Ster met reclamecampagne om adverteerders te werven

Geplaatst op Tue 04 Dec 2018 om 11:45

De Ster start vandaag met een heuse reclamecampagne om nieuwe adverteerders te werven. De partij die reclames verkoopt voor de NPO zet de deur open voor nieuwe klanten. Dat heeft ze vandaag laten weten. De Ster wil toegankelijk worden voor bedrijven. “Met de vraag ‘Is jouw bedrijf klaar voor het grote publiek?’ laat Ster zien dat het miljoenenpubliek van de NPO toegankelijk is voor alle bedrijven – groot of klein. Vanaf 1.000 euro start je al een online bannercampagne.

De Ster heeft sinds januari dit jaar een nieuw prijsbeleid met vaste, vooraf inzichtelijke prijzen. “Daarmee is Ster relatief goedkoper, toegankelijker en aantrekkelijker voor nieuwe klanten met vaak lagere mediabudgetten. Dat is ook terug te zien in de cijfers: de instroom van nieuwe klanten is sinds begin dit jaar fors gestegen. Maar de potentie is nog groter.”

Algemeen directeur Frank Volmer: “Uit onderzoek onder potentiële klanten blijkt dat er veel interesse is in ons nieuwe prijsbeleid. Echter, men kent ons en ons aanbod onvoldoende, met name op online gebied. Ook denken veel bedrijven dat Ster ‘te duur’ is. Onterecht. Want als ze de prijzen van ons aanbod horen, zijn ze aangenaam verrast. Dat is ook de reden om concrete vanaf-prijzen te noemen in de campagne. Met deze campagne willen we aan alle bedrijven van Nederland laten zien: Ster is er ook voor jou!

Van alle exploitanten van Nederland biedt Ster met de reclamemogelijkheden op tv, radio en online bij de publieke omroep veruit het grootste bereik, laat ze weten. “Zo bereik je met Ster per week 12 miljoen Nederlanders via tv, 5,8 miljoen via radio en 4,1 miljoen online. Kortom: met Ster bereik je meer.”

Ster start vandaag met radiocommercials en banners op de eigen zenders en sites. In de commercials praten twee collega’s verbaasd over een reclame van de concurrent bij NPO-programma’s als het NOS Journaal en Flikken Maastricht. De voice over legt uit dat Ster toegankelijker is dan je denkt en dat bedrijven via de verkoper van reclame bij de publieke omroep het grote publiek kunnen bereiken.

Vanaf volgend jaar wordt de campagne uitgebreid met andere middelen en kanalen. Voor de creatie van de campagne werkte Ster samen met reclamebureau Roorda.

Foto: Ster
3 Reacties op “Ster met reclamecampagne om adverteerders te werven”


 1. kli

  Waarom zou een adverteerder zich op armlastige bejaarden richten?

 2. anoniem

  praten we hierover nep respons………………..

  van mijn baas jan

  moest ik naam en telefoon nummers van de adverteerders door geven aan jan

  jan ging de adverteerders nep na bellen

  ik heb uw advertentie gelezen
  kunt u me informatie sturen

  de opgestuurde informatie ging direct de prullenbak in.

  nep respons….

  ster niet doen…………….nep respons!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ik heb dit verkoop truc via een taktiek op de email kunnen krijgen

  hebt het bewaard.

  wil je het lezen

 3. xandertje

  een bannercampagne van 1000 euro? Niemand maar dan ook niemand klikt op banners.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.