeft op je leven, maar zoals al te zien was ben ik er 100 procent sterker uitgekomen! Alle reacties die ik heb gekregen waren positief.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen