Kritiek op NOS-presentatrice Jeanet Schuurman

Foto: NOSNieuwslezeres Jeanet Schuurman heeft veel kritiek gekregen op de wijze waarop zij woensdag in het NOS Journaal ver- slag deed van de brand in Moerdijk. Op microblogdienst Twitter is de kijker het er over eens dat de 49-jarige Schuurman aan het stuntelen was. Royaltykenner Marc van der Linden, bekend van RTL Boulevard, is het eens met de kritieken. “Mijn god, wat is die nieuwslezeres van het Journaal slecht. Zal wel een vreselijk lief mens zijn, maar dat gestuntel op tv…“, oordeelt hij.

Veel twitteraars vinden dat Schuurman niet op haar gemak was. “Het is te hopen dat Jeanet Schuurman geen dienst heeft als er écht een keer een ramp gebeurt“, zegt ene Tjan. Jelke voegt toe: “Voor Jeanet Schuurman zijn extra journaaluitzendingen nog echt een maatje te groot.

Andere kijkers zijn niet te spreken over de interviewtechniek van Schuurman. “Jeanet Schuurman vraagt aan een ooggetuige van de brand: ‘Het is al donker, maar kunt u nog wat zien?’ Duh!“, zegt Lex. Collega-twitteraar Eugene: “Jeanet zei: ‘Hopelijk gaat de brand snel uit.’ Ja hoor, meisje. Fail!

Over Rick Nieman, die de brand versloeg op RTL 4, waren de kijkers wel enthousiast. “Respect voor Rick Nieman en verslaggever Antoin bij het RTL Nieuws“, zegt Q-music-dj Kristel van Eijk. Radiomaker Chris Hartgers: “Nu zie je eigenlijk pas hoe vreselijk goed Rick Nieman is.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen