Definitief rechtszaak om Sterren Springen op Zaterdag

Foto: AVROHet Franse tv-huis Banijay Group daagt het Eyeworks van Reinout Oerlemans definitief voor de rechter om zijn SBS 6-show Sterren Springen op Zaterdag. Dat meldt vaksite C21Media. Banijay vindt dat Celebrity Splash, zoals de tv-show internationaal heet, te veel lijkt op haar Duitse show TV total Turmspringen, dat internationaal Stars in Danger – High Diving heet. Voor de rechter in Den Haag zal Banijay claimen dat Celebrity Splash ‘100 gelijkenissen’ vertoont met haar eigen tv-show.

Eyeworks claimde Celebrity Splash zelf te hebben verzonnen en benadrukte dat de show van de concurrent nooit internationaal de aandacht heeft getrokken, maar afgelopen week werden beide formats opgepikt tijdens de tv-beurs Mipcom in Cannes.

Waar de Eyeworks-show nu is verkocht aan de Verenigde Staten (ABC), Engeland (ITV), Australië (Seven), Noorwegen (TV2), Finland en Oekraïne, is de Banijay-show nu verkocht aan de Noorse concurrent TV2 en aan Zweden.

“Banijay eist dat Eyeworks stopt met het produceren en distribueren van Celebrity Splash, omdat de show een inbreuk is op Stars in Danger – High Deving, en dat Eyeworks on schadeloos stelt voor de schade die wij daaraan onder vinden”, laat zij weten.

Eyeworks vindt dat Banijay ‘verwarring zaait’ door de zaak onder de rechter te brengen en spreekt van ‘ongegronde beschuldigingen’.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak dient.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen