Noraly Beyer mist gekleurde opvolger

Noraly Beyer kwam ooit bij het NOS Journaal terecht omdat de omroep vond dat er te weinig gekleurde presentatoren waren, maar zelfs nu – dertig jaar later – zijn die er nauwelijks. Dat stelt de oud-nieuwslezeres, die in 2008 vertrok bij de NOS, vandaag in de Volkskrant. Beyers aanstelling was destijds van historistische betekenis, maar, zo zegt ze: “Ik vind het vooral jammer dat het niet doorzet. Hoeveel zijn er nu? Overal wordt gezegd: ze zijn er niet. Bij de televisie, in het theater.”

Het is een taboe dat geen taboe zou moeten zijn, aldus Beyer. “Maar iemand moet het managen, die verschillende culturen. In de hectiek van de dag is daar vaak geen tijd voor.

Er moet actiever worden gezocht, vindt ze. “Voor mensen met een andere afkomst, die wel hier zijn geboren en getogen, blijft het leven toch anders dan voor iemand die elke middag om vier uur een kopje thee kreeg van zijn moeder.

Ik begrijp dat het makkelijk is steeds maar weer terug te vallen op je eigen bastion. Als het geloof erbij wordt gehaald, is het helemaal ingewikkeld. Maar als we verder willen, zullen we toch zwaarder moeten inzetten op wederzijds begrip.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen