Claudia de Breij vindt Oostenrijkers chagrijnig volk

Claudia de Breij is niet zo onder de indruk van het Oostenrijkse volk. Ze vindt de mensen in het land maar chagrijnig en ongeïnteresseerd. Dat laat ze weten in haar column in de VARAgids. Lange tijd vond De Breij het maar flauw dat veel Nederland zo afgeven op het Franse volk, maar ze kreeg precies hetzelfde gevoel toen ze onlangs op doorreis was in Oostenrijk. Een heel mooi land, maar wat jammer van de Oostenrijkers, vindt ze. Ze hebben volgens haar een totaal gebrek aan interesse.

De manier waarop ze op een Oostenrijks terras geholpen werd ‘laat de gemiddelde Amsterdamse ober ineens glanzen van gastvrijheid’. “De Oostenrijker lacht niet. De Oostenrijker buigt niet mee richting de ander om iets meer te weten van diens gedachten, de Oostenrijker vindt het hier gewoon het allermooist en alles wat anders is minder.

Wat een volk, briest De Breij. “Ze zullen er wel niks aan kunnen doen en als je ze eenmaal leert kennen zijn ze vast hartstikke leuk, maar eenmaal over de Italiaanse grens voelden we ons direct meer welkom.

Italianen zijn volgens haar veel amicaler. “Obers die contact maken met de kinderen, die lachen om je pogingen de taal te spreken, die zin lijken te hebben in het leven.

De VARAgids-column van Claudia de Breij kunt u lezen via Blendle.

Foto: Merlijn Doomernik, VPRO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen