278.000 kijkers voor Swiebertje


De kijkcijfers van dinsdag 15 juli 2008 (SKO)

Swiebertje (NCRV, Ned1, 16:09) – Ter nagedachtenis aan de maandag overle- den actrice Riek Schagen (94) bracht de NCRV dinsdagmiddag een herhaling van Swiebertje, waarin Riek jarenlang de rol van Saartje speelde. Met 278.000 kijkers (madl: 21.5%) was het de best bekeken uitzending van de middag. Piet Ekel, beter bekend als Malle Pietje uit Swiebertje, is verdrietig: “Nu Riek Schagen is overleden, ben ik de laatste van de cast die nog over is. Ik voel me wat geamputeerd.”

Piet Ekel (85) wist dat het niet goed ging met zijn maandag overleden collega Riek Schagen. Samen waren ze tien jaar lang Malle Pietje en Saartje in de succesvolste en best bekeken Nederlandse televisieserie ooit: Swiebertje (1955- 1975) van de NCRV. “Haar stem werd zwakker en zwakker“, vertelt Ekel in het AD. Elke vrijdag of zaterdag belden ze elkaar op. Al meer dan 25 jaar lang. “Ons contact was vriendschappelijk maar ook terzake. Gewoon wat bijpraten en herinneringen ophalen. Geen roddels en gissingen over collega’s, daar hielen we allebei niet van.

EénVandaag (AVRO, Ned1, 18:18) – Veruit de meeste jongeren houden zich niet aan de twee ons groenten en twee stuks fruit op een dag. Uit een onderzoek onder het Top-X jongerenpanel van EénVandaag blijkt dat maar tien procent van de 1700 deelnemers de aanbevolen hoeveelheid nuttigt. Driekwart zegt van zichzelf meer groenten en fruit te moeten eten. “Jongeren willen graag wat hulp bij hun voedselkeuze. De helft stemt voor bemoeienis van de overheid met het eetgedrag. Een ruimte meerderheid pleit voor het Engelse stoplichtensysteem waarbij rode, oranje en groene stickers aangeven welke producten slecht, gemiddeld en goed zijn. Zo’n 60 denkt minder te snoepen als hij of zij fruit op school of werk zou krijgen. Gratis fruit op de basisschool en ‘gezondere’ kantines zijn volgens driekwart effectieve maatregelen.” EénVandaag scoorde dinsdag 715.000 kijkers (madl: 22.1%).

De Nijmeegse Vierdaagse (SBS6, 23:18) – De verzorgers staan tijdens de Vierdaagse vaker vroeger op dan de wandelaars. Het Algemeen Dagblad verdiept zich in de verzorgers langs de weg. Zoals Toon Roelofs en Tonny van den Heuvel. Zij zijn al jaren de vaste volgers van wandelclub Fatima uit Nijmegen. “Om vier uur vannacht hebben we eitjes gekookt en koffie gezet“, zegt Van den Heuvel in de krant. “We hebben er zeven die veertig keer of meer hebben gelopen en een die voor de vijftigste keer meedoet.” Twee onbekende wandelaars vragen Roelofs of ze mogen uitrusten op één van de stoeltjes. “Natuurlijk; maar als de groep komt, moeten jullie opstaan.” De Nijmeegse Vierdaagse trok dinsdag 754.000 kijkers (madl: 21.4%). SBS 6 was dinsdag opnieuw de tweede zender van Nederland en liet daarmee RTL 4 achter zich.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen