‘Thierry Baudet krijgt alleen tegengas in Nieuwsuur’

Thierry Baudet heeft met zijn actie tegen het tekenen van het Marrakech-verdrag al drie tv-optredens achter de rug: bij Buitenhof, bij RTL Late Night en gisterenavond bij Nieuwsuur, waar hij in debat ging met Rob Jetten van de D66. Wie is volgens het NRC de winnaar van het debat? Mariëlle Tweebeeke. “Buitenhof en RTL Late Night lieten de leider van Forum voor Democratie wegkomen met foutieve beweringen. Alleen in Nieuwsuur werd Baudet gecorrigeerd.”

Baudet kon bij Buitenhof van alles beweren zonder dat presentator Paul Witteman ingreep, merkt tv-recensent Arjen Fortuin van NRC op. “Baudet beweerde er dat landen in het Midden-Oosten geen vluchtelingen opnemen. Dat is flauwekul, maar presentator Paul Witteman liet het passeren – een pijnlijke misser.

Dan RTL Late Night. Twan Huys leek donderdag het hele gesprek lang te twijfelen over zijn aanpak, schrijft Fortuin. “Aanvankelijk ging het over Baudets succes. Tegen het einde volgde een psychologische draai met een vraag naar zijn drijfveren. Baudet woont in het centrum van Amsterdam, had hij daar weleens last van migranten?

Baudet ergerde zich aan die vraagstelling. “U probeert mijn kritiek op onze open grenzen te psychologiseren en een soort traumatische ervaring te vinden in mijn leven. Iedereen ziet het. Je duwt me in een hoekje van: wat is er toch in je leven gebeurd?“, zei hij.

Bij Nieuwsuur ging het veel beter. “Mariëlle Tweebeeke hield de touwtjes strak in handen, alsof ze haar collega’s Huys en Witteman een kleine masterclass gaf over hoe je dat aanpakt, zo’n debatje met Baudet.”

Drie keer kwam ze met correcties op Baudet, stelt hij. “Zonder zich tot een inhoudelijke stellingname te laten verleiden. Tweebeeke werd zo de overtuigende winnaar van de Baudetestafette op televisie.”

De NRC-column van Arjen Fortuin kunt u hier lezen.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen