Herman den Blijker pakt hotels aan in Herrie in het Hotel

Televisiekok Herman den Blijker slaat zijn vleugels uit en neemt in het nieuwe RTL 4-programma Herrie in het Hotel, dat vanavond van start gaat, een aantal noodlijdende hotels-restaurants in binnen- en buitenland onder de loep. “We hebben de afgelopen jaren met het team regelmatig zitten brainstormen bij de koffie en op een gegeven moment kwam dit idee boven. We zijn er natuur- lijk naartoe gegroeid“, zegt Herman bij TVgids.nl. Hij krijgt in Herrie In Het Hotel hulp uit de hotellerie.

De heer Reim Reimers, voormalig general manager van het befaamde Amsterdamse vijfsterrenhotel The Grand heeft veel internationale ervaring en staat Herman bij in het nieuwe culinaire realityprogramma. Iedere aflevering zetten ze alles op alles om zowel het hotel als het restaurant er bovenop te helpen. De heren komen vervolgens nog één keer terug om te checken of het hotel ook daadwerkelijk beter loopt. “De samen- werking bevalt goed. Er is bij alle bezochte bedrijven genoeg werk voor ons beiden te verrichten. Daarnaast is het leuk om iemand te hebben om mee te sparren.

Den Blijker geeft in Herrie in de Keuken soms een hard avies. “Er zit een geval tussen waarbij het restaurantgedeelte een kansloze exercitie was. De eigenaars hadden niets met koken en om het restaurant er een beetje oké uit te laten zien, wilden ze vijftig nieuwe stoelen bestellen. We hebben de kosten toen voorgerekend, waarop ze besloten het restaurantgedeelte op te heffen. Cijfers liegen niet, het was een beter idee om de vrijgekomen ruimte ergens anders voor te gebruiken.

Reim Reinders vertelt aan BNDeStem hotels alleen te kunnen beoordelen als hij er blijft slapen. “Door met mijn blote kont in de douche te stappen en op de wc-pot te zitten. En als je op je rug op bed ligt, dan pas zie je de vetvlekken op het plafond.

Herman den Blijker en Reim Reinders kennen elkaar al vijftien jaar. “Ik runde in die tijd het Novotel in Schiedam, maar als ik een contract moest binnenslepen ging ik altijd naar De Engel en daar kom ik nog steeds. Ik heb hem bovendien geadviseerd bij zijn restaurants Las Palmas en Groot Paardenburg. We wisten dus zeker dat de samenwerking goed zou uitpakken. Herman en ik zien allebei het liefst zo snel mogelijk resultaat, maar dat is onmogelijk in de vijf dagen dat we een hotel bijstaan met onze adviezen. Het is aan de hoteleigenaar om aan de lange termijn te denken.

Herrie in het Hotel is vanaf vanavond wekelijks om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen