Eva Jinek vervangt Jeroen Pauw in winterstop

Eva Jinek gaat Jeroen Pauw vervangen in de winterstop van Pauw, de opvolger van Pauw & Witteman. Ze komt in januari en februari dagelijks op de buis op de late avond van Nederland 1. Dat heeft de KRO-NCRV vanochtend vroeg gemeld in een persbericht. Jinek verdrijft Knevel & Van den Brink, de EO-talkshow die het afgelopen seizoen voor het eerst te zien was tijdens de winterstop van Pauw & Witteman. Tot het afgelopen seizoen zonden de EO-mannen alleen uit in de zomermaanden.

De dagelijkse talkshow Jinek is het vervolg van de wekelijkse talkshow Jinek, die vanaf 12 oktober wekelijks op de late zondagavond van Nederland 1 te zien is. Het programma promoveert, want vorig seizoen was de titel te zien op zondagmiddag.

Jinek is zeer verheugd over deze nieuwe uitdaging. “Jinek op de zondagmiddag was mooi, de avond is een nog beter tijdstip voor een talkshow en dat we het programma een tijd lang iedere dag kunnen maken is natuurlijk helemaal prachtig.”

Het is spannend en ik heb er ongelooflijk veel zin om een goed journalistiek programma neer te zetten.”

De KRO-NCRV liet al eerder weten de wens te hebben een dagelijkse talkshow op Nederland 1 te maken. Met Jinek wordt die ambitie verwezenlijkt.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen