Nederland-Uruguay best bekeken programma ooit

Het treffen tussen Oranje en Uruguay op het WK Voetbal gaat de boeken in als meest bekeken televisieprogramma ooit. In totaal hebben bijna 12,3 miljoen kij- kers dinsdagavond – geheel of gedeelte- lijk – de halve finale van Oranje gevolgd. Dat heeft de NOS woensdagavond bekendgemaakt. Het oude record van 11,7 miljoen dateerde van dinsdag 7 juli 1998, toen Oranje eveneens speelde om een finaleplaats van de mondiale eindronde. Brazilië was destijds de opponent in Marseille.

Van de in totaal 12,3 miljoen mensen die dinsdagavond iets zagen van de rechtstreekse televisie-uitzending, zaten 10,6 miljoen Oranjefans thuis voor de buis en 1,7 miljoen elders, bijvoorbeeld in horeca, op het werk of buiten.

Het genoemde cijfer van 12,3 miljoen kijkers betreft het totaal aantal bereikte Nederlanders, mensen die in de thuissituatie of buitenshuis naar de NOS-uitzending van de wedstrijd hebben gekeken. Het cijfer moet niet worden verward met het gemiddelde kijkcijfer van 8,5 miljoen, dat woensdag bekend werd gemaakt. Dat betrof het gemiddelde aantal kijkers thuis gedurende de gehele wedstrijd.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen