Kijkers mogen programma-ideeën pitchen voor TV Lab

Foto: NPONederland 3 nodigt kijkers tot 1 maart 2010 uit om hun ideeën voor een tv- programma te pitchen op de site van Nederland 3. Uiteindelijk wordt minstens één van de ideeën uitgewerkt tot een heus televisieformat dat tijdens TV Lab 2010, de themaweek op Nederland 3 met vernieuwende programmering, te zien zal zijn. “Dit concept past in de nieuwe benadering van kijkers, waarin het publiek van Nederland 3 steeds meer deelnemer kan worden“, zegt netmanager Roek Lips.

De kijker moet bij het pitchen aangeven bij welke omroep het voorstel het beste past. Iedere omroep selecteert de twee beste ideeën en samen met netmanager Roek Lips wordt er een lijst gemaakt met de tien beste voorstellen.

Deze ideeën worden uitgewerkt tot formats, zodat ze kunnen worden beoordeeld door het recensentenpanel van TV Lab. Zij bepalen samen met een werkgroep van Nederland 3 welk format of welke formats in productie worden genomen en worden uitgezonden tijdens TV Lab 2010.

TV Lab is een themaweek op Nederland 3 waarin programmamakers de kans krijgen vernieuwende, afwijkende, creatieve programma’s en pilots aan het Nederlandse publiek te tonen. Lips vindt het goed dat ook kijkers nu programmavoorstellen kunnen doen. “Ik ben blij dat we dit initiatief samen met de omroepen kunnen ontwikkelen.  Afgelopen jaar hebben we dit proces al in gang gezet met het recensentenpanel en nu gaan we weer een stapje verder.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen