SP wil salarissen De Leeuw en Van Gelder aanpakken

De SP is er niet blij mee dat er ondanks de vorig jaar ingevoerde beloningscode nog altijd vijftien presentatoren zijn die bij de publieke omroep meer verdienen dan de Balkenende-norm. SP-Kamerlid Jasper van Dijk vindt dat de sterren van de publieke omroep direct salaris moeten inleveren. “Presentatoren als Paul de Leeuw en Jack van Gelder verdienen soms twee of drie keer meer dan de minister-president. Waar gaat het over? Dat is echt zelfverrijking die niet nodig is“, zegt Van Dijk.

Van Dijk en zijn politieke partij willen nu eindelijk eens af van de hoge salarissen bij de publieke omroep. “De regering belooft al drie jaar met een wet te komen om de salarissen aan te pakken en die is er nog steeds niet. Het geld is bedoeld voor programma’s en niet voor de zakken van presentatoren“, zegt hij bij Shownieuws.

Volgens mij gaat het niet zo goed met Nederland. Er is een economische crisis aan de gang en iedereen moet wat inleveren. In de zorg en in het onderwijs. En dan zouden presentatoren bij de publieke omroep nog steeds hun zakken kunnen vullen. Dat vinden wij niet goed“, besluit Van Dijk.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen