Dominique van der Heyde volgt Ferry Mingelen op

Foto: Leendert JansenDominique van der Heyde (48) volgt Ferry Mingelen (66) per 1 januari 2014 op als politiek duider van Nieuwsuur. Ze vertrekt daarom bij het Achtuurjournaal. Dat hebben de NOS en NTR vandaag laten weten. Van der Heyde is blij. “Ik ben erg blij met deze benoeming. Voor mij is het een logische stap. Nieuwsuur is een fantastisch journalistiek programma met zeer veel ruimte voor politiek. In het NOS Journaal moet ik me beperken tot commentaar van hooguit twee minuten“, vertelt ze.

In het NOS Journaal moet alles kort en krachtig. “Nieuwsuur leent zich voor uitgebreid verslag en duiding, daar zal ik dus veel meer in kwijt kunnen.”

Nieuwsuur-baas Joost Oranje kijkt uit naar haar komst. “Met Ferry Mingelen nemen we straks in januari afscheid van een markant en buitengewoon kundig politiek commentator; met Dominique verwelkomen we een waardige opvolger.

Ook Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, is blij met deze opvolger. “De Haagse redactie van NOS Nieuws levert de politieke verslaggeving voor Nieuwsuur. Het is logisch en buitengewoon verdiend dat de keuze op Dominique is gevallen.”

Ze heeft erg veel ervaring en presenteerde samen met Ferry al diverse live uitzendingen en verkiezingsdebatten. Bovendien heeft ze een groot netwerk in Den Haag. In 2014 zijn er gemeenteraadsverkiezingen en Europese verkiezingen, dus het wordt ongetwijfeld een boeiend en belangrijk politiek jaar.

Wie de opvolger van Van der Heyde wordt als verslaggever voor het Achtuurjournaal, wordt later duidelijk.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen