Albert en Peter praten live op tv over meningsverschil

Albert Verlinde en Peter van der Vorst hebben woensdag live in de uitzending van RTL Boulevard gepraat over hun meningsverschil. Verlinde was boos op Van der Vorst, omdat hij kritische vragen stelde tijdens de opnames van Typisch RTL. “Ik vind niet dat je elkaar alleen maar veren in de reet moet gaan zitten steken“, gaf Peter van der Vorst, op dat moment in Mexico City, aan. “Je moet ook gewoon kritische vragen kunnen stellen. Dat heb ik op een heel aardige, normale manier gedaan.”

Verlinde bevestigde dat hij inderdaad boos was op Van der Vorst. “Ik ben boos op Peter geweest eventjes, maar het is niet zo dat wij enorme bonje hebben, elkaar niet meer willen zien en niet meer met elkaar in Boulevard gaan zitten. Peter heeft mij geïnterviewd voor Typisch RTL. Ze mogen me altijd vragen wat ik verdien of dat ik een dubbele pet op heb, maar soms kun je ook gewoon zeggen: ‘Gefeliciteerd. Al negen jaar een programma, wat is het allemaal leuk’. Dat gebeurde allemaal niet. Daar ben ik toen echt een beetje boos over geworden. Ik denk: wat ben je nou voor party-pooper. Als het een jubileumprogramma is, verwacht ik wat anders.”

Op de vraag van Winston Gerschtanowitz of Van der Vorst niet beter na had kunnen denken, antwoordde de royaltyverslaggever: “Ik vind dat we een heel leuk interview gehouden hebben, waarin we het over van alles hebben gehad. Ik heb het materiaal teruggekeken toen Albert liet weten dat hij het niet wilde laten uitzenden. Ik zag een heel leuk, boeiend interview, waar Albert op een heel goede manier uitkwam. Er is ook nog veel gelachen in het gesprek.

Toch wilde Verlinde uitzending voorkomen. “Ja, van mij hoeft het niet uitgezonden te worden. RTL wil dat RTL Boulevard in die reeks zit. Ik vind ook dat dit programma verdient om in die reeks te zitten. Hier zit geen lobby van de zender achter, maar ik zeg nu: ga het lekker doen. Ga het monteren, Peter. Blijkbaar ben je er ook al mee bezig. Ik hoef het niet te zien van tevoren. RTL Boulevard is al jaren onafhankelijk, dus het is belachelijk dat je mij zou moeten pleasen om zo’n onderwerp te maken. Maak er een leuk onderwerp van en dan ga ik het zien als het uitgezonden wordt.”

Volgens Van der Vorst is het programma al gemonteerd. “Ik heb de montage zelf nog niet eens gezien, maar de mensen die het gezien hebben vinden het een erg leuk item. Ik heb je een paar keer aangeboden om eens naar het item te kijken. Dan is je gevoel in één keer veranderd.”

Ik heb nooit ruzie willen maken. Tot ziens“, sloot Van der Vorst het gesprek met zijn collega af. Verlinde: “Ik ook niet. Tot ziens.

Overigens gaf Verlinde nog een compliment aan Evert Santegoeds, die als eerst over de ruzie berichtte. “Even hulde voor Evert Santegoeds. Goede inside-informatie.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen